Macaw.nl/Diensten/Conversion Optimization

Conversion Optimization

Op zoek naar Conversie Optimalisatie? Macaw helpt je op weg!
Meer ontdekken

Wanneer je marketing inzet, is het uiteraard de kunst om er zoveel mogelijk rendement uit te halen. Macaw weet als geen ander hoe je dit rendement verhoogt. Bij Conversie Optimalisatie gebruiken wij beschikbare data, zodat we kunnen bepalen wie welke informatie te zien krijgt.

De vijf stappen naar Conversie Optimalisatie

Op de weg naar Conversie Optimalisatie doorlopen wij vijf stappen.

 1. Marketingdoelstellingen bepalen
 2. Conversieteam samenstellen
 3. Data verzamelen en analyseren
 4. Buyer persona’s opstellen
 5. Roadmap en conversieplan opstellen

Werk gestructureerd met een roadmap

Wij vinden het belangrijk om Conversie Optimalisatie niet ad hoc op te pakken, maar om gestructureerd te werken met een heldere roadmap. Hierin staan de acties die moeten worden ondernomen om de conversieratio te verhogen. De belangrijkste vraag daarbij: waar en op wie willen we ons focussen?

Data: de sleutel tot Conversie Optimalisatie

Voor succesvolle Conversie Optimalisatie moet je dus jouw doelgroep leren kennen en je communicatie op hen aanpassen. Dat doe je door relevante data te verzamelen, te analyseren en inzichtelijk te maken aan de hand van rapportages en dashboards. Alleen dan kun je een gepersonaliseerde klantervaring creëren op alle kanalen.

Dit doen we door:

 • Funneloptimalisatie: Waar haken bezoekers af? Hoe kan dit worden voorkomen?
 • SEO: Is de website eenvoudig te vinden via zoekmachines? Is de site zelf logisch te doorzoeken?
 • CTA: Biedt de website heldere call-to-actions die bezoekers verleiden actie te ondernemen?
 • Positionering: Komen de USP’s van jouw bedrijf duidelijk terug?
 • Personalisatie van content: Krijgen bezoekers te zien wat zij verwachten en wat hen beloofd is?
 • A/B-testing: Zijn er quick wins te behalen door hypotheses te testen?

Macaw en Conversie Optimalisatie

Door data te gebruiken om je klanten te leren kennen en de communicatie te verbeteren, bereik je een hogere Conversie Optimalisatie. Macaw helpt je enerzijds door dit procesmatig op te zetten met een roadmap en anderzijds door het genereren en effectief inzetten van data.

Wil je meer weten? Neem contact met ons op voor meer informatie.

Meer Digital Marketing & Commerce
01 / 01 02
Digital Marketing
Automatiseer je systemen waardoor je je actieve doelgroepen beter leert kennen en slimmer inhaakt op de behoeften van je klant.
Commerce
Behaal meer omnichannel sales door slimme analyse van doelgroepverkeer, over alle kanalen heen. En verhoog cross- en upselling door geavanceerde marketinginstrumenten.
Webinar

Conversie Optimalisatie

Ben jij verantwoordelijk voor marketing, e-commerce of insights en wil je weten hoe je meer waarde uit je bestaande digitale kanalen kunt halen? Het antwoord is conversie optimalisatie en de voortdurende verbetering hiervan. Kijk het 20 minuten durende webinar van onze expert en optimaliseer je online conversie.

conversie optimalisatie webinar

De werkwijze van Macaw

 • Strategy

  Van brand identity tot ambitie, Macaw helpt bij het vormgeven van een succesvolle klantstrategie. Daarbij helpen wij om businesswaarde en doelen in kaart te brengen en een aantrekkelijke en heldere propositie te formuleren. Daarbij houden we continu focus op groei en effectiviteit. Als digital partner gebruiken we al 25 jaar onze disruptieve kracht van technologie en vindingrijkheid om de business van onze klanten digitaal verder te helpen en te innoveren.

 • Design & Build

  Van het uitwerken van concept en ontwerp, tot en met development en gebruikersadoptie, Macaw biedt je de tools die bijdragen aan geweldige klantervaringen en medewerkersproductiviteit. Ons team brengt een startup mindset en flexibele methodieken mee aan tafel. We helpen om bij onze klanten waarde te creëren in manieren die hun klanten verrassen, medewerkers beter in hun kracht zetten en hun operationele effectiviteit verbeteren.

 • Run & Optimize

  We zorgen dat jouw organisatie iedere dag beschikt over snelle, veilige en betrouwbare systemen die eenvoudig te schalen zijn. Uiteraard helemaal compliant en met oog op de mensen die ermee moeten werken. Naast het in stand houden van deze omgevingen zorgen we ervoor dat ze meebewegen met de veranderende wensen en eisen van jouw bedrijf.

Macaw denkt graag mee

What's your challenge?

Wij helpen je graag bij het creëren van onvergetelijke klantervaringen en verhoogde medewerkersproductiviteit. Weten hoe? Maak een afspraak of bel ons.

macaw nederland contact