Geavanceerde digitale werkplek met Microsoft

Thuiswerken is de afgelopen jaren steeds meer de norm geworden en is sinds de COVID-19 pandemie niet meer weg te denken. Een goede digitale werkplek waar medewerkers het beste uit zichzelf halen, met elkaar op een veilige en efficiënte manier kunnen samenwerken en flexibel zijn in de keuze van apparaten en apps is belangrijker dan ooit.
Meer ontdekken

Wendbare organisatie met een digitale werkplek

De digitale werkplek van nu is in vele opzichten anders dan die van vijf jaar geleden. Voorheen was het zo dat medewerkers af en toe thuis werkten of flexwerkten. Tegenwoordig worden bedrijfsprocessen steeds meer opgebouwd rond de digitale werkplek van de medewerkers.. Dit brengt specifieke uitdagingen met zich mee op het gebied van productiviteit, toegankelijkheid en veiligheid. Anderzijds, wanneer je als bedrijf eenmaal aan deze uitdagingen voldoet, biedt het je de unieke wendbaarheid om snel veranderingen door te voeren.  

Tijdens de verschuiving die nu al gaande is, stappen steeds meer organisaties af van de traditionele hiërarchische manier van het organiseren van informatie en data. Ze organiseren het meer op een ‘horizontale’ manier, , waarbij alle componenten even belangrijk zijn. Door je digitale werkplek zo in te richten dat componenten  nevengeschikt samenwerken, kun je ze makkelijk aanpassen of veranderen zonder dat andere applicaties daardoor worden verstoord. Dit zorgt ervoor dat jouw organisatie zich eenvoudig kan aanpassen aan nieuwe technologische veranderingen en zo de digitale werkplek voor jouw werknemers kan optimaliseren. Macaw helpt je graag bij het overstappen naar deze nieuwe manier van werken en het overwinnen van de uitdagingen die hieraan verbonden zijn.

Digitale werkplek voor employee empowerment

Medewerkers weten vaak precies wat ze moeten doen voor een betere klantervaring. Meer autonomie stimuleert hun creativiteit en daarmee de ontwikkeling van nieuwe producten en diensten. Ook verbetert een goede digitale werkplek de bedrijfsprocessen. De optimale inrichting van de moderne digitale werkplek en het creatief gebruik van alle mogelijkheden dragen direct bij aan het realiseren van de bedrijfsdoelstellingen.

Het creatief benutten van technologie en data speelt dus een belangrijke rol. Door medewerkers de technologie en inzichten te bieden die hen in staat stellen om de klant zo goed mogelijk te bedienen, overal en altijd, zorg je voor ‘empowered employees’. Nieuwe technologie laten landen in organisaties is echter niet altijd even eenvoudig. Steeds meer organisaties investeren daarom in de digitale vaardigheden van hun medewerkers. En besteden meer aandacht aan het koppelen van employee journeys aan customer journeys bij het ontwerpen van hun digitale toolset.

Adoption 365

Verbeter de productiviteit met een digitale werkplek

Wanneer je als organisatie overgaat op digitale werkplekken voor je werknemers, wil je natuurlijk dat deze nieuwe werkplekken zo snel mogelijk optimaal gebruikt worden om de investering van de overgang zo snel mogelijk te laten renderen. Dan is immers de productiviteit van je medewerkers optimaal en verlopen de communicatie en samenwerking het soepelst: beiden een essentiële voorwaarde voor het goed laten verlopen van bedrijfsprocessen. Aan de hand van een analyse van de drijfveren van je medewerkers en eindgebruikers en het gebruik van deze informatie in een gebruikersadoptieplan, kun je van start met het ontwikkelen van de digitale werkplek die je medewerkers in hun werk naar het volgende niveau tilt.

Bij het creëren van een digitale werkplek maakt Macaw gebruik van de tools van Office 365 en Microsoft 365 om werknemers in hun productiviteit te ondersteunen en verbeteren. Macaw ziet Microsoft 365 als een essentieel onderdeel om het proces rondom online samenwerken binnen een organisatie te optimaliseren. De meest recente informatie en algemene werkprocessen zijn in de cloud ondergebracht: waardoor medewerkers vanaf elke locatie met het gewenste apparaat erbij  kunnen. Medewerkers kunnen gezamenlijk werken aan hetzelfde document, doordat zij toegang hebben tot de Microsoft Office-producten. Met Microsoft Teams hebben zij deze tooling en Office apps, zoals Outlook, Excel en Docs op één plek centraal, waardoor informatieoverdracht eenvoudig is en er effectief locatie-onafhankelijk kan worden samengewerkt in de cloud.  

Individuele productiviteit is voor veel organisaties minstens zo belangrijk. Daarom wordt de digitale werkplek voor specialistische werkzaamheden gecreëerd door middel van Microsoft 365, met tools als PowerBI en Microsoft PowerApps. Hierbij ligt de focus specifiek op het verhogen en optimaliseren van de productiviteit van de medewerker, in combinatie met verschillende samenwerkingsmogelijkheden.

Altijd veilig aan het werk

Een voordeel van werken in de cloud, is dat je medewerkers zich nooit meer druk hoeven te maken over dataverlies. Met een goede cloud backup-oplossing houdt je altijd controle over je bedrijfsdata. Op het moment van dataverlies kun je zonder hulp van buitenaf hele omgevingen, mappen en individuele bestanden terugzetten, zonder dat dit de omgeving beïnvloedt.

