Microsoft Teams

Wie het heeft over online samenwerken, heeft het over Microsoft Teams: dé hub om efficiënter, makkelijker en realtime met elkaar samen te werken. Microsoft Teams zorgt ervoor dat ook jouw medewerkers beter communiceren en samenwerken. Ontdek de voordelen en functionaliteiten voor jouw organisatie.  

Wat is Microsoft Teams?

Teams is de online samenwerkingstool waar we in 2020 niet meer omheen kunnen. Het is een communicatie- en samenwerkingsplatform waarin teams realtime met elkaar samenwerken, bestanden delen, vergaderen, bellen en chatten. Deze hub is overal en via ieder device toegankelijk, wel zo makkelijk nu de digitale werkplek er compleet anders uitziet. Als vast onderdeel van Microsoft Office 365 kent de dienst een naadloze integratie met alle andere Office-programma’s. Dat maakt Teams de moderne werkplek waar medewerkers efficiënter en makkelijker met elkaar samenwerken.  

De voordelen van online werken met Teams 

Wat maakt Teams anders dan samenwerkingstools als Slack en het bekende Zoom? Het begint bij de naadloze integratie met andere Office apps. Dat zorgt ervoor dat alle juiste informatie en tooling op één plek staat. Zo werk je gemakkelijk – én tegelijkertijd – samen aan bestanden uit Word en Excel en heeft iedereen altijd de beschikking over de laatste versie.  

Andere apps zoals Outlook, Yammer, en SharePoint Videobellen en zijn ook gekoppeld. Dat voorkomt eindeloos documenten heen en weer mailen en zoeken in verschillende omgevingen: alles gebeurt vanuit één interface. Daarnaast creëer je met een klik op de knop een werkomgeving voor een specifiek team of project, volledig op maat met eigen apps, instellingen en afgeschermd van de rest. Externen voeg je ook eenvoudig toe en kunnen gebruik maken van alle faciliteiten van Teams.  

Veiligheid in Teams Online

Wanneer iedereen vanaf een andere plek werkt, via verschillende apparaten, is veiligheid belangrijker dan ooit. Denk maar eens aan alle vertrouwelijke gesprekken die online plaatsvinden. Teams biedt je de garantie van advanced cloud security en compliancy door de integratie met Office 365.  

Vanwege de coronacrisis zijn veel medewerkers van de ene op de andere dag vanuit huis gaan werken. Daarom bedrijven soms vanwege de snelheid gekozen voor oplossingen als Whatsapp en Facebook Messenger om onderling te communiceren. Dat heeft allerlei nadelen. Zo kan het gebeuren dat als iemand die het bedrijf verlaat, nog wel toegang heeft tot de Whatsapp- of Messenger-groepen. Of er staan personen in een groep die er niet in thuis horen. In Microsoft Teams regelt dit automatisch, doordat er actieve governance is ingericht. Wil je weten welke beveiligings- en privacy-functies Teams exact heeft? Microsoft heeft het hier voor je opgesomd.  

Data en privacy zijn onlosmakelijk verbonden met succesvolle digitale transformaties. Het is dan ook een van de speerpunten van Macaw’s werkwijze als digital enabler en dat wordt bekrachtigd door onze Microsoft Security Gold Partner status.  

Vergaderen met Microsoft teams

Of je nu met één persoon videobelt, een teammeeting hebt of een presentatie voor het hele bedrijf geeft, ook online vergaderen doe je met Microsoft Teams. Zowel voor intern als extern gebruik tot wel 10.000 deelnemers bij live gebeurtenissen. De vergaderfunctie bevat ook vele handige functies die een grotere efficiëntie en veel waarde opleveren. Denk aan de basics als je scherm delen en een chatfunctie maar ook: 

  • Opnemen van de vergadering.
  • Delen van documenten.
  • Automatische notulen instellen.
  • Gepersonaliseerde achtergronden (handig als je in je woonkamer zit).
  • Live ondertitels.
  • Een virtuele lobby en meer.
  • Webinars in Teams

Al jaren stijgen webinars in populariteit, en dat wordt er in deze tijden niet minder op. Met de functie ‘live gebeurtenissen’ in Teams kan iedere medewerker nu ook zijn eigen webinar opzetten. Handig wanneer je intern thematoespraken wilt geven of een presentatie wilt opzetten voor een groot publiek. De presentator deelt inhoud, video en audio. Het publiek kan dit op zijn beurt bekijken en naar wens vragen indienen met behulp van vraag-en-antwoordfuncties. 

Aan de slag met Microsoft Teams

Klaar om de overstap naar Microsoft Teams te maken, maar weet je niet precies hoe je moet beginnen? Als gecertificeerd Microsoft Partner helpen we je graag. Probeer onze Microsoft Teams Pilot in A Week. Tijdens deze pilot rollen we samen met jou een Teams-omgeving uit,  binnen één week,  voor een groep in jouw organisatie. Liever een keertje sparren?  Onze Office 365 experts staan voor je klaar.  

Microsoft Teams Pilot in a Week
Wil jij een moderne werkplek voor je medewerkers waarbij zij makkelijker en efficiënter met elkaar samenwerken in een veilige omgeving? Onze experts bieden je een vliegende start tijdens deze pilot in a week.
Lees meer

Inspiratie

Meer weten over de digitale werkplek? Lees ook eens een van onze blogs of ons trendrapport.
Alle artikelen
Contact