Macaw.nl/Inspiratie/Podcasts/Low-code platformen en legacy on steroids: verlaag de technische schuld

Low-code platformen en legacy on steroids: verlaag de technische schuld

Gaat 70% van jouw IT-budget naar infrastructuur en het applicatielandschap? Creëer een nieuwe balans en meer waarde door te innoveren met low-code platformen en AI.

In onze nieuwste podcastaflevering in de serie Digitale Transformatie duiken we in de wereld van het low-code platformen, legacysystemen, fusion development en AI.  Onze vaste host Harry Boers (Strategist) verkent samen met Thijs Monshouwer (expert Power Platform) waar organisaties nu staan met hun low code platform en hoe zij meer waarde kunnen creëren door onder andere fusion development, design thinking en AI toe te passen.  

Aan de hand van een toffe use case van een bekende luchthaven licht Thijs toe hoe design thinking in de praktijk wordt toegepast. Binnen een week werd een kritisch probleem geïdentificeerd en bouwde de luchthaven, samen met Macaw een prototype met de technologie van het Microsoft Power Platform.

Take aways

 • De evolutie van low code platformen: hoe bedrijven volwassen worden in het gebruik van bijvoorbeeld het Power Platform en hoe zij waarde creëren.  
 • Fusion Development: de samensmelting van ‘citizen developers’ en professionele developers voor snellere ontwikkeling, betere samenwerking en schaalbaarheid.
 • De kracht van design thinking: wat is het en hoe leidt deze aanpak tot betere eindproducten? Thijs illustreert dit aan de hand van een use case van een bekende luchthaven.
 • AI en legacy on steroids: wat is de invloed van AI op legacysystemen en monolieten? Ontdek meer over de business objectives voor 2024 om technische schuld te verlagen.

  Bekijk de podcast met video

  Meer Podcasts

  Ontdek meer over het thema Digitale Transformatie in onze podcastserie. Van Workplace Innovation tot de nieuwste AI-ontwikkelingen, blijf op de hoogte van de laatste trends in de technologiewereld.

  Macaw | Digitale Partner

  Your guide in the Era of AI

  Al meer dan 30 jaar is Macaw een pionier op het gebied van innovatie en technologie. Als jouw gids in the Era of AI, zetten we ons in om jouw organisatie te transformeren, future-proof te maken en sterk onderscheidend vermogen te creëren. We maken je succesvol door het leveren van innovatieve strategieën en oplossingen door de combinatie van data, technologie en creativiteit. Ons team heeft een bewezen track record bij bedrijven als Heineken en VGZ. Benieuwd in welke sleutelgebieden wij met marktleiders investeren om de kracht van AI te versnellen?

  Contact