Bedrijfsprocessen digitaliseren met expertondersteuning van Macaw

Bedrijfsprocessen eenvoudig digitaliseren door zelf apps te gaan bouwen: dát is de functie van het Microsoft Power Platform. Zo kan de (citizen) developer aan de slag met het creëren van eigen apps!
Meer ontdekken

Waarom digitaliseren?

Digitaliseren is van groot belang als je naar behoren wil blijven functioneren. Denk maar aan grote bouwprojecten met duizenden vergunningen voor verschillende onderaannemers op het terrein: handmatig werkt dat niet bepaald efficiënt. Het papierenproces duurt weken, terwijl het via appjes sneller en eenvoudiger kan.

We kennen ook allemaal wel die ene collega die alles automatiseert en tovert met Excel-sheets om de dagelijkse werkzaamheden te vereenvoudigen. Terwijl diegene niet per se een IT-specialist is. Met het Microsoft Power Platform krijgt hij zijn eigen toolkitje om zelf kleine apps te gaan bouwen. Zo krijgen werknemers krachtige tools waarmee ze zelf aan de slag kunnen. Immers: als alles door de IT-afdeling moet worden opgebouwd, gaat het langzaam en is het kostenplaatje niet bepaald aantrekkelijk.

Nu heb je misschien nood aan die ene app, terwijl je over een half jaar een andere app wilt implementeren. Je kunt niet alleen kleine processen digitaliseren, maar ook grote workflows transformeren via het Power Platform.

Wat is digitaliseren?

Simpel gezegd: je analoge informatie in een digitale vorm gieten. Er zijn verschillende vormen van digitaliseren:

  • Light: de (citizen) developers die geen specifieke IT-opleiding hebben genoten, maar wel graag aan de slag gaan met het automatiseren van hun werkzaamheden.
  • Medium: deze vorm is een co-creatie-versie van light. Het enige verschil is dat de IT-afdeling samen met de (citizen) developer de app ontwikkelt.
  • Heavy: de digitalisering wordt volledig overgelaten aan IT-professionals.

De voordelen van processen digitaliseren:

Er zijn allerlei voordelen verbonden aan digitaliseren met het Microsoft Power Platform. Allereerst ben je voorgoed verlost van al die administratieve rompslomp. Zaken worden daarnaast beter traceerbaar. Zo hoef je geen uren te zoeken naar dat ene document. Security en compliance krijgen eveneens een plaats vooraan wanneer we het hebben over digitaliseren.

Over het algemeen bezorgt het digitaliseren van bedrijfsprocessen je minder kopzorgen. Je moet alleen eenmalig de tijd nemen om het proces uit te denken en te automatiseren, wat ook weer steeds sneller verloopt.

Tijdoptimalisatie

Tijdoptimalisatie is een van de grootste voordelen. Aangezien je bedrijfsprocessen veelal geautomatiseerd plaatsvinden, hoef je niet vijftien keer op een dag dezelfde handeling uit te voeren. Dit geeft je de mogelijkheid om je kostbare tijd te investeren in zaken die wél van groot belang zijn, zoals klantcontact of het optimaliseren van andere bedrijfsprocessen. Het zal jouw onderneming ook niet ontgaan: time is money.

Trage en inefficiënte processen

Het moeilijke aan digitaliseren is het startpunt bepalen. Hoe selecteer je de processen die je eerst gaat automatiseren? Er zijn hierbinnen drie stadia:

  • Bestaande activiteiten uitbreiden door middel van digitale technologieën.
  • Je organisatie transformeren door technologie te gebruiken om extra waarde toe te voegen.
  • De markt verstoren door een ecosysteem te implementeren, met producten en/of diensten die bedrijfsprocessen optimaliseren.

Macaw helpt jouw organisatie om over te stappen op digitale bedrijfsprocessen. Met onze ervaring met het Microsoft Power Platform loodsen we je stap voor stap door de adoptie, uitrol en implementatie heen.

