Macaw.nl/Downloads/Dé vijf digitale uitdagingen voor verzekeraars

Dé vijf digitale uitdagingen voor verzekeraars

Innoveren betekent vooroplopen. In het competitieve speelveld voor Nederlandse verzekeraars moeten ze alle zeilen bijzetten om relevant te blijven. Kunnen zij deze vijf digitale uitdagingen oplossen?

verzekeraars uitdagingen

Meer wendbaarheid is noodzakelijk

Wendbare en legacy-vrije InsurTechs snoepen steeds meer onderdelen van het takenpakket van de traditionele verzekeringsbedrijven af. Meer wendbaarheid is dus noodzakelijk om competitief te blijven! Maar dat is niet de enige uitdaging voor bedrijven binnen de verzekeringsbranche.

Gedreven door technologie

Andere financiële dienstverleners en InsurTechs hebben comfortabel kunnen leren van de lessen die grote verzekeraars leerden. Met name de nieuwe spelers op de markt plukken daar nu de vruchten van. InsurTechs zijn wendbaar en schaalbaar, niet gebonden aan dure panden op A-locaties en niet geremd door IT-legacy. Zij worden gedreven door technologische ontwikkelingen.

Wat moet er gebeuren?

Verzekeraars willen ook die kant op. Maar wat zijn nu hun concrete uitdagingen? In onze whitepaper ‘Dé vijf digitale uitdagingen voor verzekeraars’ bespreken we de belangrijkste uitdagingen die het Nederlandse verzekeringsbedrijf bezighouden. En waar ze ook mee aan de slag moeten.

  1. De kosten per polis moeten omlaag
  2. Het fors verminderen van de legacy vergt aandacht
  3. De datakwaliteit moet omhoog voor betere besluitvorming en merkbeleving
  4. Interne en externe compliance (o.a. DNB controls) stellen meer eisen
  5. Een veilige en passende werkwijze vinden binnen het ‘nieuwe normaal’.

Lees het whitepaper en ontdek met welke oplossing je deze uitdagingen de baas bent!

De vijf digitale uitdagingen voor verzekeraars

Lees het whitepaper en ontdek welke (digitale) uitdagingen Nederlandse verzekeraars bezighouden en waar zij mee aan de slag moeten.verzekeraars

Lees het whitepaper
Macaw | Digitale Partner

Your guide in the Era of AI

Al meer dan 30 jaar is Macaw een pionier op het gebied van innovatie en technologie. Als jouw gids in the Era of AI, zetten we ons in om jouw organisatie te transformeren, future-proof te maken en sterk onderscheidend vermogen te creëren. We maken je succesvol door het leveren van innovatieve strategieën en oplossingen door de combinatie van data, technologie en creativiteit. Ons team heeft een bewezen track record bij bedrijven als Heineken en VGZ. Benieuwd in welke sleutelgebieden wij met marktleiders investeren om de kracht van AI te versnellen?

Contact