Macaw.nl/Digital Marketing

Digital Marketing

In vijf stappen naar een persoonlijke Digital Marketingstrategie
Meer ontdekken

Data-driven Digital Marketing doe je samen

Om data-driven Digital Marketing tot een succes te maken moet je bruggen slaan tussen de verschillende afdelingen binnen jouw organisatie. Macaw helpt hierbij door onder meer business, sales, marketing en IT op één organisatorische lijn te krijgen en hen via één gezamenlijk platform te laten werken. Op deze manier zet je enorme stappen in het persoonlijk aanspreken van klanten.

Hoe werkt Digital Marketing?

Op dit moment gebeuren veel marketing activiteiten nog op macroniveau, waarbij content niet persoonlijk op de ontvanger is afgestemd. De vraag is daarbij of de content relevant is. Stap je over op data-driven Digital Marketing, dan gebruik je data om te bepalen welke (potentiële) klant geïnteresseerd is in welke soort content. Zo creëer je een unieke, persoonsgerichte klantervaring. Dit wordt ook wel micro marketing genoemd.

In vijf stappen naar data-driven Digital Marketing

Macaw is ervaren op het gebied van data-driven Digital Marketing en begeleidt jou bij de overgang van macro naar micro marketing. Dat doen we aan de hand van een stappenplan:

 1. Marketingdoelstelling bepalen
 2. Buyer persona’s opstellen
 3. Kanalen en tools kiezen
 4. Contentplan opstellen
 5. Inrichten, meten en optimaliseren

Samenwerken is key

Een data-driven digital marketingstrategie vereist een ‘één team, één taak’-mentaliteit op alle afdelingen. Dat maakt het verschil bij het genereren van conversies. Betrek als marketeer daarom altijd iemand van sales en IT in je data-driven digital marketingstrategie. Deze disciplines hebben meer raakvlakken en gemeenschappelijke belangen dan je op het eerste gezicht zou denken. Macaw helpt hierbij zowel organisatorisch, als technologisch. Bijvoorbeeld door een Customer Data Platform voor je in te richten, waar alle afdelingen samen gebruik van maken.

Goede data-driven Digital Marketing kost tijd

Tot slot is het belangrijk om te beseffen dat goede data-driven marketing tijd kost. Hoe langer je ermee bezig bent, hoe meer data je verzamelt. Hierdoor kun je jouw marketing activiteiten steeds iets beter afstemmen op de klant. Ook voor een lange termijn marketingstrategie is Macaw jouw partner hierin.

Wil je meer weten over de ins en outs van data-driven Digital Marketing? Neem contact met ons op voor meer informatie.

Meer Digital Marketing & Commerce
01 / 03 03
Commerce
Behaal meer omnichannel sales door slimme analyse van doelgroepverkeer, over alle kanalen heen. En verhoog cross- en upselling door geavanceerde marketinginstrumenten.
Data-driven Marketing
Websites, mobiele apps, zoekmachines, sociale media: al deze touchpoints en customer journeys leveren vandaag aanzienlijke hoeveelheden gegevens op. Hoe je deze data inzet voor gerichte marketing en meer business value lees je hier.
Conversion Optimization
Maak slim gebruik van aanwezige informatie en systemen waarmee je de online en offline conversie verhoogt.
Whitepaper

4 handvatten om maximale toegevoegde waarde uit je Digital Experience Platform te halen

Is jouw organisatie klaar voor de volgende stap in digital? Dit whitepaper benoemt de grootste challenges voor de CMO en de CTO bij het inzetten van een Digital Experience Platform. Én biedt je concrete handvatten voor een succesvolle implementatie en adoptie van jouw platform.

digital experience platform

De werkwijze van Macaw

 • Strategy

  Van brand identity tot ambitie, Macaw helpt bij het vormgeven van een succesvolle klantstrategie. Daarbij helpen wij om businesswaarde en doelen in kaart te brengen en een aantrekkelijke en heldere propositie te formuleren. Daarbij houden we continu focus op groei en effectiviteit. Als digital partner gebruiken we al 25 jaar onze disruptieve kracht van technologie en vindingrijkheid om de business van onze klanten digitaal verder te helpen en te innoveren.

 • Design & Build

  Van het uitwerken van concept en ontwerp, tot en met development en gebruikersadoptie, Macaw biedt je de tools die bijdragen aan geweldige klantervaringen en medewerkersproductiviteit. Ons team brengt een startup mindset en flexibele methodieken mee aan tafel. We helpen om bij onze klanten waarde te creëren in manieren die hun klanten verrassen, medewerkers beter in hun kracht zetten en hun operationele effectiviteit verbeteren.

 • Run & Optimize

  We zorgen dat jouw organisatie iedere dag beschikt over snelle, veilige en betrouwbare systemen die eenvoudig te schalen zijn. Uiteraard helemaal compliant en met oog op de mensen die ermee moeten werken. Naast het in stand houden van deze omgevingen zorgen we ervoor dat ze meebewegen met de veranderende wensen en eisen van jouw bedrijf.

Macaw | Digitale Partner

Your guide in the Era of AI

Al meer dan 30 jaar is Macaw een pionier op het gebied van innovatie en technologie. Als jouw gids in the Era of AI, zetten we ons in om jouw organisatie te transformeren, future-proof te maken en sterk onderscheidend vermogen te creëren. We maken je succesvol door het leveren van innovatieve strategieën en oplossingen door de combinatie van data, technologie en creativiteit. Ons team heeft een bewezen track record bij bedrijven als Heineken en VGZ. Benieuwd in welke sleutelgebieden wij met marktleiders investeren om de kracht van AI te versnellen?

Contact