Macaw.nl/App Innovation

App Innovation

Door je applicatielandschap te innoveren krijgt jouw organisatie meer wendbaarheid, snelheid, efficiëntie, kostenbesparing en compliancy.
Meer ontdekken

Toekomstbestendig dankzij een modern applicatielandschap

Je wil razendsnel inspelen op verandering, datagedreven meer doen met minder middelen en compliant werken. Moderniseer je applicatielandschap, hiermee geef je jouw businessinnovatie een boost en blijf je de concurrentie voor.

Het belang van een modern applicatielandschap

Je wil nu en morgen klanten binden met de nieuwste producten. Tegelijk moeten digitale tools je medewerkers optimaal ondersteunen. Dit vraagt om een wendbare organisatie met een modern applicatielandschap. Hiermee bouw je sneller digitale producten en zet je data om in waarde. Op die manier reageer je sneller op marktveranderingen, verbeter je klantervaringen en anticipeer op de toekomst op basis van harde cijfers. Bovendien verhoog je de operationele efficiëntie en verlaag je IT-kosten, maar bovenal geef je jouw businessprocessen een boost.

Redenen voor app innovatie

Veel organisaties staan met één been in de cloud en het andere been is geketend door traditionele technologie. Je moet vooruit: moderniseer daarom je technologische motor. Breng je app-landschap in kaart, geef je applicaties en architectuur een update zodat je volledige organisatie efficiënter en veiliger kan werken. Hoe? Ga volledig over op cloud-technologie. Macaw staat voor je klaar om via onze beproefde MACH-architectuur jouw digitale transformatie te versnellen.

Mensen maken met technologie het verschil

Technologie is de randvoorwaarde, het zijn je medewerkers die de waarde toevoegen. Dit vraag om een ingespeeld tandem van business en IT binnen een innovatieve cultuur. Wij begeleiden je organisatie en je medewerkers alles uit de tools te halen met maximale productiviteit en onderscheidende klant- en medewerkerservaringen tot gevolg.

Beter en sneller op de marktvraag aansluiten

Staat jouw digitale infrastructuur als een huis, werkt iedereen met cloud native apps en zijn alle databronnen aangesloten? Bouw bijvoorbeeld met Power Platform low code en no code apps, dat gaat tot 8 keer sneller dan traditioneel programmeren. Je diensten en producten sluiten hierdoor veel sneller en beter aan op de marktvraag.

Duurzaam datagedreven werken

Medewerkers verzetten met moderne apps meer werk, hun tevredenheid stijgt, het IT-landschap behoeft minder beheerlast en de continuïteit verbetert. Breng databronnen samen, en vind verbanden waarmee je businessprocessen continu stroomlijnt en nieuwe kansen vindt. Op deze manier blijft jouw organisatie altijd fit.

De aanpak van Macaw

Nog niet helemaal over op cloud technologie? Wij begeleiden je graag met onze succesvolle, gestructureerde methode. Hierin onderscheiden we de 6 R’en. Elke “R” is een mogelijke migratiestrategie voor de applicaties. Iedere R staat voor een scenario dat op alle applicaties van toepassing kan zijn. We onderzoeken welk scenario het beste bij de applicaties past, zodat er een uitgebalanceerd applicatielandschap ontstaat. We onderscheiden daarbij:

  • Rehost
  • Replatform
  • Repurchase
  • Retire
  • Retain
  • Refactor

Werken vanuit toegevoegde waarde

Via deze zes scenario’s brengen we je applicatielandschap in kaart. Afhankelijk van technische en businesseigenschappen bepalen we de beste manier om de levenscyclus van een applicatie door te zetten of te stoppen. Na de inventarisatie maken we een plan, altijd vanuit toegevoegde waarde. Hierin staat welke zorg applicaties behoeven zodat ze de business optimaal ondersteunen, de kosten minimaliseren en compliant blijven? Veel organisaties hebben al snel honderd applicaties, dat loopt bij multinationals op tot duizenden. We helpen met de juiste governance en beheer een applicatielandschap te creëren dat wendbaar en toekomstbestendig is.

Nu je applicatielandschap moderniseren

De markt en je medewerkers veranderen en stellen continu hogere eisen. Een modern applicatielandschap geeft jouw organisatie de vrijheid snel daarop te reageren en zelfs te anticiperen. Met een modern applicatielandschap maak je kansen zichtbaar en zet je ze om in waarde. Wil jij ook vertrouwen en bouwen op een toekomstbestendige technologie? Wij helpen je transformeren. Download onze whitepaper met daarin praktische informatie waarmee je van start kunt.  Of neem contact met ons op voor meer informatie.

Macaw & Microsoft: de strategische partners voor het moderniseren van jouw applicatielandschap

Op zoek naar een ervaren, gedreven en succesvolle Microsoft Partner? Macaw heeft meer dan 25 jaar expertise in de Microsoft-stack, de best gekwalificeerde mensen en uiteenlopende ervaring door ons werk voor klanten als Heineken en Tata Steel. We zijn in staat voor elke klant de beste oplossing neer te zetten.

Zo hielpen wij eerder FrieslandCampina met een overstap naar het Microsoft Power Platform. Door bestaande apps te migreren en snel datagedreven oplossingen te bouwen verwacht FrieslandCampina ruim 272.000 aan werkuren te besparen. Daarnaast heeft de migratie hen kostenefficientie en flexibiliteit opgeleverd.

Zo maak je je applicatielandschap klaar voor de toekomst

Door je applicatielandschap te innoveren krijgt jouw organisatie meer wendbaarheid, snelheid, efficiëntie, kostenbesparing en compliancy. Hoe je dit aanpakt? Dit whitepaper geeft je handvatten en tips. Download het whitepaper direct of lees hier meer.

Download het whitepaper
Volgende stappen
01 / 03 03
Zo maak je je applicatielandschap klaar voor de toekomst
Door je applicatielandschap te innoveren krijgt jouw organisatie meer wendbaarheid, snelheid, efficiëntie, kostenbesparing en compliancy. Hoe je dit aanpakt? Dit whitepaper geeft je handvatten en tips.
Start App Innovation in jouw organisatie met deze 6 R’en
Om het proces van App Innovation goed te begeleiden en de gang naar de cloud te optimaliseren, onderscheiden we de 6 R’en. Rehost, Replatform, Repurchase, Retire, Retain & Refactor. Elke “R” is een mogelijke migratiestrategie voor de applicaties.
Richt je cloud slimmer in met het Applicatie Assessment van Macaw
Middels een assessment helpt Macaw je de juiste strategie te bepalen voor het innoveren van jouw IT landschap. Lees hier meer over onze aanpak en de toegevoegde waarde voor jouw organisatie.
Facts & Figures
Over Macaw

Wij helpen je graag bij het creëren van een unieke klantervaring, het empoweren van je medewerkers en een optimale inrichting van IT. Dé ingrediënten voor een succesvolle digitale transformatie binnen jouw organisatie. Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? 

25+
Jaar ervaring als full service partner in digitale transformatie
150+
We helpen klanten als Heineken, VGZ, ABN AMRO, Jumbo en ANWB succesvol te zijn
450+
Talenten die werken vanuit Nederland, Duitsland en Litouwen
3
Partners: Microsoft, Sitecore en Profisee.
4
Platformen voor jouw succes: Digital Marketing & Commerce; Business Applications; Data, Analytics & AI; Collaboration & Modern Workplace
8
Onze klanten beoordelen onze service met een 8.
01 / 06
Contact