Geavanceerde digitale werkplek met Microsoft

Thuiswerken is de afgelopen jaren steeds meer de norm geworden en is sinds de COVID-19 pandemie niet meer weg te denken. Een goede digitale werkplek waar medewerkers het beste uit zichzelf halen, met elkaar op een veilige en efficiënte manier kunnen samenwerken en flexibel zijn in de keuze van apparaten en apps is belangrijker dan ooit.
Meer ontdekken

Wendbare organisatie met een digitale werkplek

De digitale werkplek van nu is in vele opzichten anders dan die van vijf jaar geleden. Voorheen was het zo dat medewerkers af en toe thuis werkten of flexwerkten. Tegenwoordig worden bedrijfsprocessen steeds meer opgebouwd rond de digitale werkplek van de medewerkers.. Dit brengt specifieke uitdagingen met zich mee op het gebied van productiviteit, toegankelijkheid en veiligheid. Anderzijds, wanneer je als bedrijf eenmaal aan deze uitdagingen voldoet, biedt het je de unieke wendbaarheid om snel veranderingen door te voeren.  

Tijdens de verschuiving die nu al gaande is, stappen steeds meer organisaties af van de traditionele hiërarchische manier van het organiseren van informatie en data. Ze organiseren het meer op een ‘horizontale’ manier, , waarbij alle componenten even belangrijk zijn. Door je digitale werkplek zo in te richten dat componenten  nevengeschikt samenwerken, kun je ze makkelijk aanpassen of veranderen zonder dat andere applicaties daardoor worden verstoord. Dit zorgt ervoor dat jouw organisatie zich eenvoudig kan aanpassen aan nieuwe technologische veranderingen en zo de digitale werkplek voor jouw werknemers kan optimaliseren. Macaw helpt je graag bij het overstappen naar deze nieuwe manier van werken en het overwinnen van de uitdagingen die hieraan verbonden zijn.

Digitale werkplek voor employee empowerment

Medewerkers weten vaak precies wat ze moeten doen voor een betere klantervaring. Meer autonomie stimuleert hun creativiteit en daarmee de ontwikkeling van nieuwe producten en diensten. Ook verbetert een goede digitale werkplek de bedrijfsprocessen. De optimale inrichting van de moderne digitale werkplek en het creatief gebruik van alle mogelijkheden dragen direct bij aan het realiseren van de bedrijfsdoelstellingen.

Het creatief benutten van technologie en data speelt dus een belangrijke rol. Door medewerkers de technologie en inzichten te bieden die hen in staat stellen om de klant zo goed mogelijk te bedienen, overal en altijd, zorg je voor ‘empowered employees’. Nieuwe technologie laten landen in organisaties is echter niet altijd even eenvoudig. Steeds meer organisaties investeren daarom in de digitale vaardigheden van hun medewerkers. En besteden meer aandacht aan het koppelen van employee journeys aan customer journeys bij het ontwerpen van hun digitale toolset.

Adoption 365

Verbeter de productiviteit met een digitale werkplek

Wanneer je als organisatie overgaat op digitale werkplekken voor je werknemers, wil je natuurlijk dat deze nieuwe werkplekken zo snel mogelijk optimaal gebruikt worden om de investering van de overgang zo snel mogelijk te laten renderen. Dan is immers de productiviteit van je medewerkers optimaal en verlopen de communicatie en samenwerking het soepelst: beiden een essentiële voorwaarde voor het goed laten verlopen van bedrijfsprocessen. Aan de hand van een analyse van de drijfveren van je medewerkers en eindgebruikers en het gebruik van deze informatie in een gebruikersadoptieplan, kun je van start met het ontwikkelen van de digitale werkplek die je medewerkers in hun werk naar het volgende niveau tilt.

Bij het creëren van een digitale werkplek maakt Macaw gebruik van de tools van Office 365 en Microsoft 365 om werknemers in hun productiviteit te ondersteunen en verbeteren. Macaw ziet Microsoft 365 als een essentieel onderdeel om het proces rondom online samenwerken binnen een organisatie te optimaliseren. De meest recente informatie en algemene werkprocessen zijn in de cloud ondergebracht: waardoor medewerkers vanaf elke locatie met het gewenste apparaat erbij  kunnen. Medewerkers kunnen gezamenlijk werken aan hetzelfde document, doordat zij toegang hebben tot de Microsoft Office-producten. Met Microsoft Teams hebben zij deze tooling en Office apps, zoals Outlook, Excel en Docs op één plek centraal, waardoor informatieoverdracht eenvoudig is en er effectief locatie-onafhankelijk kan worden samengewerkt in de cloud.  

Individuele productiviteit is voor veel organisaties minstens zo belangrijk. Daarom wordt de digitale werkplek voor specialistische werkzaamheden gecreëerd door middel van Microsoft 365, met tools als PowerBI en Microsoft PowerApps. Hierbij ligt de focus specifiek op het verhogen en optimaliseren van de productiviteit van de medewerker, in combinatie met verschillende samenwerkingsmogelijkheden.

Altijd veilig aan het werk

Een voordeel van werken in de cloud, is dat je medewerkers zich nooit meer druk hoeven te maken over dataverlies. Met een goede cloud backup-oplossing houdt je altijd controle over je bedrijfsdata. Op het moment van dataverlies kun je zonder hulp van buitenaf hele omgevingen, mappen en individuele bestanden terugzetten, zonder dat dit de omgeving beïnvloedt.

