Macaw.nl/Cases/Professional Services/Data analyse & Power BI bij Basic Fit

Basic-Fit helpt sporters om hun doelen te bereiken met data

icon

Met meer dan zevenhonderd vestigingen in verschillende Europese landen is Basic-Fit de grootste en snelst groeiende sportschoolketen van Europa. Dagelijks sporten duizenden mensen in een van de vestigingen van Basic-Fit, waarvan het aantal de komende jaren nog flink zal groeien.

Basic-Fit zet sterk in op digitalisering. Dit helpt het bedrijf abonnementsprijzen zo laag mogelijk houden en de sporters goede dienstverlening bieden. Om meer te doen met alle beschikbare data startte Basic-Fit in 2019 samen met Macaw een oriëntatie op nieuwe features van Microsoft Power BI. Doel: alle sporters helpen hun doelen te bereiken.

AI en ML

Basic-Fit en Macaw werken al een kleine twee jaar samen op datagebied. “Zo heeft Macaw ons dataplatform gebouwd, dat volledig gebaseerd is op Microsoft-technologie”, zegt Adriaan Bos, Manager Business Control & Analytics bij Basic-Fit International. Hij is bij de sportschoolketen nauw betrokken geweest bij de oriëntatie op nieuwe analytics-mogelijkheden van Power BI, met name rond artificial intelligence (AI) en machine learning (ML).

“Macaw heeft ons dataplatform gebouwd, dat volledig gebaseerd is op Microsoft-technologie”  – Adriaan Bos, Manager Business Control & Analytics bij Basic-Fit

Het begint bij kennis

Bos: “Voor ons is het belangrijk dat onze leden graag komen sporten en gemotiveerd trainen. We weten allemaal dat dat voor de een gemakkelijker is dan voor de ander. Wij willen al onze leden graag helpen hun doelen te bereiken. We willen er alles aan doen om het onze leden zo goed mogelijk naar de zin te maken. Dit alles begint bij kennis over onze leden. We verzamelen data met betrekking tot onze leden die we vervolgens analyseren zodat we ze gericht van advies kunnen voorzien.”

Gebruiksvriendelijke data analyses

Basic-Fit gebruikt voor de analyses Power BI. Om met name meer inzicht te krijgen in nieuwe mogelijkheden van Power BI voor wat betreft machine learning en artificial intelligence, zorgde Macaw voor toegang tot het Private Preview Program. Met dit programma kunnen bedrijven nieuwe functionaliteiten van Microsoft-software gebruiken, die nog niet commercieel beschikbaar zijn. Een van de ontwikkelingen binnen Power BI is om de gebruiksvriendelijkheid van analyses te vergroten. Dankzij meer geautomatiseerde modellen hoeft een organisatie zelf minder diep de techniek in. Dat is ook de ervaring van Basic-Fit, dat in deze eerste oriëntatiefase overigens nog wel de expertise van een data-scientist van Macaw nodig had. Die fase heeft vooral de smaak naar meer gevoed. Bos: “Het ging er tot nu toe vooral om een indruk te krijgen van de mogelijkheden. We willen nu opschalen en concreet aan de slag met dit soort nieuwe mogelijkheden. Het grote voordeel van Basic-Fit is dat we veel vestigingen en dus veel leden hebben. Dat betekent ook dat we veel gegevens over leden hebben en dat maakt analyses betrouwbaarder.”

Duidelijke voordelen

Bos is ervan overtuigd dat Basic-Fit veel voordeel kan halen uit geavanceerde data-analyses. “Hoe beter je je leden kent en weet wat hen beweegt, hoe beter je hen kunt bedienen. Dat is voor iedere organisatie in een competitieve markt van het grootste belang om klanten aan je te binden. Goede analyses kunnen daar een enorm belangrijke rol in spelen.”

Challenge
Basic-Fit wil leden helpen hun doelen te bereiken. Om de beschikbare data optimaal te benutten, startte Basic-Fit samen met Macaw een oriëntatie op alle nieuwe features van Microsoft Power BI.
customer data platform
Aanpak
Om de data te analyseren werd gekozen voor Power BI. Om met name meer inzicht te krijgen in nieuwe mogelijkheden van Power BI voor wat betreft machine learning en artificial intelligence, zorgde Macaw voor toegang tot het Private Preview Program.
microsoft power bi
Resultaat
Dankzij meer geautomatiseerde modellen hoeft de Basic-Fit zelf minder diep de techniek in. Door het maken van goede analyses voelen de leden zich uiteindelijk meer verbonden aan de organisatie.
customer data platform
Data, Analytics & AI

Microsoft & Macaw: Data Modernization In A Day

Is jouw organisatie toe aan Data Modernization en een toekomstbestendig Data Platform? Met deze workshop krijg je in één dag een beeld van je dataplatform-architectuur en een roadmap naar een Smart Data Platform. Benieuwd hoe deze workshop eruit ziet en hoe je kunt deelnemen? 

data modernization
Data Platform
icon
Case
CED haalt meer uit data door ontwikkeling van Modern Smart Data Platform in de cloud
‘Schade-specialist’ CED was op zoek naar een oplossing om sneller en kwalitatief betere data-inzichten te leveren aan haar zakelijke doelgroep. Dat werd het Modern Smart Data Platform. Welke inzichten leverde dat op?
Contact