Effectief online samenwerken: hoe doe je dat?

Effectief online samenwerken binnen jouw organisatie? Macaw biedt een digitale werkplek met ideale samenwerkingsoplossingen!
Meer ontdekken

De digitalisering van het hedendaagse bedrijfsleven is in een stroomversnelling geraakt sinds de COVID-19 pandemie. We werken massaal thuis en voor veel organisaties zijn deze veranderingen blijvend. Hoe zorg je dat samenwerken binnen jouw organisatie optimaal wordt ingericht en blijft verlopen? Macaw is de ideale partner om samenwerking met collega’s te realiseren met de beste tools en werkmethodes.

Succesvol online samenwerken in de cloud

Thuiswerken en flexwerken wordt in het bedrijfsleven steeds meer de norm. Deze verschuiving vraagt om betrouwbare oplossingen. Werken in de cloud speelt daarin onmiskenbaar een belangrijke rol. Wanneer de meeste werknemers van een organisatie online samenwerken, veranderen volledige bedrijfsprocessen en werkwijzen automatisch mee. Wij draaien dit proces voor organisaties graag om. In onze benadering zetten wij niet alleen de technologie, maar de manier waarop werknemers online willen samenwerken centraal. Hiermee stemmen we de technologie af op de bedrijfsprocessen. Tijdens onze aanpak analyseren we de samenstelling van je organisatie, spelen we in op de leerstijl en behoefte van je medewerkers. Vanuit de drijfveer om deze werknemers en digitale bedrijfsprocessen met elkaar te verbinden, gebruikt Macaw de tools van Microsoft 365 en Office 365 om organisaties op snelheid te helpen met het opzetten van de perfecte digitale werkplek voor medewerkers. De meest geschikte digitale hulpmiddelen worden geselecteerd, en vervolgens migreren we alle benodigde bedrijfsdata en -documenten naar de cloud. Daardoor kunnen je medewerkers direct aan de slag met een op jouw organisatie afgestemde workflow.

De kracht van Office 365 is dat de algemene werkprocessen en de meest recente informatie in één online omgeving zijn ondergebracht. Hierdoor ontstaat er een platform waarop medewerkers altijd en overal, vanaf elk apparaat toegang hebben tot de Microsoft Office producten en dus ook kunnen samenwerken. Daarbij kunnen meerdere mensen tegelijk werken aan hetzelfde document, wat de wendbaarheid van een organisatie ten goede komt.  

Voor de specifiekere processen en specialistische werkzaamheden wordt deze online omgeving gecreëerd door middel van Microsoft 365, met tools als Microsoft PowerApps en PowerBI. Bij het ontwikkelen van deze digitale werkplekken ligt de focus voornamelijk op het verhogen en optimaliseren van de productiviteit van medewerkers. Daarbij staat opnieuw het gebruiksgemak om online te kunnen samenwerken centraal.

Smart Collaboration en Macaw

Bij Macaw is samenwerken altijd onderdeel van een groter geheel, zoals het digitaliseren van bedrijfsprocessen. Daarbij vinden we het belangrijk om niet alleen technologie en tools toe te passen, maar deze vooral in te zetten voor het optimaal ondersteunen van werknemers. Samenwerken is de kern van dit proces, waarbij autonome werknemers gezamenlijk werken in (project)teams, met als doel de beste resultaten voor jouw organisatie te behalen. Het proces begint met het begeleiden van de werknemers van jouw organisatie in het gebruik van de juiste tools. Wat gebruiken werknemers in welke situaties en hoe kunnen ze daarmee online samenwerken? Vervolgens zetten we technologie in om werknemers effectief hun werk te kunnen laten doen om tot slot een op de organisatie aangepaste workflow te creëren om deze smart collaboration te optimaliseren.

Communiceer en werk online samen met Microsoft Teams

De creatie van een digitale workflow zal voor iedere organisatie verschillen. De tool die in veel digitale transities een belangrijke sleutelrol speelt, is Microsoft Teams. In dit communicatie- en samenwerkingsplatform kunnen werknemers realtime  werken aan documenten. Vanuit Teams heb je altijd de meest recente informatie en tooling op één plek centraal beschikbaar. Door de naadloze integratie met verschillende Office apps, zoals Docs, Excel, Outlook, Yammer en Sharepoint videobellen, is onderlinge informatieoverdracht vereenvoudigd. Doordat medewerkers altijd realtime tegelijkertijd kunnen werken in documenten en zij kunnen communiceren in de vorm van chat-, mail- en vergaderfunctionaliteiten, staats niets het samenwerken in de cloud nog in de weg. Met de komst van allerlei apps in Teams zien we zelfs dat Teams zich doorontwikkelt tot het platform van waaruit medewerkers ook hun productiviteit sturen en verhogen.