Om deze bedrijfsgegevens en data zo goed mogelijk te beschermen helpt Macaw je ook graag bij de Cloud Security van jouw organisatie. Dat doet Macaw door het in kaart brengen van de mogelijke risico’s van je cloudomgeving en het opzetten van two-factor-authentication en firewalls.   

De flexibiliteit van een digitale werkplek

Tot slot brengt een digitale werkplek voor al je medewerkers een ongekende flexibiliteit voor je organisatie met zich mee. Door je digitale werkplek zo in te richten dat de componenten horizontaal en naast elkaar samenwerken in de cloud, kun je ze makkelijk aanpassen of veranderen zonder dat dit de rest van je applicaties verstoort. Hierdoor kun je deze digitale werkplek eenvoudig optimaliseren aan de hand van feedback van jemedewerkers, data en wijzingen in bedrijfsprocessen. Daarbij ben je direct voorbereid op wijzigingen die in de toekomst mogelijk nodig zullen zijn voor je organisatie en kun je snel op veranderingen inspelen.

Digitale werkplek van de toekomst

Een digitale werkplek en technologie in het algemeen, moet de werknemers zodanig ondersteunen dat zij optimaal kunnen functioneren. Door medewerkers autonomer te laten werken met alle informatie, software, hardware en data die zij nodig hebben, kunnen zij excelleren.

Wij gebruiken technologie om impact te maken voor je volledige organisatie. Ben je klaar om van start te gaan met het creëren van de digitale werkplek van de toekomst voor jouw werknemers? Of ben je benieuwd wat Macaw voor jouw organisatie kan betekenen? Neem dan contact op voor meer informatie.

Alle trends weten over online samenwerken?
Online samenwerken is de nieuwe norm. Lees hier dé vijf trends rondom digitalisering op de werkvloer.
Lees het trendrapport
Andere diensten
Alle diensten
Case

Schoeller Allibert verhoogt productiviteit medewerkers door adoptie Office 365

Schoeller Allibert heeft als doel om dit te moderniseren, waarbij oplossingen in de cloud de voorkeur hebben. Het doel is om medewerkers productiever en efficiënter te laten werken door hen te ondersteunen met een platform voor communicatie, kennisdeling en samenwerking. Dit werd gerealiseerd met Microsoft Office 365. Om daadwerkelijk een positieve verandering voor de medewerkers teweeg te brengen was adoptie & beheer een belangrijke factor tijdens dit proces. Inmiddels maken dagelijks ruim 1000 medewerkers gebruik van het Microsoft 365-platform en ruim 800 personen van Microsoft Teams. Meer details lezen over deze digitale transformatie met de focus op online samenwerken? 

Schoeller-allibert-office-365-platform
Partnerships

Microsoft & Macaw: strategische partners in digitale transformatie

Op zoek naar een ervaren, gedreven en succesvolle Microsoft Gold Partner? Macaw heeft meer dan 25 jaar expertise in de Microsoft-stack, de best gekwalificeerde mensen en uiteenlopende ervaring door ons werk voor klanten als Heineken en TataSteel. We zijn in staat voor elke klant de beste oplossing neer te zetten. Meer weten over onze partnerships? 

microsoft partners
Taking the next steps
01 / 04 04
2021 Trends in Digital Work
Online samenwerken is de norm, hybride samenwerkingen vormen de toekomst. Lees in ons trendrapport alles over dé trends rondom de digitale werkplek.
10 Tips voor Microsoft Teams
Hoe richt je Microsoft Teams het beste in en hoe kun je er makkelijk mee werken? In dit webinar laat onze Teams expert je 10 praktische tips en best practices uit de praktijk zien.
Microsoft Teams Pilot in a Week
Je gelooft dat Microsoft Teams bij kan dragen aan het succes van jouw organisatie, maar weet je niet precies hoe? Neem dan deel aan de Microsoft Teams Pilot in a Week. Hiermee is het mogelijk om in één week Microsoft Teams te lanceren voor een pilot groep in jouw organisatie.
Deskplanner App
Nu kantoren langzaam opengaan, is er ook een drang om een balans te creëren tussen thuis- en kantoorwerken. Een uitdaging voor HR- en facilitaire teams om deze nieuwe manier van werken te faciliteren en tegelijkertijd de gezondheid en veiligheid van hun medewerkers te waarborgen.
Facts & Figures
Over Macaw

Wij helpen je graag bij het creëren van een unieke klantervaring, het empoweren van je medewerkers en een optimale inrichting van IT. Dé ingrediënten voor een succesvolle digitale transformatie binnen jouw organisatie. Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?

25+
Jaar ervaring als full-service digital partner
150+
We helpen klanten als Heineken, VGZ, Henkel, Jumbo, ANWB, Tata Steel succesvol te zijn
370+
Talenten die werken vanuit Nederland, Duitsland en Litouwen
Core partnerships: Microsoft Gold Partner & Sitcore Platinum Implementation Partner
Platformen voor jouw succes: Digital Marketing & Commerce; Business Applications; Data, Analytics en AI; Collaboration & Modern Workplace
Onze positie in Great Place to Work Nederland 2020
01 / 06