Lees meer over het Microsoft Power Platform
Give way to the citizen developer! Met het Microsoft Power Platform innoveert je gehele organisatie, zonder op IT te moeten wachten.
Lees meer
Case

Digitalisering bij Tata Steel: 80.000 werkvergunningen in één app

Voor alle werkzaamheden op het terrein van Tata Steel hebben aannemers een werkvergunning nodig. In totaal gaat het om ongeveer 80.000 vergunningen per jaar! Al deze werkvergunningen moeten worden opgeslagen en altijd opvraagbaar zijn. Het Power Platform bood de oplossing om onderdelen van het proces te optimaliseren en digitaliseren. Daarvoor werd met het platform een slimme business app gemaakt.  In slechts 3 maanden leverde Macaw de app op, welke de eindgebruiker nu een flinke tijdsbesparing oplevert. Daarnaast is Tata Steel met het gebruik van het Power Platform goed voorbereid op toekomstige ontwikkelingen. Meer weten?

Case

BNG Bank bouwt robuuste Power App voor vastleggen risico’s

BNG Bank wil mogelijk in de toekomst haar medewerkers de ruimte bieden om zelf applicaties te ontwikkelen en daarmee de productiviteit te verhogen. Via traditionele programmeeromgevingen kost dat veel tijd en geld. Samen met Macaw ontwikkelde BNG Bank een proefapplicatie om risico’s, mitigerende maatregelen en monitoring op de maatregelen te beheren. De inzet van Power Apps resulteerde in een veel kortere doorlooptijd ten opzichte van de traditionele werkwijze, in lagere kosten en in een robuuste app.  Benieuwd hoe zij hiermee versnellen, digitaliseren en de kans op menselijke fouten verkleinen in hun bedrijfsprocessen?

Taking the next steps
01 / 06 06
Lees het Power Platform whitepaper
Herken je binnen jouw organisatie processen die efficiënter ingezet kunnen worden? Of wil je bepaalde werkzaamheden volledig automatiseren? Digitaliseer dit in een app en drijf innovatie binnen je bedrijf.
5 x apps in Finance
Benieuwd hoe apps het verschil maken? Ontvang het whitepaper en ontdek 5 praktische toepassingen van bedrijfs-apps in de financiële dienstverlening. Laat je inspireren door de voorbeelden en ga zelf aan de slag met het ontwikkelen van handige apps die jouw organisatie tijd en geld besparen!
5 x apps in Manufacturing
Slimme apps voor medewerkers zonder vaste werkplek? Procesverbetering, service op locatie, verbeterde communicatie en meer inzicht in management data zijn slechts een greep uit de voordelen. Je leest er alles over in dit whitepaper.
Workshop: App in a Day
Probeer het Power Platform kosteloos uit tijdens onze App In A Day Workshop. In één dag maak je zelfstandig, onder leiding van Macaw en Microsoft experts, een app die je direct kunt toepassen in jouw organisatie.
Workshop: Virtual Agents in A Day
Meer met Apps? Doe ervaring op met het ontwerpen en ontwikkelen van no-code chatbots en krijg in één dag een functionerende chatbot voor jouw organisatie tijdens deze workshop.
Workshop: Robotic Process Automation (RPA) in a Day
Duik echt de diepte in tijdens de RPA in a Day workshop. Leer hoe je repetitieve en tijdrovende taken automatiseert met no/low code Power Platform van Microsoft.
Facts & Figures
Over Macaw

Wij helpen je graag bij het creëren van een unieke klantervaring, het empoweren van je medewerkers en een optimale inrichting van IT. Dé ingrediënten voor een succesvolle digitale transformatie binnen jouw organisatie. Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? 

25+
Jaar ervaring als full-service digital partner
150+
We helpen klanten als Heineken, VGZ, Henkel, Jumbo, ANWB, Tata Steel succesvol te zijn
370+
Talenten die werken vanuit Nederland, Duitsland en Litouwen
2
Core partnerships: Microsoft Gold Partner & Sitcore Platinum Implementation Partner
4
Platformen voor jouw succes: Digital Marketing & Commerce; Business Applications; Data, Analytics en AI; Collaboration & Modern Workplace
7
Onze positie in Great Place to Work Nederland 2020
01 / 06
Contact