Onze Microsoft advanced specializations

Expertise, toewijding en succesvol samenwerken leiden tot zeven advanced specializations. Lees hier welke voordelen ze klanten bieden en waarom wij er zoveel waarde aan hechten.
Lees meer

Trots op onze erkenning als gespecialiseerde Microsoft-partner

De Microsoft advanced specializations bouwen voort op de gerelateerde gold competences die een partner kan verwerven. Dankzij onze “gold” status in combinatie met de bijbehorende advanced specializations kunnen we ons verder differentiëren in de markt.

Aan een advanced specialization zijn strenge eisen verbonden. Een partner moet succesvolle klantprojecten presenteren, een uitgebreide en zware externe audit ondergaan, relevante vaardigheden en kennis tonen en aan bepaalde prestatiemetingen voldoen. De advanced specializations zijn een instrument om de dienstverlening continu te verbeteren, zowel op kennis- als op procesniveau. Voor de Macaw-medewerkers is het tevens een zekerheid voor optimale begeleiding in hun groei. Een voorwaarde waar de nieuwe generatie collega’s naar op zoek is.

Het behalen van een advanced specialization is het bewijs voor onze klanten dat Macaw aan de strengste eisen voldoet, diepgaande ervaring heeft en bewezen successen heeft in het leveren van de verschillende oplossingen die binnen de advanced specialization vallen. Niet alleen klanten verwachten dit van hun partner, ook Microsoft hanteert deze strategie zodat ze alleen met de beste partners samenwerken. De advanced specializations dragen dan ook bij aan een situatie waaruit alle partijen waarde halen.

“Deze erkenningen zijn een nieuwe mijlpaal in onze succesvolle samenwerking met Microsoft en een mooi bewijs van onze expertise en toewijding”, aldus William van der Pijl, CEO van Macaw.

Analytics on Microsoft Azure

De Analytics op Microsoft Azure advanced specialization is een erkenning voor onze diepgaande ervaring met het implementeren van Azure cloudanalytics-diensten. Michel Heijman, Head of Technology bij Macaw zegt hierover: “Deze specialisatie onderscheidt ons van de concurrentie in een markt waarin we veel potentie zien. Wij helpen grootzakelijke bedrijven met innovatieve, veilige analytics-oplossingen die volledig op maat zijn gemaakt. In dat proces zien we een belangrijke adviserende rol voor ons weggelegd om klanten zo succesvol mogelijk te laten zijn en toekomstbestendig te maken.”

Low Code Applications Development

De Low Code-specialisatie onderstreept de kennis en ervaring in het bouwen van digitale oplossingen met behulp van Power Apps en aanverwante technologieën in het no-code/ low-code Application Platform. Rob Eskes, Lead Solution Consultant bij Macaw, licht toe: “Het is geweldig om erkenning te krijgen voor onze samenwerking met Microsoft. Vanaf het prille begin hebben we het Power Platform gepromoot. We zijn gestart met de eerste App in a Day-workshops en tegenwoordig geven we allerlei “in a Day”-workshops over thema’s als Robotic Process Automation (RPA) en Virtual Agents. Het is indrukwekkend om de aantrekkingskracht en potentie van het Power Platform terug te zien in het aantal geïnteresseerde organisaties.”

Naast het aantonen van onze kennis en ervaring in het stimuleren van klantadoptie van Microsoft-lowcodeoplossingen, het realiseren van een specifiek aantal gebouwde applicaties en actieve gebruikers, werd ook de groei van het aantal gebruikers beoordeeld. En wij hebben een groei van maar liefst 35 procent in de afgelopen 12 maanden gerealiseerd. Klanten als Heineken, Siemens Mobility GmbH en Tata Steel profiteren van onze dienstverlening.

Modernization of Web applications to Microsoft Azure

De Modernization of Web applications to Microsoft Azure-specialisatie is een validatie van de diepgaande kennis, uitgebreide ervaring en bewezen expertise van het migreren en moderniseren van ‘production webapplication workloads’ en het beheren van app services in Azure. Rodney Clark, Corporate Vice President, Global Partner Solutions, Channel Sales en Channel Chief bij Microsoft, licht toe: “De specialisatie erkent de partners die als meest kundig kunnen worden gezien als het gaat om het migreren, moderniseren en beheren van webapplicaties in Microsoft Azure. Macaw heeft duidelijk laten zien dat het zowel de vaardigheden als de ervaring heeft om klanten te helpen te profiteren van de voordelen van de cloud.”

Threat Protection

In onze digitale wereld wordt security steeds belangrijker en het verkrijgen van de felbegeerde Threat Protection advanced specialization was een mijlpaal. Maar liefst 90 procent van de security leaders geeft aan dat hun organisatie tekortschiet als het gaat om het aanpakken van cyberrisico’s. Dat resulteert in veel nieuwe initiatieven om beter voorbereid te zijn op onverwachte beveiligingsincidenten waar Macaw organisaties bij kan helpen.

