Macaw.nl/Over ons

Al 25 jaar

Al 25 jaar heeft Macaw een uitgebreid trackrecord met succesvolle projecten bij organisaties als Evides, HEINEKEN, Jumbo Supermarkten, Univé, Quooker, Volkswagen PON Financial Services en Shoeby.

Wij werken met een team van 370 mensen vanuit Amsterdam, Rotterdam, Apeldoorn, Litouwen en Duitsland aan thema’s als Employee Empowerment, Customer Experience en Optimized IT Operations.

macaw nederland

Geweldige klantervaringen en productieve medewerkers

Wij van Macaw hebben een enorme passie voor klantbeleving, gebruikerservaring en medewerkers productiviteit. Vanuit die drijfveren helpen wij al 25 jaar marketeers, human resource managers en IT-ers om hun klanten en collega’s geweldige momenten te laten beleven. Via omnichannel marketing kanalen, business apps en op de werkplek bieden wij gebruikers moderne middelen waarmee ze jouw organisatie op een hele andere manier ervaren.

Op basis van state of the art systemen, datagedreven multichannel kanalen en geweldige user interfacing. Wij staan klaar voor de customer experience van jouw organisatie en dus ook voor de productiviteit en samenwerkingsmiddelen van jouw collega’s.

Challenge accepted

Veel uitdagingen die bedrijven op dit moment hebben, zijn terug te voeren op de enorme verschuiving in de markt van de afgelopen jaren. Door de groeiende impact van online en de extreme groei van e-commerce, is de macht steeds verder naar de vraagkant verschoven. Het is tegenwoordig heel gemakkelijk om producten en diensten online te vergelijken en gericht te zoeken naar de laagste prijs of de beste service. Concurrentie is dan ook niet meer plaatsgebonden wereldwijd. Door deze ontwikkelingen heeft de klant de touwtjes in handen.

Customer excellence als oplossing

Eén van de belangrijkste manieren voor bedrijven om zich online te onderscheiden, is een superieure klantenservice. Op het moment dat de klant zich volledig begrepen voelt en een fantastische ervaring heeft tijdens het doorlopen van de customer journey, zal deze loyaal zijn aan de betreffende organisaties. In dit nieuwe tijdperk is dit dé manier voor customer engagement.

De drie pijlers van Macaw

 • Customer Experience: Voldoet jouw klantreis aan de eisen van de 21e eeuw?
 • Employee Empowerment: Zijn jouw medewerkers goed genoeg uitgerust en getraind om te kunnen voldoen aan deze klanteisen?
 • Optimalisatie van je ICT: Helpt jouw ICT om productief samen te werken en je klanten iedere dag positief te verrassen?

Om deze uitdagingen aan te gaan, maakt Macaw gebruik van het volgende portfolio:

Macaw levert de beste mensen en technologieën om bovenstaande diensten succesvol bij de klant te implementeren.

Meer dan een baan

Een medewerker van Macaw heeft dan ook meer dan gewoon een baan. Hij of zij is gepassioneerd over zijn vak en is gericht op het bieden van de optimale ervaring aan de klant. Onze mensen werken bij klanten alsof ze daar persoonlijk in dienst zijn. De sfeer bij Macaw is ambitieus. Medewerkers trekken zich aan elkaar op en zetten zich gezamenlijk in om het ultieme resultaat te bereiken. Technologische kennis en praktische toepasbaarheid staat daarbij buiten kijf.

Microsoft Partnerships

Als het gaat om technologie heeft Macaw twee belangrijke partnerships: met Microsoft en met Sitecore. In Nederland behoren we tot de top 3 Microsoft partners als het gaat om omzet. Iedereen binnen Macaw is goed bekend met de oplossingen van Microsoft en uiteraard hebben we een zeer hecht netwerk met de mensen van Microsoft. Om alle communicatie met Microsoft in goede banen te leiden, hebben we zelfs een dedicated verbindingsmanager die zorgt voor een optimale afstemming met de softwaregigant.

Sitecore Partnerships

Sitecore is een leidende platforms als het gaat om multichannel customer experience en engagement. Macaw is één van de twee platinum partners binnen Nederland. Dat heeft een aantal redenen: ons prachtige klantportfolio die gebruik maakt van Sitecore, de op hoog niveau gecertificeerde medewerkers en de mate waarin wij samenwerken met Sitecore. Het spreekt voor zich dat we nauwe lijntjes en dagelijks contact hebben met Sitecore en betrokken zijn bij development en toekomstige features.

Werken bij

Onze actuele vacatures

Macaw groeit hard en vanwege ons succes zijn we hard op zoek naar nieuwe Macawers, vooral IT-professionals. Ben jij een developer, consultant, analist of engineer? Van harte welkom.

vacature werken bij macaw

De werkwijze van Macaw

 • Strategy

  Van brand identity tot ambitie, Macaw helpt bij het vormgeven van een succesvolle klantstrategie. Daarbij helpen wij om businesswaarde en doelen in kaart te brengen en een aantrekkelijke en heldere propositie te formuleren. Daarbij houden we continu focus op groei en effectiviteit. Als digital partner gebruiken we al 25 jaar onze disruptieve kracht van technologie en vindingrijkheid om de business van onze klanten digitaal verder te helpen en te innoveren.

 • Design & Build

  Van het uitwerken van concept en ontwerp, tot en met development en gebruikersadoptie, Macaw biedt je de tools die bijdragen aan geweldige klantervaringen en medewerkersproductiviteit. Ons team brengt een startup mindset en flexibele methodieken mee aan tafel. We helpen om bij onze klanten waarde te creëren in manieren die hun klanten verrassen, medewerkers beter in hun kracht zetten en hun operationele effectiviteit verbeteren.

 • Run & Optimize

  We zorgen dat jouw organisatie iedere dag beschikt over snelle, veilige en betrouwbare systemen die eenvoudig te schalen zijn. Uiteraard helemaal compliant en met oog op de mensen die ermee moeten werken. Naast het in stand houden van deze omgevingen zorgen we ervoor dat ze meebewegen met de veranderende wensen en eisen van jouw bedrijf.

Macaw denkt graag mee

What's your challenge?

Wij helpen je graag bij het creëren van onvergetelijke klantervaringen en verhoogde medewerkersproductiviteit. Weten hoe? Maak een afspraak of bel ons.