Macaw.nl/Events/Getting started/Richt je cloud slimmer in met het Applicatie Assessment van Macaw

Richt je cloud slimmer in met het Applicatie Assessment van Macaw

App Innovation: Rehost, Replatform, Repurchase, Retire, Retain & Refactor. Middels een assessment helpt Macaw je de juiste strategie te bepalen voor het innoveren van jouw IT landschap.

application assessment 1

De migratie naar de cloud heeft de laatste twee jaar een enorme vlucht genomen. Bijna alle ondernemingen hebben ten minste een deel van hun business naar de cloud gebracht. Dat is een mooie en slimme stap. Om nog meer rendement uit deze investering te behalen, is het nu tijd om door te pakken. Zo ben je op weg naar een schaalbaar, betrouwbaar en veilig applicatielandschap.

De meeste bedrijven beschikken over flinke hoeveelheden applicaties. Soms staan applicaties deels in de cloud en deels on premise, maar in de praktijk blijken ze zijn niet altijd goed op elkaar afgestemd. Het opnieuw inrichten, rationaliseren en optimaliseren van applicaties is sterk aan te raden. Daarmee bereik je:

 • Wendbaarheid en snelheid. Met een wendbaar applicatielandschap speel je beter in op veranderende klantbehoeften. Die behoeften veranderen immers continu, en een slim applicatielandschap beweegt mee.
 • Efficiëntie en kostenbesparingen. Met cloud native applicaties kun je op- en afschalen. Je rekent alleen het daadwerkelijke gebruik af. Niet alleen daarmee bespaar je: ook het managen en onderhouden van je applicatielandschap werkt veel kostenefficiënter in de cloud.
 • Veiligheid en compliance. Wet- en regelgeving zijn constant aan verandering onderhevig. Met een modern applicatielandschap in de cloud is security up-to-date en zo voldoe je, samen met je cloud- en applicatieleveranciers, altijd aan de geldende wet- en regelgeving.

Om de cloud-inrichting van de applicaties te bepalen, hanteren we bij Macaw het ‘6 R Applicatie -Modernisatie Assessment’. Dit is een holistische evaluatie die het applicatielandschap tegen het licht houdt. Bij deze beoordeling kijken we niet alleen naar de technische aspecten, maar ook naar business, organisatie, beveiliging en compliance.

Het 6’R model

Elke ‘R’ is een mogelijke migratiestrategie voor je landschap. In de roadmap definiëren we een duidelijke migratiestrategie voor elke applicatie. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Rehost: Hergebruik de applicatie binnen een andere hardwareomgeving in een cloud infrastructuur (IaaS). Dat noemen we ook wel Lift & Shift.​
 • Replatform: Hierbij identificeren en moderniseren we delen van de applicatie als onderdeel van een cloudtraject, ofwel Lift & Evolve​
 • Repurchase: vervang de applicatie door een vergelijkbare applicatie in het portfolio of stap over op een equivalent van een pakketapplicatie (SaaS).​
 • Refactor: Hierbij wordt de codebase van de applicatie onder handen genomen en gemoderniseerd. Workloads worden verplaatst naar cloud-native architecturen; van IaaS naar PaaS.​
 • Retire: Heb je alles nog nodig? Wat niet langer gebruikt wordt, kan weg. Overbodige applicaties worden uitgefaseerd.​
 • Retain: Er is altijd de optie om niets te doen, en dat kan slim zijn. Daar kunnen vele redenen voor zijn, maar die moeten wel regelmatig worden geëvalueerd.

Wat kost een assessment?

De investering in je applicatielandschap hangt af van het aantal applicaties dat onderhanden wordt genomen. Neem contact op met onze experts om de assessment voor jouw organisatie samen te stellen. 

Wat zit er in het assessment?

 • Business value workshop, inzicht in de USP’s van de organisatie.
 • Applicatie inventarisatie waarbij de link gelegd wordt naar de USP’s uit de business value workshop, doelgroepen van de applicatie, rol en beschrijving van de applicatie.
 • 6R assessment voor 10, 20 of 30 applicaties waarbij de justificatie en categorisatie van de applicaties beschreven wordt.
 • Transitie/consolidatie programma op basis van het 6R assessment wordt een voorstel gegeven hoe een applicatie transitie / consolidatie programma er uit zou kunnen zien.
 • Review van alle applicaties op de 6R-lijst.
 • Review van transitie/consolidatie programma om tot een concreet programma te komen.

Teamwork

Wij nodigen je uit om gezamenlijk een assessment voor je applicatielandschap te doen. We beloven een reis waarin je actief deelneemt en leert. Samen vormen we een sterk team!

Gegarandeerd succes

Dankzij onze bewezen aanpak en onze expertteams profiteer je van een waardevol programma. Dit levert direct resultaat op en leidt tot gegarandeerd succes in de cloud!

Over Macaw

Wij helpen bedrijven met oplossingen en diensten op het gebied van Digital & App Innovation, Data & AI, Infra en Security, werken in de cloud, geïntegreerde bedrijfsapplicaties, digitale marketing en e-commerce. Door creativiteit, data en technologie te combineren, versnellen we je digitale transformatie. We zijn gespecialiseerd in de softwareoplossingen van Microsoft en Sitecore, waardoor je profiteert van eersteklas technologie en onze brede kennis en ervaring. Vanuit onze kantoren in Nederland, Duitsland en Litouwen helpen meer dan 500 werknemers klanten als Heineken, VGZ, Henkel en L’Oréal succesvol te zijn.

Michel Heijman Power Platform

Vraag het assessment aan

Onze Head of Technology, Michel Heijman, helpt je graag verder. Bel hem op 023 - 2060600 of vraag het assessment via ons digitale contactformulier aan.
Partnerships

Microsoft & Macaw: strategische partners in digitale transformatie

Op zoek naar een ervaren, gedreven en succesvolle Microsoft Gold Partner? Macaw heeft meer dan 25 jaar expertise in de Microsoft-stack, de best gekwalificeerde mensen en uiteenlopende ervaring door ons werk voor klanten als Heineken en TataSteel. We zijn in staat voor elke klant de beste oplossing neer te zetten. Meer weten over onze partnerships?

Contact