Macaw.nl/Application Integration

Een flexibel IT-landschap met behulp van Application Integration

Met Application Integration zorg je voor een fit en wendbaar applicatielandschap, met behulp van de moderne en hybride cloudtechnologie van Microsoft Azure.
Meer ontdekken

Wat is application integration?

Digitalisering bevindt zich in een stroomversnelling, waardoor business en IT samen snel en slim moeten kunnen inspelen op snel veranderende. Daar hoort een fit en wendbaar applicatielandschap bij. Hierbinnen speelt applicatie-integratie een belangrijke rol.

Als we spreken over applicatie-integratie, dan hebben we het over een efficiënte manier om ervoor te zorgen dat al je applicaties op laagdrempelige wijze toegang hebben tot alle datasystemen waarvoor toegang noodzakelijk is. Al je applicaties kunnen dan altijd en overal eenvoudig data ophalen én wegschrijven.

Losse integraties van applicaties zorgen voor verminderde wendbaarheid van je organisatie en verminderde regie over je applicatielandschap en de gegevens die je daarbinnen gebruikt. Centrale regie op het integreren van je applicaties en hoe zij data gebruiken en verwerken is essentieel.

Met Application Integration krijg je die regie weer terug. Doordat je je applicatie-integratieproces op een juiste en eenduidige manier inricht, met behulp van de juiste mensen én tools. Op deze manier is je data altijd en overal op veilige wijze eenvoudig toegankelijk, ongeacht welke applicaties je organisatie wenst in te zetten.  

Applicatie-integratie en master data management

Met Application Integration zorg je ervoor dat je applicatielandschap fit blijft én wendbaar is. Cruciaal voor de digitale transformatie van je organisatie. De voordelen zijn talloos.

Bijvoorbeeld op het gebied van master data management. Nooit meer werken op basis van gedateerde gegevens, omdat applicaties en systemen geen toegang hebben tot de meest recente data. Met behulp van Application Integration beschik je altijd over de meest actuele gegevens, via al je applicaties. Ongeacht of je deze apps pas net gebruikt, of dat deze al gemeengoed zijn binnen je gehele organisatie.

Ook stimuleert Application Integration innovatie en datagedreven werken binnen je organisatie. Applicaties die binnen je organisatie worden uitgerold, bieden pas meerwaarde wanneer ze ook toegang krijgen tot alle benodigde data, vanuit bijvoorbeeld je CRM– en ERP-systemen.

Application Integration en API-management

Maak je als organisatie veel gebruik van API’s? Dan is API-management een onmisbaar onderdeel van je applicatie-integratieproces. Hiermee werk je toe naar een API-ecosysteem, waarbij je al je gegevens via een centrale plek ontsluit. Bijvoorbeeld via Azure API Management.

Met Application Integration behoud je als organisatie je innovatiekracht, doordat je ‘on the go’ kunt innoveren. Je beschikt immers over één centraal punt, waar je al je API’s eenvoudig kunt vinden en gebruiken. De klantvraag en -behoeften worden weer leidend, in plaats van al de IT-keuzes die je eerder – al dan niet bewust – hebt gemaakt. 

Oplossingen Application Integration

Er zijn uiteenlopende oplossingen beschikbaar met betrekking tot application integration. Macaw kiest voor Azure Integration Services van Microsoft, een koploper op het gebied van applicatie-integratie. 

Azure Integration Services is een cloud-based en schaalbaar integratieplatform (iPaaS), waarop verschillende applicaties en datasystemen (zowel cloud als on-premises) met elkaar worden gekoppeld, met behulp van uiteenlopende en altijd beschikbare cloud services.

Azure Integration Services is het cloud-based integratieplatform van Microsoft en bestaat uit een aantal services die samen één volledige oplossing vormen. Denk bijvoorbeeld aan Azure Logic Apps, waarmee je eenvoudig workflows kunt automatiseren, zonder ook maar één regel code te schrijven. En cloud message system Azure Service Bus, die het eenvoudig mogelijk maakt om berichten uit te wisselen tussen verschillende applicaties.

Een cloud-based integratieplatform als Azure Integration Services vormt een moderne en wendbare opvolger van de vroegere Enterprise Service Bus (ESB): een monolithisch platform waarvan de implementatie vaak traag, duur en ingewikkeld was.

Business Application Platform

Eén van de grote voordelen van een integratieplatform zoals Azure Integration Services is het feit dat hiermee alle benodigde data binnen het Business Application Platform – zoals het Microsoft Power Platform – eenvoudig beschikbaar komt. 

Application integration bij Macaw

Met al je integratievraagstukken ben je bij Macaw aan het juiste adres.

  • Wil je je bestaande integratieplatform moderniseren?
  • Merk je dat je het overzicht kwijt bent wat betreft koppelingen tussen applicaties, data en je bronsystemen?
  • Wil je inzicht in je huidige applicatielandschap en de risico’s van je bestaande integraties in kaart brengen, om zo bijvoorbeeld productie-verstoringen te voorkomen?

Wat je vraag ook is, de integratiespecialisten van Macaw staan voor je klaar!

Persoonlijk advies?
Contact
Microsoft & Macaw

Breng je digitale transformatie in een stroomversnelling met App in a Day!

Ontdek hoe jouw organisatie met behulp van het Microsoft Power Platform pijlsnel nieuwe businessapplicaties ontwikkelt en integreert!

Case

Raet beschikt over stevige IT-basis dankzij het Azure cloud-integratieplatform

HR- & payroll-bedrijf Visma | Raet kreeg weer grip op haar data en applicatielandschap met behulp van het cloud-integratieplatform van Microsoft Azure.

Azure Cloud Integratie Platform
Facts & Figures
Over Macaw

Wij helpen je graag bij het creëren van een unieke klantervaring, het empoweren van je medewerkers en een optimale inrichting van IT. Dé ingrediënten voor een succesvolle digitale transformatie binnen jouw organisatie. Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? 

25+
Jaar ervaring als full service partner in digitale transformatie
150+
We helpen klanten als Heineken, VGZ, ABN AMRO, Jumbo en ANWB succesvol te zijn
450+
Talenten die werken vanuit Nederland, Duitsland en Litouwen
3
Partners: Microsoft, Sitecore en Profisee.
4
Platformen voor jouw succes: Digital Marketing & Commerce; Business Applications; Data, Analytics & AI; Collaboration & Modern Workplace
8
Onze klanten beoordelen onze service met een 8.
01 / 06
Contact