Om deze bedrijfsgegevens en data zo goed mogelijk te beschermen helpt Macaw je ook graag bij de Cloud Security van jouw organisatie. Dat doet Macaw door het in kaart brengen van de mogelijke risico’s van je cloudomgeving en het opzetten van two-factor-authentication en firewalls.   

De flexibiliteit van een digitale werkplek

Tot slot brengt een digitale werkplek voor al je medewerkers een ongekende flexibiliteit voor je organisatie met zich mee. Door je digitale werkplek zo in te richten dat de componenten horizontaal en naast elkaar samenwerken in de cloud, kun je ze makkelijk aanpassen of veranderen zonder dat dit de rest van je applicaties verstoort. Hierdoor kun je deze digitale werkplek eenvoudig optimaliseren aan de hand van feedback van jemedewerkers, data en wijzingen in bedrijfsprocessen. Daarbij ben je direct voorbereid op wijzigingen die in de toekomst mogelijk nodig zullen zijn voor je organisatie en kun je snel op veranderingen inspelen.

Digitale werkplek van de toekomst

Een digitale werkplek en technologie in het algemeen, moet de werknemers zodanig ondersteunen dat zij optimaal kunnen functioneren. Door medewerkers autonomer te laten werken met alle informatie, software, hardware en data die zij nodig hebben, kunnen zij excelleren.

Wij gebruiken technologie om impact te maken voor je volledige organisatie. Ben je klaar om van start te gaan met het creëren van de digitale werkplek van de toekomst voor jouw werknemers? Of ben je benieuwd wat Macaw voor jouw organisatie kan betekenen? Neem dan contact op voor meer informatie.

Persoonlijk advies?
Onze experts helpen je graag verder. Bel ons op 023 - 2060600 of stel je vraag via ons digitale contactformulier.
Contact
Case

Schoeller Allibert verhoogt productiviteit medewerkers door adoptie Office 365

Schoeller Allibert heeft als doel om dit te moderniseren, waarbij oplossingen in de cloud de voorkeur hebben. Het doel is om medewerkers productiever en efficiënter te laten werken door hen te ondersteunen met een platform voor communicatie, kennisdeling en samenwerking. Dit werd gerealiseerd met Microsoft Office 365. Om daadwerkelijk een positieve verandering voor de medewerkers teweeg te brengen was adoptie & beheer een belangrijke factor tijdens dit proces. Inmiddels maken dagelijks ruim 1000 medewerkers gebruik van het Microsoft 365-platform en ruim 800 personen van Microsoft Teams. Meer details lezen over deze digitale transformatie met de focus op online samenwerken? 

Schoeller-allibert-office-365-platform
Case

Klaverblad Verzekeringen schakelt Macaw in om Future of Work-wensen te realiseren

Klaverblad Verzekeringen zocht naar een goede vervanger van zijn kennismanagementsysteem dat niet meer voldeed en verouderd was. De verzekeraar koos voor Microsoft SharePoint vanwege de goede fit met de al bestaande Microsoft-oplossingen. Naast SharePoint implementeerde Macaw ook Microsoft Teams zodat de medewerkers van Klaverblad Verzekeringen zowel efficiënter en makkelijk kunnen samen werken als kennis en informatie delen.

Taking the next steps
01 / 04 04
Zo creëer je een fantastische Employee Experience
Het binnenhalen én behouden van medewerkers is op dit moment belangrijker dan ooit. Ontdek in dit whitepaper hoe je met behulp van technologie een fantastische employee experience creëert. Hierin lees je hoe je personeel niet alleen efficiënt en productief kunt inzetten, maar ook hoe de inzet van tech echte ambassadeurs van hen maakt.
Podcast Workplace Innovation
Workplace innovation speelt een belangrijke rol in de betrokkenheid, tevredenheid en productiviteit van medewerkers. In deze podcast nemen experts op het gebied van de digitale werkplek je mee in workplace innovation. Ontdek hoe je werkplekken transformeert, medewerkers betrokken houdt en succesvolle verbindingen creëert.
Connect en empower je firstline workers
Minder dan 25% van de firstline workers heeft de juiste tools om zijn of haar werk te doen. In dit webinar laat onze expert je zien hoe je jouw firstline workers in je organisatie integreert en de beste employee experience creëert. En niet te vergeten: hoe zit dat met de business value?
Microsoft & Macaw: Adoptie Workshop
Een investering in een nieuwe technologie zoals een intranet of employee experience platform is pas succesvol als medewerkers deze ook echt gebruiken en toepassen in hun voordeel. Tijdens deze workshop helpen Microsoft en Macaw jou om je doelgroepen in kaart te brengen, adoptie te vergroten en jouw investering om te zetten in winst.
Facts & Figures
Over Macaw

Wij helpen je graag bij het creëren van een unieke klantervaring, het empoweren van je medewerkers en een optimale inrichting van IT. Dé ingrediënten voor een succesvolle digitale transformatie binnen jouw organisatie. Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? 

25+
Jaar ervaring als full service partner in digitale transformatie
150+
We helpen klanten als Heineken, VGZ, ABN AMRO, Jumbo en ANWB succesvol te zijn
450+
Talenten die werken vanuit Nederland, Duitsland en Litouwen
3
Partners: Microsoft, Sitecore en Profisee.
4
Platformen voor jouw succes: Digital Marketing & Commerce; Business Applications; Data, Analytics & AI; Collaboration & Modern Workplace
8
Onze klanten beoordelen onze service met een 8.
01 / 06
Contact