Macaw.nl/Downloads/Dé vijf digitale uitdagingen voor verzekeraars

Dé vijf digitale uitdagingen voor verzekeraars

Innoveren betekent vooroplopen. In het competitieve speelveld voor Nederlandse verzekeraars moeten ze alle zeilen bijzetten om relevant te blijven. Kunnen zij deze vijf digitale uitdagingen oplossen?

verzekeraars uitdagingen

Meer wendbaarheid is noodzakelijk

Wendbare en legacy-vrije InsurTechs snoepen steeds meer onderdelen van het takenpakket van de traditionele verzekeringsbedrijven af. Meer wendbaarheid is dus noodzakelijk om competitief te blijven! Maar dat is niet de enige uitdaging voor bedrijven binnen de verzekeringsbranche.

Gedreven door technologie

Andere financiële dienstverleners en InsurTechs hebben comfortabel kunnen leren van de lessen die grote verzekeraars leerden. Met name de nieuwe spelers op de markt plukken daar nu de vruchten van. InsurTechs zijn wendbaar en schaalbaar, niet gebonden aan dure panden op A-locaties en niet geremd door IT-legacy. Zij worden gedreven door technologische ontwikkelingen.

Wat moet er gebeuren?

Verzekeraars willen ook die kant op. Maar wat zijn nu hun concrete uitdagingen? In onze whitepaper ‘Dé vijf digitale uitdagingen voor verzekeraars’ bespreken we de belangrijkste uitdagingen die het Nederlandse verzekeringsbedrijf bezighouden. En waar ze ook mee aan de slag moeten.

  1. De kosten per polis moeten omlaag
  2. Het fors verminderen van de legacy vergt aandacht
  3. De datakwaliteit moet omhoog voor betere besluitvorming en merkbeleving
  4. Interne en externe compliance (o.a. DNB controls) stellen meer eisen
  5. Een veilige en passende werkwijze vinden binnen het ‘nieuwe normaal’.

Lees het whitepaper en ontdek met welke oplossing je deze uitdagingen de baas bent!

De vijf digitale uitdagingen voor verzekeraars

Lees het whitepaper en ontdek welke (digitale) uitdagingen Nederlandse verzekeraars bezighouden en waar zij mee aan de slag moeten.verzekeraars

Lees het whitepaper
Macaw | Full-service digital partner

What's your challenge?

Wij helpen je graag bij het creëren van een unieke klantervaring, het empoweren van je medewerkers en een optimale inrichting van IT. Dé ingrediënten voor een succesvolle digitale transformatie binnen jouw organisatie. Ben je op zoek naar een advies op maat of wil je een keertje sparren? Maak een afspraak of bel ons. Onze experts staan voor je klaar.

macaw nederland contact
Contact