Starten met online samenwerken

Klaar om bedrijfsprocessen te digitaliseren en online samenwerking binnen jouw onderneming over de volle breedte verbeteren? Of ben je op zoek naar manieren om jouw personeel efficiënter samen te laten werken? En wil je alle mogelijkheden doorspreken? Onze experts staan klaar om je te adviseren.

Meer weten over online samenwerken?
Online samenwerken is de nieuwe norm. Lees hier dé 5 trends rondom digitalisering op de werkvloer.
Lees het trendrapport
Andere diensten
Alle diensten
Case

Schoeller Allibert verhoogt productiviteit medewerkers door adoptie Office 365

Schoeller Allibert heeft als doel om dit te moderniseren, waarbij oplossingen in de cloud de voorkeur hebben. Het doel is om medewerkers productiever en efficiënter te laten werken door hen te ondersteunen met een platform voor communicatie, kennisdeling en samenwerking. Dit werd gerealiseerd met Microsoft Office 365. Om daadwerkelijk een positieve verandering voor de medewerkers teweeg te brengen was adoptie & beheer een belangrijke factor tijdens dit proces. Inmiddels maken dagelijks ruim 1000 medewerkers gebruik van het Microsoft 365-platform en ruim 800 personen van Microsoft Teams. Meer details lezen over deze digitale transformatie met de focus op online samenwerken? 

Schoeller-allibert-office-365-platform
Partnerships

Microsoft & Macaw: strategische partners in digitale transformatie

Op zoek naar een ervaren, gedreven en succesvolle Microsoft Gold Partner? Macaw heeft meer dan 25 jaar expertise in de Microsoft-stack, de best gekwalificeerde mensen en uiteenlopende ervaring door ons werk voor klanten als Heineken en TataSteel. We zijn in staat voor elke klant de beste oplossing neer te zetten. Meer weten over onze partnerships? 

microsoft partners
Taking the next steps
01 / 04 04
2021 Trends in Digital Work
Online samenwerken is de norm, hybride samenwerkingen vormen de toekomst. Lees in ons trendrapport alles over dé trends rondom de digitale werkplek.
10 Tips voor Microsoft Teams
Hoe richt je Microsoft Teams het beste in en hoe kun je er makkelijk mee werken? In dit webinar laat onze Teams expert je 10 praktische tips en best practices uit de praktijk zien.
Microsoft Teams Pilot in a Week
Je gelooft dat Microsoft Teams bij kan dragen aan het succes van jouw organisatie, maar weet je niet precies hoe? Neem dan deel aan de Microsoft Teams Pilot in a Week. Hiermee is het mogelijk om in één week Microsoft Teams te lanceren voor een pilot groep in jouw organisatie.
Deskplanner App
Nu kantoren langzaam opengaan, is er ook een drang om een balans te creëren tussen thuis- en kantoorwerken. Een uitdaging voor HR- en facilitaire teams om deze nieuwe manier van werken te faciliteren en tegelijkertijd de gezondheid en veiligheid van hun medewerkers te waarborgen.
Facts & Figures
Over Macaw

Wij helpen je graag bij het creëren van een unieke klantervaring, het empoweren van je medewerkers en een optimale inrichting van IT. Dé ingrediënten voor een succesvolle digitale transformatie binnen jouw organisatie. Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?

25+
Jaar ervaring als full-service digital partner
150+
We helpen klanten als Heineken, VGZ, Henkel, Jumbo, ANWB, Tata Steel succesvol te zijn
370+
Talenten die werken vanuit Nederland, Duitsland en Litouwen
Core partnerships: Microsoft Gold Partner & Sitcore Platinum Implementation Partner
Platformen voor jouw succes: Digital Marketing & Commerce; Business Applications; Data, Analytics en AI; Collaboration & Modern Workplace
Onze positie in Great Place to Work Nederland 2020
01 / 06