Microsoft Power Platform

Doe meer met minder met het Power Platform. Hét no-/low-code platform van Microsoft dat de business in staat stelt om zelf processen te digitaliseren en business apps te bouwen, zonder tussenkomst van IT. 

Versnel digitale transformatie en innovatie met het Power Platform

Om efficiënt te kunnen werken en snel te schakelen, is de vraag naar het digitaliseren van bedrijfsprocessen groot. Veel bedrijven hebben bijvoorbeeld nog processen op papier of in Excel zitten. Deze handmatige processen kunnen sneller, efficiënter en foutloos georganiseerd worden door ze bijvoorbeeld te digitaliseren in een bedrijfsapp.

Gestandaardiseerde applicaties voldoen vaak niet aan de specifieke wensen van de business, maar speciale custom-made applicaties kosten weer veel geld, tijd en resources. De vraag die bij IT ligt is hoog en in de praktijk blijkt het realiseren ervan vaak een organisatorische uitdaging. De CIO wil wel leveren, maar kan het niet omdat een groot gedeelte van het budget opgaat naar het in de lucht houden van de bestaande IT-oplossingen. Het Power Platform biedt uitkomst!

Hiermee is de business niet langer volledig afhankelijk van IT en kunnen zij zelf zonder kennis van code, business apps ontwikkelen en processen digitaliseren. Zo versnel je innovatie binnen je organisatie en kun je sneller data analyseren, processen automatiseren, apps, websites en chatbots bouwen.

Fusion Development: Verbind business en IT

Naast de business die oplossingen ontwikkeld, ook wel de citizen developers genoemd, is het platform ook een ideale uitkomst voor de professionele ontwikkelaar en de IT-afdeling. Want ook complexere, bedrijfskritische apps die noodzakelijk zijn voor een volledige digitale transformatie kunnen op het Power Platform gebouwd worden. Daarnaast waarborgt het platform governance en voorkomt het schaduw IT. Zo verbind je de wereld van business met IT en behaal je met deze vorm van fusion development maximale impact met het Power Platform.

Welke uitdagingen lost het Power Platform op?

Het Power Platform biedt legio aan mogelijkheden, een greep uit de belangrijkste voordelen:

 • Prestatieverbetering: met het platform creëer je toepassingen waarmee je operationele efficiëntie en effectiviteit verbetert, en de medewerkers- en klanttevredenheid vergroot. Maak meetbare impact op KPI’s zoals omzetgroei en time-to-market.
 • Directe of indirecte kostenbesparingen: Het Power Platform helpt organisaties hun operationele kosten te verlagen door handmatige processen te automatiseren, fouten te verminderen en het gebruik van hulpbronnen te verbeteren. Ze kunnen organisaties ook helpen indirect geld te besparen door de kwaliteit van producten of diensten te verbeteren, bijvoorbeeld door het verminderen van papier, brandstof of andere hulpbronnen.
 • Betere inzichten in data: Power BI biedt krachtige datavisualisatie en rapportagemogelijkheden, waardoor organisaties snel bruikbare inzichten uit hun gegevens kunnen halen.
 • Agility: Het Power Platform maakt het gemakkelijk om sneller apps en workflows te ontwikkelen, waardoor organisaties flexibeler kunnen reageren op veranderende behoeften.
 • Verlaging van ontwikkelingskosten: Het platform vermindert de afhankelijkheid van dure ontwikkelingsprojecten door gebruikers in staat te stellen zelf oplossingen te bouwen.

De onderdelen van het Power Platform

Het platform bestaat uit verschillende onderdelen die je afzonderlijk kunt inzetten voor een bepaalde uitdaging, met elkaar kunt verbinden, of als geheel kunt inzetten om complete bedrijfsoplossingen te bouwen.

microsoft power platform

 • Power BI: is een tool voor bedrijfsanalyse die wordt gebruikt om inzichten uit gegevens te visualiseren en te delen. Hiermee maak je verbinding met verschillende gegevensbronnen, creëer je interactieve rapporten en dashboards en deel je deze gemakkelijk met anderen. Power BI helpt gebruikers weloverwogen beslissingen te nemen door onbewerkte gegevens om te zetten in betekenisvolle visualisaties.
 • Power Apps: hiermee kunnen gebruikers custom applicaties maken zonder uitgebreide codering. Het biedt een low-code of no-code omgeving voor het bouwen van web- en mobiele apps die zijn afgestemd op specifieke zakelijke behoeften. Gebruikers kunnen verbinding maken met verschillende gegevensbronnen, gebruikersinterfaces ontwerpen en logica implementeren om functionele applicaties te creëren.
 • Power Automate:  is een tool voor workflowautomatisering. Hiermee kunnen gebruikers geautomatiseerde workflows creëren die verschillende applicaties en services met elkaar verbinden. Deze workflows kunnen repetitieve taken automatiseren, processen stroomlijnen en gegevens en acties op verschillende platforms integreren.
 • Copilot Studio: is een AI-conversatieplatform dat het mogelijk maakt om krachtige AI-gestuurde chatbots te creëren, geschikt voor alles van eenvoudige FAQ-antwoorden tot complexe interactieve probleemoplossingen.
 • Power Pages: is een enterprise-grade, low-code tool voor het creëren, hosten en administreren van moderne klantgerichte business websites.

De kracht van het Power Platform in de praktijk

Het platform biedt vele mogelijkheden om waarde toe te voegen, van efficiëntie en kostenbesparing tot datavisualisatie. Benieuwd welke bedrijven je voor gingen? Macaw hielp onder andere:

 • Heineken: de bierbrouwer bouwt razendsnel aan een digitale toekomst met het Power Platform. In 2 jaar bouwden 4.000 medewerkers ruim 8.000 business apps die hun werk efficiënter maakt.
 • FrieslandCampina: Met als doel de productiviteit van medewerkers te verhogen, implementeerde FrieslandCampina samen met Macaw het Power Platform. Dit resulteerde in de ontwikkeling van diverse slimme business apps en aanzienlijke tijdsbesparingen binnen de organisatie.
 • Tata Steel: deze staalproducent haalde waarde uit het platform door administratieve processen en werkdruk voor medewerkers te verminderen. 80.000 werkvergunningen lopen nu via één app.
 • BNG Bank: Voor deze vierde grootste bank van Nederland is veilige en tijdige informatievoorziening key. We implementeerde een business app voor risicobeheersing, welke BNG veel efficiëntie, tijdsbesparing en compliancy oplevert.

  Macaw & Microsoft: jouw partners voor het Power Platform

  Op zoek naar een ervaren, gedreven en succesvolle Microsoft Partner? Macaw heeft meer dan 25 jaar expertise in de Microsoft-stack, de best gekwalificeerde mensen en uiteenlopende ervaring door ons werk voor klanten als Heineken en FrieslandCampina. We hebben een uitgebreid trackrecord op het gebied van innovatie en digitalisering en zijn in staat van A tot Z met de klant mee te denken. Een keertje sparren? Neem contact op.

  Ontdek meer in ons whitepaper

  Analyseer data, ontwikkel oplossingen, automatiseer processen en maak virtual agents met het Power Platform.

  power platform

  Lees het whitepaper
  Contact