Macaw.nl/Cases/Finance/CED haalt meer uit data door ontwikkeling van Modern Smart Data Platform in de cloud

CED haalt meer uit data door ontwikkeling van Modern Smart Data Platform in de cloud

icon

CED is de dienstverlener achter bedrijven in de verzekeringssector, vastgoedbedrijven, woningbouwcorporaties, leasemaatschappijen, zorgverleners, grote corporates en overheden. De ‘schade-specialist’ was op zoek naar een oplossing om sneller en kwalitatief betere data-inzichten te leveren aan haar zakelijke doelgroep. Na een succesvolle proof of concept, zal de oplossing binnenkort in productie gaan.

Over CED

De kracht van CED is het geïntegreerde aanbod: van noodhulpverlening, schademanagement tot hersteldiensten. Wie bijvoorbeeld verzekerd is bij een grotere verzekeringsmaatschappij zoals Nationale Nederlanden of Delta Lloyd, krijgt met CED te maken in geval van schade. CED bepaalt onder andere de hoogte van de schade en regelt bovendien dat de schade hersteld wordt. Dat doen ze op drie gebieden: bezit, mobiliteit en vitaliteit. De organisatie stelt bijvoorbeeld de schade vast van beschadigde huizen in Groningen, na de aardbevingen als gevolg van de gasboringen.

De uitdaging: betrouwbare inzichten in data

CED was op zoek naar een toekomstbestendig dataplatform met als doel om data efficiënter te kunnen verwerken tot betrouwbare inzichten voor businessvraagstukken. Een voorbeeld kan zijn: geef mij inzicht in alle schades in Groningen door aardbevingen. Of: Bij hoeveel autoschades was zware regenval de oorzaak?

De aanpak: verbeteren van de data-omgeving en -governance

De grootste uitdaging bestond uit het verbeteren van de data-infrastructuur, die het mogelijk maakt om de juiste rapportages op te stellen. Na een aantal sessies werd een ‘blueprint’ opgesteld voor een platform dat de kwaliteit van de dataomgeving verbetert. Dat gebeurde met behulp van Microsoft Power BI. Hiermee krijgt CED nieuwe inzichten in haar gegevens.

Een volgende uitdaging betrof de governance rond de data: wie is verantwoordelijk? Wie zorgt voor de juiste aanlevering van de data? Mede door de overname van een aantal bedrijven en diensten zorgde de verscheidenheid van bronnen ervoor dat de data niet meer ‘schoon’ was. Samen met Master Data Management softwareleverancier Profisee kan Macaw deze bestanden opschonen, zodat de gegevens conform standaarden staan opgeslagen.

“Vanaf dag één verliep de samenwerking heel prettig. In het bijzonder sprak het onderlinge contact met het projectteam mij aan.” van den Dries, CED

Het resultaat: data als middelpunt van de organisatie

Middels het Smart Data Platform is CED in staat om meer datagedreven te werken, passend bij de ambities die CED als organisatie heeft. Het platform zorgt voor een snelle verwerking van data naar inzichten en breder gebruik en toepasbaarheid van deze inzichten binnen de organisatie. CED kan hiermee verder bouwen aan data en informatie als middelpunt van de organisatie voor zowel interne als externe gebruikers.

Wat vond de opdrachtgever?

Bram van den Dries, Group Business Intelligence Manager bij CED: “Het advies om voor Macaw te kiezen kregen we van Microsoft zelf. Maar we kenden hen ook al als grote en betrouwbare naam in de markt voor BI- en dataoplossingen. Macaw staat goed aangeschreven in de markt. Terecht, zo bleek wel. Vanaf dag één verliep de samenwerking heel prettig. Al onze contactpersonen hadden verstand van zaken en in het bijzonder sprak het onderlinge contact met het projectteam mij aan. Onze eerste vraag ging over het inrichten van externe klantrapportages, maar Macaw overtuigde ons ervan dat we beter direct de stap naar het Smart Data Platform konden zetten. Het proof of concept was zeer geslaagd. Het Smart Data Platform zorgt ervoor dat je landschap ‘future proof’ is.”

Meer weten over het Smart Data Platform?

Volg dan de Data Modernization In A Day sessie van Microsoft en Macaw.

Challenge
CED wilde data efficiënter kunnen verwerken tot betrouwbare inzichten voor businessvraagstukken. Daarom ging de organisatie op zoek naar een toekomstbestendig dataplatform.
modern smart data platform
Aanpak
De grootste uitdaging bestond uit het verbeteren van de data-infrastructuur, die het mogelijk maakt om de juiste rapportages op te stellen. Na een aantal sessies werd een ‘blueprint’ opgesteld voor een platform dat de kwaliteit van de dataomgeving verbetert.
smart data platform
Resultaat
Via het Smart Data Platform kan CED meer datagedreven werken. Het platform zorgt voor een snelle verwerking van data naar inzichten en breder gebruik en toepasbaarheid van deze inzichten binnen de organisatie.
customer data platform
Macaw | Digitale Partner

Your guide in the Era of AI

Al meer dan 30 jaar is Macaw een pionier op het gebied van innovatie en technologie. Als jouw gids in the Era of AI, zetten we ons in om jouw organisatie te transformeren, future-proof te maken en sterk onderscheidend vermogen te creëren. We maken je succesvol door het leveren van innovatieve strategieën en oplossingen door de combinatie van data, technologie en creativiteit. Ons team heeft een bewezen track record bij bedrijven als Heineken en VGZ. Benieuwd in welke sleutelgebieden wij met marktleiders investeren om de kracht van AI te versnellen?

microsoft power bi
icon
Case
Basic-Fit helpt sporters om hun doelen te bereiken met data
Om meer te doen met alle beschikbare data startte Basic-Fit in 2019 samen met Macaw een oriëntatie op nieuwe features van Microsoft Power BI. Het doel: alle sporters helpen hun doelen te bereiken.
Contact