De Threat Protection-specialisatie is een validatie voor de technische expertise bij de implementatie van Microsoft 365 of Azure Defender, Microsoft Cloud App Security, of Azure Sentinel workloads. Naast de benodigde Gold Security Competency, voldoen onze medewerkers aan diverse strenge eisen waaronder het behalen van examens en certificeringen, en konden we diverse succesvolle klantprojecten presenteren.

Windows Server and SQL Server Migration

We bieden onze klanten garantie voor onze diepgaande kennis, ervaring en expertise in het migreren van Windows Server en SQL Server-gebaseerde workloads naar Azure met de Windows Server and SQL Server Migration-specialisatie. We helpen klanten als Enza en VWFPS met het inzetten van Microsoft-technologie en een succesvolle overstap te maken naar het Microsoft Azure platform.

Cloud Security

Net voordat de lente van 2022 begon, ontvingen we het geweldige nieuws dat we de advanced specialization voor de Security Gold Competency toegekend hebben gekregen. Het valideert onze diepgaande technische kennis, bewezen ervaring met het implementeren van uitgebreide bescherming in de Microsoft Azure-, hybride en multicloud-omgevingen van onze klanten, en technische capaciteiten met betrekking tot Microsoft-cloudbeveiligingsproducten en het vermogen om Azure-, hybride en multicloudbeveiligingsoplossingen te bieden. Onze expertise werd geverifieerd door referenties van klanten en Microsoft-examens, zodat onze klanten er zeker van kunnen zijn dat we deze workloads kunnen implementeren en beheren.

Adoption & Change Management

In 2020 behaalden we als een van de eerste Microsoft-partners een advanced specialization. Microsoft beschrijft de Adoption & Change Management-specialisatie als een set van diensten die het succes van de klant ondersteunt. Van het in kaart brengen van de zakelijke behoeften van klanten en het afstemmen van technologie hierop, tot het creëren van een plan om ervoor te zorgen dat de bedrijfsresultaten worden behaald, en het implementeren van verandermanagementstrategieën. Partners kunnen diensten leveren die de behoeften van klanten ondersteunen en waarde bieden. Zo garandeert Macaw haar klanten de hoogste standaarden voor ‘delivery’ en ‘support’. En dat gaat verder dan het leveren van de juiste oplossing; we helpen klanten technologie te omarmen, investeringen te maximaliseren en gewenste resultaten te realiseren.

Microsoft Azure Virtual Desktop

De achtste specialisatie is inmiddels ook een feit! Dit jaar behaalden we de erkenning voor deployment, opschalen en de beveiliging van Virtual Desktop Infrastructure in Azure. Zoals Bryan Robinson kopte in zijn artikel voor Forbes: Remote Work is Here to Stay And Will Increase Into 2023, Experts Say‘. Het ondersteunen van veilig werken op afstand voor werknemers is belangrijker dan ooit, als Macaw willen we daarin een belangrijke rol spelen. 

 Naast de erkenning, die alleen beschikbaar is voor partners die voldoen aan strenge criteria rond klantsucces en het opleiden van personeel, was het de lof van de auditor die deze specialisatie extra glans gaf. Hij complimenteerde ons met onze uitstekende kennis van de technologie, en uitstekende methodologie: “Het is altijd geweldig om goed voorbereide en goed georganiseerde partners te zien. Hij vervolgde: ‘Je kunt dit aan iedereen en overal laten zien, het toont vaardigheden en expertise.’  

Andrew Smith, General Manager, Partner Program Management bij Microsoft voegde hieraan toe: ‘Deze specialization benadrukt de partners die als het meest capabel kunnen worden gezien als het gaat om het implementeren van Azure Virtual Desktop in Azure. Macaw heeft duidelijk laten zien dat ze zowel de vaardigheden als de ervaring hebben om klanten een pad te bieden voor de overgang naar desktop-as-a-service op een schaalbare, veilige en kosteneffectieve manier.’

Microsoft & Macaw: strategische partners in digitale transformatie

Zoek je een ervaren, gedreven en succesvolle Microsoft-partner? Macaw heeft meer dan 25 jaar expertise in de Microsoft-stack, de best gekwalificeerde mensen en uiteenlopende ervaring door ons werk voor klanten als Heineken, Klaverblad, CED, Unive en Tata Steel. We zijn in staat voor elke klant de beste oplossing in te zetten. Lees meer over ons partnership.

Strategische Partners in Digital Transformation
Op zoek naar een ervaren, gedreven en succesvolle Microsoft Partner? Macaw heeft meer dan 25 jaar expertise in de Microsoft-stack, de best gekwalificeerde mensen en ervaring met andere organisaties uit jouw branche.
Lees meer
Contact