Macaw.nl/Cases/Manufacturing/Macaw helpt RWE snel en efficiënt nieuwe websites op te zetten

Macaw helpt RWE snel en efficiënt nieuwe websites op te zetten

icon
Als Sitecore partner realiseerde Macaw voor RWE een bekroonde corporate website. Daarnaast bouwden we een high-performance cloud infrastructuur. Kers op de taart: implementatie van de Sitecore Experience Accelerator zorgde voor meer snelheid en efficiëntie bij het opzetten van nieuwe websites, iets waar RWE van profiteert.

De corporate website RWE.com die opnieuw werd gelanceerd vormt het centrale digitale communicatiekanaal van het energieconcern. Het illustreert waar RWE voor staat, namelijk: innovatie, verandering, transparantie en duurzaamheid. Sinds de herlancering van de website RWE.com ligt de nadruk op de permanente evolutie van de digitale ervaring en de cloudinfrastructuur.  

“Ons belangrijkste doel was om de nieuwe website op tijd en in de best mogelijke kwaliteit live te krijgen. Het projectteam heeft hier een grote bijdrage aan geleverd. Wij waarderen Macaw als een betrouwbare, betrokken en technisch bijzonder capabele partner waarmee wij op een agile manier optimaal samenwerken.” – Dietmar Köller, Head of Online IT bij RWE. 

Sitecore Experience Accelerator: tijd en budget besparen bij de lancering van nieuwe websites 

Met behulp van de Sitecore Experience Accelerator kan RWE zelf, binnen enkele uren, nieuwe thematische websites en microsites opzetten. RWE was Macaw’s eerste klant die vertrouwde op de praktische Sitecore-bouwkit om zelfstanding websites in de gewenste huisstijl te implementeren. Het gaat hierbij om websites voor verschillende projecten en bedrijven van het concern.  

De online redactie en het corporate communicatieteam kunnen het digitale aanbod dus zeer vrij, flexibel en professioneel ontwikkelen – zonder externe kosten. Om een nieuwe pagina te maken met bestaande stijlen en componenten is geen hulp van een developer nodig. In slechts een paar uur tijd kunnen zij content maken en publiceren. Geheel in de huisstijl en embedded in Sitecore’s best practices voor paginastructuren met de mogelijkheid tot personalisatie, optimalisatie en cloud scalability. De processen rond de professionele digitale ervaring kunnen zo verder vereenvoudigd en versneld worden en de redactie- en communicatieteams zijn minder afhankelijk van zowel IT-afdeling als Macaw. Bij ons geen trojaans businessmodel, we helpen je verder, niet ons zelf.

Voor de top-tier digitale ervaring in de cloud en de beacon-applicatie ontvingen RWE en Macaw een Honorable Mention in de categorie “Best Innovation with Emerging Technologies” bij de Sitecore Experience Awards 2021.   

Köller:“Dankzij de Sitecore Experience Accelerator kunnen we snel en eenvoudig websites in het juiste corporate design opzetten en zelfstandig uitbreiden met een aantrekkelijke gebruikerservaring. Voor een groeiend en veranderend concern als RWE is het belangrijk dat het nieuwe digitale aanbod soepel en efficiënt kan worden opgebouwd. We zijn erg blij met de prijs bij de Sitecore Experience Awards. Het onderstreept dat we ook op het gebied van online communicatie en IT veel waarde hechten aan innovatieve, efficiënte oplossingen die middelen besparen en processen versnellen.”  

icon
Content Hub bespaart 80 procent van de IT-werktijd
Aktion Mensch is de grootste particuliere sociale financieringsorganisatie in Duitsland. Het ondersteunt tot 1.000 sociale projecten per maand, met als doel de levensomstandigheden van mensen met een handicap te verbeteren en de integratie in de samenleving te bevorderen. Om kosten te besparen en zowel de efficiëntie als het werkplezier te verhogen, koos Aktion Mensch voor Content Hub van Sitecore.
Partnerships

Sitecore & Macaw: Platinum Implementation Partnership

Op zoek naar een ervaren, gedreven en succesvolle Sitecore partner? Als Platinum Implementatie Partner beschikt Macaw over diepgaande expertise, de best gekwalificeerde medewerkers en uitgebreide ervaring met toonaangevende ondernemingen zoals Heineken en Schmitz Cargobull. Hiermee zetten we voor iedere opdrachtgever de beste oplossing neer!

Contact