Macaw.nl/Downloads/Vergroot het succes van je marketing- en salesorganisatie met een Customer Data Platform

Vergroot het succes van je marketing- en salesorganisatie met een Customer Data Platform

Pure klantloyaliteit is tanende: het is aan jou als organisatie om de klant steeds met het juiste aanbod, op het juiste moment en via de juiste kanalen te bereiken. Een Customer Data Platform biedt hierin uitkomst, voor zowel de CMO als de CTO!

Gepersonaliseerde benadering cruciaal door overvloed aan aanbod 

Veel bedrijven ondervinden wat bijvoorbeeld verzekeraars allang weten: de klantloyaliteit neemt steeds verder af. Biedt je concurrent een passender aanbod? Dan ben je die klant binnen een mum van tijd kwijt, ongeacht of diegene wel of niet al jarenlang klant bij je is. 

In een wereld waar iedereen de hele dag met (digitale) aanbiedingen wordt verleid, is het belangrijker dan ooit dat je aanbod aansluit op de huidige behoeften van je klant. Met een gepersonaliseerde benadering, op basis van klantgegevens en externe databronnen, vergroot je het succes van je marketing- en salesorganisatie.  

Customer Data Platform maakt 360-graden klantbeeld mogelijk 

Wil je de klant met het juiste aanbod, op het juiste moment en via de juiste kanalen enthousiasmeren? Dan heb je een volledig – 360 graden – beeld van je klant nodig. En die kun je samenstellen; op basis van klantgegevens waar je al over beschikt, gecombineerd met externe databronnen, zoals de Kamer van Koophandel (KvK) en het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Hoe je dit allemaal in één klantbeeld samenbrengt? Met behulp van een Customer Data Platform (CDP)! 

Een Customer Data Platform biedt allerlei voordelen voor de CMO én CTO 

 • Doeltreffende communicatie: marketing en sales doen het juiste aanbod op het juiste moment. 
 • 360 graden klantbeeld: elke afdeling heeft hetzelfde beeld van de klant en kan hierop acteren. 
 • Minder beheerlast voor IT en veranderende informatiebehoeften zijn makkelijker te faciliteren. 
 • Nieuwe databronnen zoals CRM in een handomdraai integreren. Zo worden marketing, sales en klantenservice nog doeltreffender. 

   Meer voordelen en benieuwd hoe je zo’n Customer Data Platform vormgeeft? Download het whitepaper. 

  Vergroot het succes van je marketing- en salesorganisatie

  Naast de voordelen van een Customer Data Platform, laten we je ook direct zien hoe je dit toekomstbestendig vormgeeft en wat dit andere bedrijven oplevert!

  Ontvang het whitepaper
  Business Case

  CED haalt meer uit data door ontwikkeling van Modern Smart Data Platform in de cloud

  Schade-specialist CED was op zoek naar een oplossing om sneller en kwalitatief betere data-inzichten te leveren aan haar zakelijke doelgroep. Met een toekomstbestendig Data Platform verwerkt CED data nu niet alleen een stuk sneller, maar kunnen ze er ook waardevolle inzichten uithalen die toepasbaar zijn binnen de organisatie. Meer weten?

  Macaw | Digitale Partner

  Your guide in the Era of AI

  Al meer dan 30 jaar is Macaw een pionier op het gebied van innovatie en technologie. Als jouw gids in the Era of AI, zetten we ons in om jouw organisatie te transformeren, future-proof te maken en sterk onderscheidend vermogen te creëren. We maken je succesvol door het leveren van innovatieve strategieën en oplossingen door de combinatie van data, technologie en creativiteit. Ons team heeft een bewezen track record bij bedrijven als Heineken en VGZ. Benieuwd in welke sleutelgebieden wij met marktleiders investeren om de kracht van AI te versnellen?

  Contact