Macaw.nl/Inspiratie/Nieuws/PGB Pensioendiensten kiest Macaw als strategische datapartner

PGB Pensioendiensten kiest Macaw als strategische datapartner

PGB en Macaw ontwikkelen samen een nieuwe strategie voor gegevensbeheer en implementeren een nieuw dataplatform.

Hoofddorp, 26 februari 2024 – PGB Pensioendiensten (PGB), de uitvoerder van Pensioenfonds PGB, en Macaw zijn een strategisch partnerschap aangegaan. Zij gaan samen een nieuwe strategie voor gegevensbeheer ontwikkelen en een nieuw dataplatform implementeren. PGB wil profiteren van de nieuwe ontwikkelingen op het gebied van data-analyse en -beheer, optimaal voorbereid zijn op de invoering van het nieuwe pensioenstelsel en deelnemers de best mogelijke klantreis bieden.

Het pensioenfonds moet vanaf 1 januari 2027 voldoen aan de Wet Toekomst Pensioenen (WTP). Hiervoor moet het beschikken over accurate gegevens. Die vormen de basis voor de herverdeling van de pensioengelden. Bovendien willen deelnemers inzicht hebben in hoe en waar hun pensioenpremies worden belegd. PGB wil hen zo transparant mogelijk informeren en een uitstekende gebruikerservaring bieden.

Met de ambitie om te innoveren en relevant te blijven voor zowel de huidige als toekomstige deelnemers, zet PGB in op digitale transformatie en datagedreven werken als randvoorwaarden om deze ambitie waar te maken.

Na een zorgvuldig selectieproces koos PGB voor Macaw. De innovatiekracht, ervaring, expertise en vooruitstrevendheid van Macaw als digitale partner met vestigingen in Nederland, Duitsland en Litouwen, gaven de doorslag. Beide partijen werken samen aan zowel het opstellen van de datastrategie als de implementatie van een geavanceerd dataplatform.

Harry Vossebeld, COO PGB Pensioendiensten: ‘PGB beleeft net als de hele pensioensector een uitdagende tijd. Bij de transitie naar het nieuwe pensioenstelsel en verdere digitalisering is het voor ons belangrijk om onze deelnemers én werkgevers houvast te bieden. Dat doen we door ze financieel inzicht en overzicht te bieden, door pensioen begrijpelijk te maken en door hen te begeleiden in de keuzes die ze moeten maken. Daarbij willen we kunnen bouwen op strategische partners. Macaw is een professionele partner met veel expertise en ik heb er alle vertrouwen in dat ze ons de komende jaren blijven ondersteunen bij het realiseren van onze doelen.’

Johan Taams, CEO bij Macaw, ziet veel potentieel in de samenwerking. ‘De ambitie van PGB is duidelijk; het centraal stellen van de deelnemer en het benutten van data om zowel aan de wetgeving te voldoen als om de beste ervaring te bieden. Wij helpen klanten te innoveren in het AI-tijdperk en kijken ernaar uit om dit voor PBG te realiseren. Onze ervaring in de financiële sector, de expertise van ons team en die van PGB, en een sterke samenwerking dragen bij aan het succes en de verdere ontwikkelingen op het gebied van machine learning en AI.’

Over PGB Pensioendiensten

PGB Pensioendiensten is de uitvoeringsorganisatie van Pensioenfonds PGB. Samen met Pensioenfonds PGB zorgen de ongeveer 300 medewerkers er elke dag voor dat de pensioenen van ongeveer 450.000 mensen goed en betaalbaar blijven. Met een belegd vermogen van €32 miljard (ultimo december 2023) staat Pensioenfonds PGB in de top 10 van Nederlandse pensioenfondsen. Pensioenfonds PGB is hét pensioenfonds voor en door sociale partners uit verschillende sectoren. Van grafimedia tot groothandel in bloemen en planten, van farmaceutische industrie tot zeevisserij. Samen met hen werkt Pensioenfonds PGB aan een betaalbaar en zo goed mogelijk pensioen. Elke sector en elke werkgever is verschillend. Daarom beslissen sociale partners en werkgevers zelf hoe hun pensioenregeling er bij Pensioenfonds PGB uitziet.

Ontdek de sleutel tot effectief data management

Master data management is een onmisbare schakel voor iedere moderne organisatie. Maar waar begin je? Hoe kies je de beste oplossing voor jouw organisatie? In dit whitepaper bieden we je een stappenplan om aan de slag te gaan met MDM.

Lees het whitepaper
Macaw | Digitale Partner

Your guide in the Era of AI

Al meer dan 30 jaar is Macaw een pionier op het gebied van innovatie en technologie. Als jouw gids in the Era of AI, zetten we ons in om jouw organisatie te transformeren, future-proof te maken en sterk onderscheidend vermogen te creëren. We maken je succesvol door het leveren van innovatieve strategieën en oplossingen door de combinatie van data, technologie en creativiteit. Ons team heeft een bewezen track record bij bedrijven als Heineken en VGZ. Benieuwd in welke sleutelgebieden wij met marktleiders investeren om de kracht van AI te versnellen?

Contact