Microsoft Power Platform

Verspil geen tijd! Gebruik het Microsoft Power Platform!

Het (laten) bouwen van een business app is vrijwel altijd een langdurig procedure. Er gaat vaak veel tijd verloren. Het Microsoft Power Platform lost dit meer dan op! Deze tool biedt medewerkers de mogelijkheid om zelf business apps te bouwen. En Macaw helpt je daarbij.

Hoe werkt het Microsoft Power Platform?

Om business apps te bouwen met het Microsoft Power Platform is enige kennis van Excel of PowerPoint voldoende. Dit betekent dat de positie van app-bouwers enorm verandert: ze worden databeheerders. Samen met Macaw zijn zij verantwoordelijk voor het juiste aanbod van interne en externe data aan gebruikers. Dat gebeurt via het Common Data Service (CDS), de datalaag waar alle data in samenkomt. Met behulp van connectoren kan data uit externe applicaties als Salesforce, SAP, Oracle of andere (legacy-)applicaties onttrokken worden. De app is dan het frontend waardoor het gebruiksvriendelijk en inzichtelijk wordt voor de gebruikers.

Andere onderdelen van het Microsoft Power Platform

Naast het CDS bestaat het Power Platform uit nog drie onderdelen:

  1. Power Apps: de tool waarmee je business apps kunt bouwen. Ook maak je hiermee applicaties voor verschillende besturingssystemen (iOS en Android) en devices (mobiel, tablet en laptop).
  2. Microsoft Flow: helpt je om processen tussen diverse apps en/of het CDS te realiseren en te beheren. Flow is een belangrijke component van het Power Platform, omdat het bedrijfsprocessen automatiseert en vereenvoudigt.
  3. Power BI: Alle data die samenkomt in het Power Platform is met behulp van Power BI om te zetten in interactieve dashboards en rapportages.

Hulp voor je Business Apps van Macaw

Kunnen jouw medewerkers er niet op wachten om zelf Business Apps te maken? Of ben je benieuwd hoe Macaw jou kan ondersteunen bij het maken van je bedrijfsapplicatie? Stel je vraag aan onze expert via de contactbutton. Of meld je aan bij één van de Power Platform workshops die Macaw regelmatig aanbiedt.

PowerApps: de versneller van digitale transformatie
Met de PowerApps van het Microsoft Power platform bouwt de business zelf slimme apps, zonder tussenkomst van IT. Hoe? Lees het whitepaper en behaal snelle bedrijfsvoordelen.
Lees meer
Case

BNG Bank bouwt robuuste Power App voor vastleggen risico’s

BNG Bank wil mogelijk in de toekomst haar medewerkers de ruimte bieden om zelf applicaties te ontwikkelen en daarmee de productiviteit te verhogen. Via traditionele programmeeromgevingen kost dat veel tijd en geld. Samen met Macaw ontwikkelde BNG Bank een proefapplicatie om risico’s, mitigerende maatregelen en monitoring op de maatregelen te beheren. De inzet van Power Apps resulteerde in een veel kortere doorlooptijd ten opzichte van de traditionele werkwijze, in lagere kosten en in een robuuste app.  Benieuwd hoe zij hiermee versnellen, digitaliseren en de kans op menselijke fouten verkleinen in hun bedrijfsprocessen?