Sitecore Commerce: Digital commerce experience & marketplaces voor B2B + B2B2X

Ontdek meer

De marktanalisten van Gartner zien een ingrijpende verandering in de B2B-sales want de verschuiving van een door de verkoper gestuurde B2B-verkoop naar een door kopers aangestuurde digitale aankoop is in volle gang. Deze markttransformatie heeft een enorme impact op de interactie tussen verkopers en kopers:

Tot 2025 zal 80% van de B2B-verkoopinteracties tussen verkopers en kopers plaatsvinden op digitale kanalen.- Gartner

Uit enquêtes blijkt dat 42% van de kopers [2] al de voorkeur geeft aan een digitale winkelomgeving met self services; zij willen niet langer hoofdzakelijk interactie hebben met verkoopmedewerkers. B2B-bedrijven hebben vandaag niet alleen de juiste visie en organisatie nodig om deze verandering het hoofd te bieden, maar ook de juiste e-commerce-technologie om hun digitale sales en zaken met klanten en partners verder te digitaliseren. Een flexibel B2B-first cloudplatform voor een digitale commerce experience en marketplaces dat de digitale ervaring, content en e-commerce naadloos combineert. Sitecore Commerce voldoet het best aan deze eisen. 

Sitecore Commerce: Een oplossing die de digitale transformatie van jouw sales ondersteunt

De technologie achter Sitecore Commerce wordt al meer dan 20 jaar wereldwijd gebruikt door bekende merken. Klanten waarderen de flexibiliteit om het platform volledig aan te passen aan hun bedrijfsmodel en aan alle soorten kopers, wederverkopers, partners of leveranciers. Sitecore Commerce stelt je in staat de ervaring voor elke klant individueel te optimaliseren. Met onze jarenlange ervaring met het plannen en implementeren van zeer diverse e-commerce-projecten zijn we enthousiast over Sitecore Commerce en zijn state-of-the-artvaardigheden:

 • Composable cloud commerce platform voor grote ondernemingen met moderne MACH-architectuur (op basis van microservices, API first, cloud native en headless).
 • Zeer aanpasbaar aan elke businesscase, van eenvoudige B2B tot complexe dropshipping marketplaces waar leveranciers de volledige verantwoordelijkheid dragen voor productinformatie, voorraden en prijzen.
 • Gecentraliseerde controle van alle transacties, met inbegrip van door gebruikers gedefinieerde portals en volledig uitbreidbare bedrijfslogica.
 • Sterke shop engine met flexibel gebruikers-, klant-, verkoper- en partnermanagement.
 • Vvertuigende kant-en-klare storefronts.
 • Doeltreffend beheer van talloze inkopers, inkopergroepen en gebruikersorganisaties.
 • Configuratie van catalogi per koper met door de gebruiker gedefinieerde categorie-taxonomie en gepersonaliseerde prijzen.
 • Uitgebreide fulfillment.
 • Eenvoudig creëren en optimaliseren van geweldige gebruikerservaringen, ook met behulp van segmentatie en personalisering.
 • Uitbreidbare betalingsopties voor creditcards, aankooprekeningen of B2B-kredietdiensten.
 • Optioneel uitbreiden tot B2C op dezelfde marketplace-setup.

Kosten verlagen en omzet van jouw individuele e-commerce marketplace verhogen

Sitecore Commerce bevat een zeer robuust datamodel dat de meest complexe organisaties ondersteunt en dat via verschillende frontends wordt beheerd en aangeboden. Profiteer van uitgebreide online bestelmogelijkheden, op maat gemaakte catalogusaanbiedingen, individuele prijsstelling en volledige ondersteuning van verschillende gebruikers- en kopergroepen om uw B2B-marketplace met succes te exploiteren. Sitecore Commerce stelt je in staat om elke vorm van e-commerce-oplossing te ontwikkelen en te profiteren van lagere kosten (geen tussenhandelaren) en meer omzet (directe verkoop + eenvoudiger up- en crossselling). Met Sitecore is het gemakkelijk om de winkelervaring te optimaliseren met relevante informatie. Verbeterde zoekfunctionaliteiten herkennen wat kopers in productcatalogi zoeken. Met AI-/ML-functionaliteiten voor gepersonaliseerde zoekopdrachten en merchandising kun je de klantconversie aantoonbaar vergroten.

Kies de beste partner voor Sitecore Commerce

Wij bieden jou een hooggekwalificeerd team van meer dan 450 digitale experts met langdurige e-commerce-ervaring en Sitecore Commerce (OrderCloud) certificering. Macaw is Sitecore Partner of the Year EMEA 2021 en Sitecore Commerce Specialized Partner. Wij helpen onze klanten hun klassieke B2B-sales om te vormen tot een zeer flexibele en betrouwbare digitale winkelervaring op maat. Met ons full service aanbod realiseren we geïntegreerde self services en marketplaces die voor jouw bedrijf een echte gamechanger zijn.

[1] Market Guide for Sales Enablement Platforms – Gartner 
[2] Gartner’s 2021 Digital Buying Survey 

Persoonlijk advies?
Onze experts helpen je graag verder. Bel ons op 023 - 2060600 of stel je vraag via ons digitale contactformulier.
Contact
Case

B2B-leadgeneratie bij Schmitz Cargobull

Als digitale pionier in de markt was SCB klaar voor een volgende stap in Digital Marketing & Commerce. Met het Sitecore platform garandeert SCB een consistent merkimago in 40 landen, een snellere time-to-market, lagere operationele uitgaven en bovenal een strategisch instrument voor het opvolgen van leads. Door de introductie van persona’s speelt de site ook beter in op de behoefte van klanten en is het aantal bezoekers ruim verdubbeld! Benieuwd? 

experience platform
Getting started

Macaw Sitecore Commerce Quick Start voor B2B

Geef je B2B online verkoop een kickstart met de Macaw Sitecore Commerce Quick Start voor B2B. Binnen acht weken beschik je over een volledig operationeel omnichannel e-commerceplatform of webshop. Daarna kun je direct starten met de verkoop. Samen met Macaw maak je hiermee jouw business snel toekomstbestendig.

Contact