Power BI for the Enterprise

Een win-win oplossing met Power BI

Microsoft Power BI (Business Intelligence) for the Enterprise combineert twee grote wensen van medewerkers. Ten eerste maakt het interne en externe data makkelijk toegankelijk voor analyse en allerhande toepassingen. Ten tweede is het self-service. Hierbij levert IT de data, de tools en het dataplatform en maakt de business zelfstandig analyses, rapportages en dashboards. Om er voor te zorgen dat je het maximale uit het self-service data platform haalt, begeleidt Macaw jouw organisatie van a tot z. Voor een succesvolle implementatie en om het gebruik ervan tot een succes te maken.

De implementatie van self-service Power BI

Bij de implementatie helpt Macaw je onder andere met het volgende:

  • We werken nauw samen met jouw IT-afdeling om het self-service platform naadloos te integreren in je bestaande architectuur en processen
  • Heb je al een BI-omgeving? Dan sluiten we het platform daar op aan
  • Heb je die niet? Dan helpen we je met het opbouwen van een betrouwbaar data platform
  • We zorgen voor de techniek en betrouwbare data
  • En voor het technisch en functioneel beheer
  • Tot slot zorgen we voor de juiste data governance, zodat je voldoet aan alle wetgeving.

Training en enthousiasmeren voor Power BI

Heb je het self-service platform eenmaal staan? Dan begint het werk pas echt! Ook daarbij ondersteunt Macaw je. Zo trainen we uiteraard zowel de gebruikers als de IT-afdeling. We ondersteunen in het enthousiasmeren en inspireren van de medewerker om zelfstandig aan de slag te gaan met het creëren van rapportages en analyses. Voor het succes van het platform is het namelijk enorm belangrijk dat je medewerkers het nut inzien van self-service BI, zodat ze niet terugvallen op werken met hun verouderde systemen en methodes.

Ondersteuning bij gebruik Power BI

Uiteraard helpen we ook actief mee met het bouwen en ondersteunen van innovatieve self-service oplossingen die zijn toegespitst op jouw organisatie. Onze ervaring is dat deze aanpak het mogelijk maakt om de implementatie van het self-service data platform en Power BI binnen enkele weken te voltooien.

Meer weten?

Ben je enthousiast geworden over de toepassingen van self-service Power BI? En wil je meer weten? Bekijk dan deze webinar over Power BI. Of neem contact met ons op voor meer informatie.

Wil je meer weten over Power BI?
Bouw tijdens onze workshop in één dag je eigen dashboard en verbeter je skills. Leer alles over rapportages en dashboards die jouw organisatie helpen de juiste zakelijke beslissingen te maken.
Bekijk workshop
Case

Data analytics dashboard geeft Eneco inzicht in zijn klimaatinspanningen

Macaw ontwierp en ontwikkelde voor energieleverancier Eneco een data analytics dashboard om medewerkers te betrekken bij het behalen van het klimaatdoel: klimaatneutraal in 2035. Hiervoor combineerde de Microsoft- en Sitecore-partner zijn UX- en UI-expertise met hardcore IT-competentie.

Case

Basic-Fit helpt sporters om hun doelen te bereiken met data

Om meer te doen met alle beschikbare data startte Basic-Fit in 2019 samen met Macaw een oriëntatie op nieuwe features van Microsoft Power BI. Het doel: alle sporters helpen hun doelen te bereiken.

customer data platform
Contact