Macaw.nl/Cases/Professional Services/Digital Transformation bij RAET

Raet legt met Azure cloud integratieplatform stevige basis

icon

Interne systemen future-proof

Raet is het meest bekend door de maandelijkse salarisstrook. Raet heeft zich in de afgelopen decennia ontwikkeld van een puur administratieve organisatie naar softwareleverancier. Raet ontwikkelde als eerste bedrijf HR-software in de cloud. Die omslag zorgde voor toenemende druk op de interne IT-omgeving. Dit was aanleiding om te starten met een ingrijpende digitale transformatie om de interne systemen future-proof te maken.

“De transformatie was hard nodig” – Tina Solos, IT-manager bij Raet.

“We hadden te maken met een toenemend aantal incidenten, wat steeds meer tijd vroeg van het IT-team. Als early adapter van technologie hadden we een zeer complexe legacy-omgeving, waarbij veel koppelingen point-to-point en hard gecodeerd waren. Dat leidde tot onoverzichtelijke datastromen die daarnaast ook zeer foutgevoelig waren. Het was duidelijk dat we hier mee aan de slag moesten om interne en externe klanten in de toekomst van de juiste diensten te voorzien.”

Architectuuraanpak met behulp van Microsoft Azure

Na een analyse van de bestaande situatie vroeg Solos aan Macaw om mee te werken aan een nieuwe aanpak op basis van een echte architectuur. “Daarbij was onze eerste zorg een nieuw integratieplatform met stabiele interfaces”, zegt Solos. “We kozen voor Azure Paas als basis. Daarnaast hebben we een agile ontwikkelaanpak ingevoerd om in de toekomst veel flexibeler te kunnen werken en veel beter te kunnen inspelen op de eisen vanuit de business.” Raet en Macaw voerden het omvangrijke vernieuwingsproject in 2017 en 2018 gefaseerd uit. Nadat de architectuur was uitgedacht, werd in samenwerking met de business gekeken naar de specifieke eisen en wensen. Een scrumteam van Macaw ging vervolgens aan de slag om het nieuwe integratieplatform in Azure te bouwen. Eind 2017 was de technische inrichting gereed.

Positieve resultaten

De eerste resultaten van de nieuwe aanpak zijn erg positief. Solos: “We zijn gestart met het oplossen van de vijf meest dringende issues. Hierdoor nam het aantal incidenten met 75 procent af, terwijl de tijd die nodig is voor probleemoplossing, met zestig procent verminderde. Verder kunnen we nu echt verder bouwen aan een solide IT-omgeving, waarin duidelijke architectuurkeuzes zijn gemaakt. Met het integratieplatform zijn we niet alleen intern flexibeler, maar ook extern. We kunnen klanten met API’s bijvoorbeeld eenvoudiger toegang geven tot voor hen geschikte softwarefunctionaliteit. Daarbij is het mogelijk om te personaliseren en klanten een rijkere ervaring te bieden. Dat sluit aan bij de ambitie om de focus meer te richten op softwareontwikkeling en de klantbeleving centraal te stellen. Daarbij kunnen we met dit platform als IT-afdeling een veel betere business enabler zijn. “Er is voor het IT-team nu meer tijd over om bezig te zijn met innovatieve projecten in plaats van het oplossen van incidenten.”

“Macaw onderscheidt zich door de kennis van de mensen, een prima uitvoering en de bereidheid om steeds bij te sturen.”

Toekomst

In de zomer van 2018 nam de Noorse Visma Group Raet volledig over. De architectuuraanpak die in 2017 bij Raet werd ontwikkeld, staat nu model voor het integreren van beide bedrijven in Nederland. Solos kijkt terug op een zeer geslaagd traject dat gekenmerkt wordt door een echt partnership met Macaw. “Het gaat bij dit soort grote en complexe projecten om meer dan ‘time and material’. Het team in het veld moet het uiteindelijk waarmaken. Macaw onderscheidt zich door de kennis van de mensen, een prima uitvoering en de bereidheid om steeds bij te sturen. Openstaan voor elkaar is erg belangrijk en dat is uitstekend gelukt. We kunnen nu met deze geweldige basis verder bouwen en volgende uitdagingen aangaan.”

Haal druk weg bij het IT-team
Toenemende druk op de interne IT-omgeving. Dit was de aanleiding om te starten met een ingrijpende digitale transformatie om de interne systemen future-proof te maken.
Raet Azure cloud integratieplatform
Scrumteam
Nadat de architectuur was uitgedacht, werd in samenwerking met de business gekeken naar de specifieke eisen en wensen. Een scrumteam van Macaw ging vervolgens aan de slag om het nieuwe integratieplatform in Azure te bouwen.
Azure cloud integratieplatform Raet
Incidenten namen af
Het aantal incidenten nam met 75 procent af, terwijl de tijd die nodig is voor probleemoplossing, met zestig procent verminderde. Verder wordt er verder gebouwd aan een solide IT-omgeving, waarin duidelijke architectuurkeuzes zijn gemaakt.
Azure cloud integratieplatform Raet
Optimized IT Operations

Microsoft & Macaw: Azure Workshops

Steeds meer organisaties overwegen de stap van on-premise naar de cloud. Wil jij je kennis van de cloud vergroten om de transformatie naar de cloud straks zo goed mogelijk te laten verlopen? Dan zijn de Azure Cloud Transformatie workshops van Microsoft & Macaw iets voor jou. Lees hier meer over de inhoud en vraag een deelname aan. 

microsoft azure workshops
Sharepoint Online Jumbo
icon
Case
Business Case Jumbo
Hoe realiseer je in ruim 600 winkels dezelfde winkelformule en Customer Experience voor elke bezoeker? Hiervoor is effectieve communicatie tussen hoofdkantoor, winkels en medewerkers – inmiddels 60.000 in totaal – noodzakelijk. Macaw ontwikkelde een SharePoint dashboard waarmee de communicatie nu snel, innovatief en overzichtelijk verloopt.
Contact