Macaw.nl/Cases/Other/Cube Cold: succesvol partnerschap met Macaw’s Cloud & Managed Services

Cube Cold: succesvol partnerschap met Macaw's Cloud & Managed Services

Complete beheer en ondersteuning in handen van Macaw’s Cloud and Managed Services-team
icon
Het bedrijfsverhaal van Cube Cold leest als een jongensboek. Het ambitieuze en jonge bedrijf is net even anders dan de meeste organisaties. De buy-and-build-startup die investeert in koel- en vriesopslagbedrijven, bij voorkeur familiebedrijven die compact zijn en een goede dienstverlening hebben, gaat hard, is wars van bureaucratie, pragmatisch, vooruitstrevend en doelgericht. Precies de redenen dat Shirley van der Hoek en Viktor Moricz volmondig ‘ja’ zeiden toen ze door Cube Cold werden benaderd om het team te versterken. Op papier zijn ze finance operations analisten, al zijn ze nu vooral bezig met software en data. Dit doen ze samen met Macaw, waarmee inmiddels een sterk en waardevol partnerschap is opgebouwd.  

Van Smart Data Platform naar Cloud Services 

Macaw en Cube Cold startten hun samenwerking met de implementatie van het smart data platform. Inmiddels is die samenwerking uitgebreid en blijft verder toenemen gedreven door de groeiplannen, het vertrouwen, de goede samenwerking en de sterke business case. Macaw’ers zijn een verlengstuk van onze organisatie, zo klinkt het. Moricz licht toe: ‘Met een leverancier heb je een factuurrelatie. Macaw is een partner die waarde biedt. Zij hebben de juiste expertise en ervaring in huis, waardoor een externe samenwerking voor ons de meest kosteneffectieve oplossing is. En samenwerken met Macaw is een ‘deal made in heaven’. We spelen geen goed weer, het is goed weer. Nochtans bijna altijd – want er gaat natuurlijk ook weleens iets mis.’

Altijd een effectieve en duurzame Cloud & Managed service oplossing 

Cube Cold is blij met de snelheid, efficiëntie en veelzijdigheid die Macaw biedt. Voor een dynamisch bedrijf is het cruciaal om te kunnen vertrouwen op een partner die snel reageert en met innovatieve en effectieve oplossingen komt. 

Van der Hoek, zegt hierover: ‘Het prettige aan Macaw is dat ze aan een half woord genoeg hebben en heel oplossingsgericht zijn. Waar wij vaak aan 20 procent van een oplossing denken, komen zij met een totaaloplossing die acht van de negen keer anders is dan wij hadden bedacht.’ Ook Macaw’s kritische, realistische blik wordt gewaardeerd. ‘Dat hebben we nodig’, lacht Moricz. Het duidelijk afbakenen van opdrachten en het aanbrengen van prioriteiten vergroot het succes. Ook al betekent dit soms dat er op de rem moet worden getrapt.   

Macaw is een partner die waarde biedt. Zij hebben de juiste expertise en ervaring in huis, waardoor een externe samenwerking voor ons de meest kosteneffectieve oplossing is.

Cloud & Managed Services

Het team van Macaw staat altijd klaar om snel technische ondersteuning te bieden, problemen op te lossen en vragen te beantwoorden. Met de groei van het bedrijf betekent dit ook nieuwe gebruikers toevoegen en hen helpen te profiteren van alle mogelijkheden van de software. Doordat Macaw’s Cloud & Managed Services-team Moricz en zijn collega’s ontzorgt in de dagelijkse activiteiten, kan de analist zich focussen op zijn kerntaken en tegelijkertijd waarborgen dat zowel vragen als problemen snel beantwoord en opgelost worden. Hij is niet meer het enige aanspreekpunt bij problemen en kan vertrouwen op een ervaren team.  

Naast het snel oplossen van vraagstukken en hooghouden van de serviceniveaus is het Cloud & Managed Services-team proactief en servicegericht. Als tijdens een meeting in Napels blijkt dat de mailbox van een van de managers stagneert vanwege een uit de kluiten gewassen hoeveelheid data schiet hulp snel tegemoet, zowel ter plaatse als op de achtergrond in Nederland. ‘En ook als iemand druk heen en weer loopt met een gang van tig kilometer per uur omdat hij zijn laptop terug wil, staat dat een succesvolle oplossing niet in de weg’, aldus Moricz. 

