Macaw.nl/Events/Live events/Data & AI: bouwstenen voor innovatie en onderscheid
9 april 2024

Roundtable Data & AI: bouwstenen voor innovatie en onderscheid

Inschrijven

Data & AI: bouwstenen voor innovatie en onderscheid

AI is key om onderscheidend vermogen te creëren. Maar zonder een solide data fundament, blijft succes uit. Wissel tijdens deze roundtable inzichten uit met vakgenoten zoals Heineken en ontdek: 

 • Waarom je nu moet investeren in een strategie voor Data & AI.
 • Hoe je in staat bent de unieke kennis en ervaring uit jouw data en medewerkers samen te voegen tot onderscheidend vermogen.
 • Welke stappen je moet zetten om tot een solide data fundament te komen.
 • Hoe technologie jou gaat helpen in deze reis.

Creëer onderscheidend vermogen met de kracht van Data & AI

Generative AI heeft in 2023 de spelregels veranderd, met zowel kansen als uitdagingen voor IT-managers en data-experts. De balans tussen innovatie en controle over datakwaliteit, beveiliging en governance is topprioriteit in elke boardroom.

Want hoe kun je als organisatie gebruik maken van AI zonder de controle te verliezen? En hoe zet je AI in voor medewerkers en klanten? Want, als iedereen straks gebruik maakt van dezelfde toepassingen en modellen, heeft iedereen dan ook niet precies hetzelfde te bieden? Organisaties die zichzelf succesvol onderscheiden vermijden deze vorm van digital sameness.

De echte potentie van AI zit volgens ons daarom in de unieke data van jouw eigen organisatie. Wanneer jouw medewerkers in staat zijn om deze data te combineren met hun kennis, ervaring en creativiteit ontstaan nieuwe vormen van waarde en échte innovatie. Maar hoe kom je daar? Een sterk datafundament en heldere strategie zijn een essentiële eerst stap.

Een sterk data fundament: jouw voorbereiding op AI

Ontdek tijdens deze roundtable welke stappen nodig zijn voor jouw data fundament en hoe je je voorbereidt op de toepassingen van AI. Heineken en onze CTO schetsen een heldere visie en een plan van aanpak voor jouw data strategie. Tijdens deze ochtend is er ook ruimte om met branchegenoten te sparren en inzichten met elkaar te delen. Het is onze missie om jou deze ochtend veel inspiratie en een concreet stappenplan mee te geven, zodat jij morgen de eerste stappen kunt zetten.

Programma

We verwelkomen je van 10:00 tot 13:00 bij Microsofts hoofdkantoor en sluiten af met een netwerklunch.

 • Opening
 • Get ready to innovate in the era of AI | Jack Klaassen, CTO Macaw
  Duik met onze CTO in de fundamenten van data en hoe je AI toepast.
 • De data journey van Heineken | Jelle van Etten, Head of Global Data Platform, The Heineken Company
 • Interactief deel met Q&A
 • Afsluiting met lunch

Take aways

Na deze roundtable weet je:

 • Waarom je nu moet investeren in een strategie voor Data & AI.
 • Hoe je in staat bent de unieke kennis en ervaring uit jouw data en medewerkers samen te voegen tot onderscheidend vermogen.
 • Welke stappen je moet zetten en hoe je morgen kunt starten.
 • Hoe technologie jou gaat helpen in deze reis.

  Praktische details

  • Datum: 9 april 2024
  • Tijdsduur: 10:00 – 13:00, inclusief lunch.
  • Locatie: Macaw, Taurusavenue 16E, 2123 LS Hoofddorp
  • Voor wie: ben jij beslisser op het gebied van data, zoals een IT Manager, CDO, CTO of Innovatiemanager? Dan is deze roundtable relevant voor jou.
  Ontmoet de sprekers

  Scaling data platforms at HEINEKEN

  At HEINEKEN Digital & technology we aim to become the best connected brewer. With our global data platform we service each of our markets and support challenging analytics use cases. To unlock data from all these markets and have a common analytics toolset for any use case, a global standardized platform and governance framework is deployed. This allowed us to scale globally, greatly reducing time to market of new analytics use cases and becoming the Best Connected Brewer.

  jelle van etten heineken
  Jelle van Etten - Head of Global Data Platform, Heineken

  Jack Klaassen, CTO van Macaw, staat aan het roer van technologische vernieuwing en zet de koers uit voor innovatie bij Macaw en haar klanten. Met zijn uitgebreide expertise en passie voor technologie inspireert hij anderen om nieuwe oplossingen en vormen van waarde te creëren. Zijn visie is een onmisbare kracht in het leiderschapsteam van Macaw.

  Jack Klaassen
  Jack Klaassen - CTO bij Macaw

  Martijn Muilwijk, Data Advisor bij Macaw, adviseert en begeleidt klanten in hun evolutie door middel van data & AI. Met zijn uitgebreide expertise en passie voor data en technologie inspireert hij anderen om de unieke kennis die vastligt in cijfers en content bij elkaar te brengen en met AI toepassingen te laten werken voor klanten en medewerkers.

  master data management Martijn
  Martijn Muilwijk - Data Advisor bij Macaw
  01 / 03

  Vragen?

  Heb je nog vragen? Neem gerust contact met ons op via contact@macaw.nl of bel naar 023 – 20 60 600.

  Schrijf je in voor de roundtable

  Ontdek de stappen die je moet zetten voor een robuust data fundament en wissel inzichten uit met vakgenoten.

  Inschrijven
  Contact