Macaw.nl/Downloads/Slimme apps transformeren de maakindustrie

5 manieren waarop apps de maakindustrie transformeren

Een zee aan mogelijkheden in de palm van je hand.

Apps Maakindustrie

Ontdek hoe apps de maakindustrie transformeren

Hoe vaak gebruik jij een app op je telefoon? De kans is groot dat jij meerdere malen per dag naar de telefoon grijpt om geld over te maken, een foto te delen, eten te bestellen of een locatie op te zoeken. Steeds vaker zetten we apps in om snel dingen te regelen of informatie op te vragen. Niet vreemd dus dat ook in het bedrijfsleven apps steeds vaker een grote rol gaan spelen in onze dagelijkse activiteiten. Want met bedrijfsapplicaties verbind je de hele organisatie, krijg je inzicht in allerlei data en verhoog je de productiviteit op de werkvloer.

Hoe maken apps het verschil?

Door slimme apps in te zetten bied je een nieuwe manier van werken aan medewerkers. Je ontwikkelt nieuwe tools of maakt ERP- en CRM-systemen beschikbaar voor medewerkers zonder vaste werkplek. Waar liggen de grootste voordelen?

  • Procesverbetering
  • Service op locatie
  • Verbeterde communicatie
  • Meer inzicht in managementdata
  • Applicatie-rationalisatie

We lichten één punt alvast kort toe.

Digitalisering in manufacturing: iedereen verbonden

Servicemonteurs, productiemedewerkers of medewerkers in een magazijn zijn vaak de laatste medewerkers in de organisatie die geen eigen pc of laptop hebben. Vaak beschikken ze niet eens over een e-mailaccount van het bedrijf. Hierdoor missen ze vaak aansluiting met de rest van het bedrijf en zijn te afhankelijk van prikborden of briefings om op de hoogte te blijven van het reilen en zeilen binnen de organisatie.

Wat ze wel hebben is een smartphone. Met slim ontworpen business apps zorg jij ervoor dat informatie over het bedrijf binnen handbereik komt. Communiceren met collega’s verloopt niet langer via onofficiële Whatsapp-groepjes, maar via een goedgekeurd kanaal. Papieren roosters worden vervangen door digitale varianten die altijd en overal te bekijken zijn.

Benieuwd op welke manier apps de maakindustrie klaarstomen voor de toekomst? Download het whitepaper en laat je inspireren.

Dit whitepaper werd in samenwerking met Microsoft gemaakt en verscheen eerder op Kennisportal.nl.

Macaw | Full-service digital partner

What's your challenge?

Wij helpen je graag bij het creëren van een unieke klantervaring, het empoweren van je medewerkers en een optimale inrichting van IT. Dé ingrediënten voor een succesvolle digitale transformatie binnen jouw organisatie. Ben je op zoek naar een advies op maat of wil je een keertje sparren? Maak een afspraak of bel ons. Onze experts staan voor je klaar.

macaw nederland contact
Contact