Beter samenwerken 

Een doel van de specialist in koel- en vriesopslag is om de samenwerking tussen de huidige en toekomstige bedrijven te vergemakkelijken, evenals de veiligheid te waarborgen. Dankzij een strak georganiseerd proces zorgt Cube Cold dat elk overgenomen bedrijf binnen 100 dagen na de ‘closing’ in de IT-infrastructuur is geïntegreerd. Deze integratie omvat onder meer een grondig IT-assessment, de implementatie van een Microsoft 365 tenant, een smart data platform voor rapportages en een veilige verbinding met het centrale systeem, ondersteund door de Cloud & Managed Services van Macaw. Als strategisch partner van Microsoft is Macaw in staat op alle vlakken te ondersteunen.

‘Tof is dat we naast de technische kant – werkt het, en heb ik toegang tot alle informatie en personen – er ook aandacht is voor de adoptie’, aldus Moricz. Hij vervolgt: ‘En zoals het hele team van Macaw, is de klik met onze adoptiespecialiste geweldig. Ze kan uitleggen als de beste – in allerlei talen. Adoptie is een belangrijk element omdat je alleen aan software implementeren niets hebt, collega’s moeten de waarde zien en het optimaal inzetten.’  

Macaw als partner voor jouw cloud en IT services

Dat het Macaw-team is uitgegroeid tot een waar verlengstuk van de Cube Cold-organisatie waarin vol vertrouwen met elkaar wordt samengewerkt blijkt wel uit de vergelijking die Moricz trekt. ‘Ze zijn het engeltje en duiveltje in onze oren. En vertellen ons: dit moet je wel doen en dit juist niet.’ 
Hij besluit: ‘Dat is ontzettend veel waard en zorgt ervoor uit dat we nieuwe projecten met veel vertrouwen tegemoetzien.’  

Whitepaper

Succesvolle cloud migratie

Het bepalen van de juiste strategie naar de cloud vormt voor veel organisaties een struikelblok. Waar moet je op letten? In dit whitepaper biedt Macaw handvatten en inzichten die je klaarstomen voor een succesvolle cloud transitie. 

Ontdek welke 4 fases bepalend zijn voor de overstap naar de cloud, hoe een Cloud Transitie Assessment werkt en verken de basiselementen voor transitie: de cloud roadmap, cloud fundamentals en cloud security.

cloud migratie
Challenge
Cube Cold groeit organisch en via een zorgvuldig georkestreerde M&A-strategie. De buy-and-build-startup heeft ambitieuze groeiplannen en wil het aantal koel- en vriesopslagen in Europa uitbreiden. Elk overgenomen bedrijf moet snel en goed in de IT-infrastructuur geïntegreerd worden, en altijd kunnen vertrouwen op snelle en effectieve ondersteuning bij IT-vragen.
managed-cloud-service-provider
Aanpak
Het partnerschap met Macaw waar Cube Cold een relatie mee heeft gebaseerd op vertrouwen en succes, wordt verder uitgebreid. Macaw neemt al het beheer in handen, waaronder van Microsoft 365, doet de IT-assessment voor een snelle onboarding van nieuwe bedrijven, biedt ondersteuning aan alle medewerkers en houdt hierbij een hoog serviceniveau aan.
cloud-service-management
Resultaat
Snelle integratie van nieuwe bedrijven in de IT-infrastructuur van Cube Cold. Betere samenwerking tussen bedrijven, IT-vragen en problemen worden snel en proactief opgelost door het Cloud & Managed Services-team van Macaw.
managed-services
Partnerships

Microsoft & Macaw: strategische partners in digitale transformatie

Op zoek naar een ervaren, gedreven en succesvolle Microsoft Gold Partner? Macaw heeft meer dan 25 jaar expertise in de Microsoft-stack, de best gekwalificeerde mensen en uiteenlopende ervaring door ons werk voor klanten als Heineken en TataSteel. We zijn in staat voor elke klant de beste oplossing neer te zetten. Meer weten over onze partnerships?

icon
Other
Cube Cold Europe krijgt direct grip op acquisities met Macaw Smart Data Platform
Cube Cold Europe is een infrastructuurplatform voor koel- en vriesopslag met een buy and build strategy. Het koopt cold store bedrijven in Europa en smeedt er één synergetisch geheel van. Bij elke acquisitie moet Cube Cold in één oogopslag weten hoe de bedrijven ervoor staan. Met het Smart Data Platform, werd dit binnen een half jaar en tot volle tevredenheid gerealiseerd.
Contact