Macaw.nl/Cases/Finance/Univé en Business Apps

Univé nog klantgerichter door optimalisatie data-analyse

icon

Voor ieder bedrijf is een effectieve analyse van een brede variëteit van bedrijfsgegevens belangrijk om de juiste strategische en operationele keuzes te maken. Dat geldt zeker voor verzekeraars, die actief zijn in een zeer competitieve markt. Met het oog daarop schakelde verzekeraar Univé Macaw in om het analyseproces met behulp van een no/low code applicatie binnen het Power Platform verder te optimaliseren.

“Wij wilden het analyseproces vooral eenvoudiger en betrouwbaarder maken”, zegt Inge Nijhuis, product owner Business Intelligence bij Univé. Univé heeft circa 2.700 medewerkers en zo’n 1,6 miljoen klanten, die goed zijn voor meer dan vier miljoen verzekeringen. “Het doel was om de interne gebruikers te ontlasten door dit proces verder te automatiseren en door het beheer van alle analysedata beter te borgen. Macaw ondersteunt ons al met een team voor softwareontwikkeling rond Microsoft Power BI, dus lag het voor de hand om hen ook te vragen voor deze specifieke opdracht”.

Business users betrekken

Inge Nijhuis wijst op de aanpak van Macaw, die sterk gericht was op het betrekken van de business bij de ontwikkeling van de app. “Macaw heeft samen met de gebruikers eerst goed gekeken naar de eisen en wensen en hoe die te vertalen waren naar een solide app. Van daaruit is in korte tijd een minimal viable product gebouwd. We hadden voor onszelf van te voren een duidelijke deadline gesteld, daarom was het nodig dat we snel werkten.”

Deadline data-analyse app eenvoudig behaald

Nijhuis vertelt dat de deadline is behaald, waarbij zij als opdrachtgever blij waren met het initiatief dat Macaw bij deze opdracht toonde. Univé koos voor de ontwikkeling van de analyse-app voor het Microsoft Power Platform. Dit is een ontwikkelomgeving, waarin laagdrempelig en snel, door middel van het low/no code principe, apps voor de zakelijke behoeften van organisaties gebouwd kunnen worden. Het Power Platform is eenvoudig te integreren met andere applicaties met behulp van het Common Data Service en kan data ontsluiten uit verschillende online- of on-premise-gegevensbronnen, zoals SharePoint, Excel, Office 365, Dynamics 365 of SQL Server.

Resultaten

De nieuwe app heeft de snelheid en betrouwbaarheid van analyses bij Univé sterk verbeterd, legt Nijhuis uit. “Medewerkers hebben sneller toegang tot de juiste gegevens en dankzij de app is het ook beter mogelijk om analyses goed vast te leggen. Data worden steeds belangrijker in de verzekeringswereld. Goede analyses zijn voor de business cruciaal. Uiteindelijk zullen data en data-analyse in onze markt een belangrijke manier zijn om onderscheidend te opereren op de markt.”

Challenge
Voor ieder bedrijf is een effectieve analyse van een brede variëteit van bedrijfsgegevens belangrijk om de juiste strategische en operationele keuzes te maken. Univé wilde het analyseproces eenvoudiger en betrouwbaarder maken. Het doel is om de interne gebruikers te ontlasten door dit proces verder te automatiseren en door het beheer van alle analysedata beter te borgen.
unive data analyses
Aanpak
Macaw heeft samen met de gebruikers eerst goed gekeken naar de eisen en wensen en hoe die te vertalen waren naar een solide app. Van daaruit is in korte tijd een minimal viable product gebouwd.
unive data analyses
Resultaat
De nieuwe app heeft de snelheid en betrouwbaarheid van analyses bij Univé sterk verbeterd. Medewerkers hebben sneller toegang tot de juiste gegevens en dankzij de app is het ook beter mogelijk om analyses goed vast te leggen. Data wordt steeds belangrijker in de verzekeringswereld. Goede analyses zijn voor de business cruciaal.
unive data analyses
Business Applications

Het Microsoft Power Platform

Met de PowerApps van het Microsoft Power platform bouwt de business zelf slimme apps, zonder tussenkomst van IT. Daarmee ondersteun je je dagelijkse bedrijfsprocessen en activiteiten. Herken je binnen jouw organisatie processen die efficiënter ingezet kunnen worden? Of wil je bepaalde werkzaamheden volledig automatiseren? Lees meer over PowerApps in het whitepaper en behaal snelle bedrijfsvoordelen.

power platform governance
Heineken_power_platform
icon
Heineken b(r)ouwt razendsnel digitale toekomst met het Power Platform
Bij Heineken draagt iedereen bij aan de digitalisering. Inmiddels bouwen meer dan 4000 citizen developers applicaties met het Power Platform.
Contact