Macaw.nl/Prepare for the AI wave: de fundamenten voor jouw AI-strategie

Prepare for the AI wave: de fundamenten voor jouw AI-strategie

Wil je de ontwikkelingen in AI bijhouden en tegelijkertijd onderscheidend vermogen creëren? Ontdek samen met Macaw hoe AI de toekomst van jouw organisatie positief beïnvloedt.
Lees meer

AI de nieuwe golf in digitale transformatie

Artificial Intelligence (AI), de nieuwe golf in digitale transformatie, speelt een cruciale rol in het succes van organisaties. Het heeft invloed op de klantbeleving, medewerkersproductiviteit en operationele efficiëntie. Het is een onderwerp in elke boardroom: hoe kunnen we deze golf bijhouden en tegelijkertijd onderscheidend vermogen creëren? 

De fundamenten voor een toekomstbestendige AI-strategie

AI wordt toegankelijker door de integratie van Large Language Models (LLM), ook wel bekend als generatieve AI. Of je nu verantwoordelijk bent voor de afdeling marketing, hr, finance of operations, AI doet intrede in al je processen en tools. Met tools zoals ChatGPT en Microsoft Copilot beschikt binnenkort elke medewerker over een AI-assistent.

Er zit echter wel een addertje onder het gras. Als je data niet correct is of als documenten verouderd zijn, kan AI je op het verkeerde spoor zetten. Het is daarom cruciaal dat je basis op orde is, zodat jouw medewerkers en klanten optimaal kunnen profiteren van de mogelijkheden van AI. Denk bijvoorbeeld aan: je datamanagement, de kennis die ligt opgeslagen in documenten, je IT-landschap en -infrastructuur en het instellen van governance. AI moet immers ook op een veilige en ethische manier gebruikt worden. Macaw helpt jouw organisatie met de bouwblokken van AI en de strategische blik op AI.

Experimenteren met AI: de sleutel tot succes

Koplopers in de markt verbeteren nu al hun diensten en processen. Ze zetten slimme chatbots op hun website in, ze gebruiken de technologie voor het doen van aankoopvoorspellingen en fraudedetectie. De manieren om dingen sneller, efficiënter of goedkoper te doen zijn legio, al ligt de echte potentie van AI in innovatie. Hoe creëer je volledig nieuwe businessmodellen en manieren van werken? Daar kom je maar op een manier achter en dat is het gaan doen. Nu. Experimenteren leidt immers tot innoveren. 

Surf samen met Macaw op de AI-golf

Waar begin je en hoe pak je de implementatie van AI aan? Macaw staat klaar om jouw organisatie te ondersteunen met het ontwikkelen van de eerste waardevolle toepassingen, een sterk fundament en je algehele AI-strategie. Begin vandaag en leer gaandeweg.

Macaw is een pionier in technologische innovaties. Dankzij ons strategisch partnerschap met Microsoft en ons team van experts en Microsoft Most Valuable Professionals (MVP’s), kunnen we klanten zoals Heineken, Boskalis en ABN AMRO nog succesvoller maken met cutting-edge technologieën. Samen zetten we technologie om in waarde voor klanten, medewerkers en de gehele organisatie.

Ontdek hoe Macaw jouw gids kan zijn in de wereld van AI. Neem contact op of laat je door onze strategen inspireren tijdens de Microsoft & Macaw: AI Roadshow.

Zet de hype om naar waarde

Stilstaan is geen optie. Hoe zet jouw bedrijf de hype om naar waarde? Dit whitepaper geeft je de handvatten om AI te benutten en laat 3 use cases van andere organisaties zien. Tot slot mag ook ethiek niet ontbreken in je AI-strategie.

Lees whitepaper
Succesverhalen
01 / 05 05
Case
VGZ
Ontdek hoe VGZ, in samenwerking met Macaw, de klantenservice transformeert met Maike, een generative AI-assistent. Maike biedt snelle, accurate ondersteuning, verbetert de gebruikerservaring en zet een nieuwe standaard in klantenservice innovatie.
Case
FrieslandCampina
Met als doel de productiviteit van medewerkers te verhogen, implementeerde FrieslandCampina samen met Macaw het Power Platform. Dit resulteerde in de ontwikkeling van diverse slimme business apps en aanzienlijke tijdsbesparingen binnen de organisatie.
Case
Cube Cold
Cube Cold Europe implementeerde met Macaw een Smart Data Platform, waardoor ze snel nieuwe bedrijven kunnen integreren en dagelijks inzicht hebben in financiële gegevens van dochterondernemingen. Dit leidde tot efficiëntere bedrijfsvoering en beter financieel beheer.
Case
Klaverblad Verzekeringen
Klaverblad Verzekeringen moderniseerde hun kennismanagementsysteem met Macaw. Dit verbeterde de samenwerking en communicatie binnen de organisatie en zorgde voor efficiënter informatiebeheer. De uitrol van deze systemen was een cruciale stap in hun digitale transformatie.
Case
Boskalis
Boskalis verbeterde haar master data management met hulp van Profisee en Macaw, wat leidde tot een beter inzicht in hun wereldwijde personeelsbestand en een stap naar datagedreven werken. Dit resulteerde in efficiënter beheer van identiteiten, licenties en toegangsrechten.
Facts & Figures
Over Macaw

Wij helpen je graag bij het creëren van een unieke klantervaring, het empoweren van je medewerkers en een optimale inrichting van IT. Dé ingrediënten voor een succesvolle digitale transformatie binnen jouw organisatie. Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? 

25+
Jaar ervaring als full service partner in digitale transformatie
150+
We helpen klanten als Heineken, VGZ, ABN AMRO, Jumbo en ANWB succesvol te zijn
450+
Talenten die werken vanuit Nederland, Duitsland en Litouwen
3
Partners: Microsoft, Sitecore en Profisee.
4
Platformen voor jouw succes: Digital Marketing & Commerce; Business Applications; Data, Analytics & AI; Collaboration & Modern Workplace
8
Onze klanten beoordelen onze service met een 8.
01 / 06
Contact