Macaw.nl/Events/Workshops/Microsoft & Macaw: Adoptie Workshop

Microsoft & Macaw: Adoptie Workshop

Ga aan de slag met het optimaliseren van de adoptie van je oplossing en geef vorm aan een eigen adoptieplan.

Adoptie-workshop

Vaak beschik je als organisatie al over uitstekende digitale tools: je medewerkers moeten er alleen wel gebruik van gaan maken! Hoe je daarvoor zorgt? Dat leer je tijdens de Macaw Adoptie Workshop! 

Uitdaging

Je organisatie is op technisch vlak klaar voor online (samen)werken. Microsoft 365 – met Teams, OneDrive, SharePoint, YammerTasks – staat ter beschikking van al je medewerker. Ontzettend waardevol, zeker nu de werkvloer in sneltreinvaart digitaliseert. 

Het enige probleem is: je medewerkers blijven ook nog steeds gebruikmaken van e-mail, telefoonverkeer en ‘onveilige’ eigen oplossingen voor het delen van content. Hoe kan dat, zul je je afvragen. Maar ga eens bij jezelf te rade: heb je de behoeften van de verschillende gebruikers (je collega’s dus) wel in kaart gebracht? En heb je hen wel meegenomen in het gehele traject, van het ontwerpen tot het ontwikkelen en uitrollen van je oplossingen?  

Op het vlak van adoptie valt er vaak nog een wereld te winnen. Terwijl dit aspect juist cruciaal is om je oplossingen te laten slagen.   

Leerdoel

Om ervoor te zorgen dat de gebruikers met je oplossing aan de slag wíllen, is het allereerst belangrijk om de verschillende gebruikersgroepen in kaart te brengen. Waar hebben zij behoefte aan? Wat zijn hun eisen en wensen precies? Pas wanneer je dit duidelijk hebt, kun je passende adoptietools selecteren en een adoptie- en communicatieplan opstellen. Dit alles komt tijdens de Macaw Adoptie Workshop aan bod.  

Inhoud workshop

De Macaw Adoptie Workshop bestaat uit drie onderdelen: 

Inventarisatie persona’s

Om te achterhalen wat de gebruikersbehoeften zijn, creëren we diepgaande persona’s: wie zijn de gebruikers precies? Hoe oud zijn ze, welke devices gebruiken ze en hoe kijken ze bijvoorbeeld tegen verandering aan? 

Selectie adoptietools

Verschillende persona’s hebben uiteenlopende behoeften. Met dat in het achterhoofd selecteren we adoptiemateriaal dat bij deze persona’s aansluit. Denk hierbij aan trainingen, digitale buddy’s, coaching en/of nieuwsbrieven. Specifiek voor de gecreëerde persona’s, maar ook organisatiewijd, om er zeker van te zijn dat de adoptiegraad zo hoog mogelijk is. 

Adoptieplan en investering

Aan de hand van de opgestelde persona’s en het geselecteerde adoptiemateriaal stellen we tijdens de workshop ook een adoptieplan op. Dit plan is ‘hoog over’: na de workshop vertalen we dit naar een gedetailleerd adoptieplan met behulp van het ADKAR-model van Microsoft. 

Resultaat

Na afloop van de Macaw Adoptie Workshop beschik je over een helder beeld van de eindgebruikers van je oplossing. Welke behoeften zij hebben en welke adoptiematerialen het beste bij hen passen. Met het opgestelde adoptieplan kun je vervolgens zelf direct aan de slag, om de adoptie van je oplossingen naar een hoger niveau te tillen! 

Praktische zaken

Voor wie: Functioneel beheerders, IT-managers, HR-managers, CTO, CHRO 
Kosten: op aanvraag  
Locatie: in overleg

Macaw Adoptie Workshop
Online

Vraag nu een plek aan voor deze workshop en ga met het opgestelde adoptieplan aan de slag om de adoptie te optimaliseren

Aanvragen
Macaw | Full-service digital partner

What's your challenge?

Wij helpen je graag bij het creëren van een unieke klantervaring, het empoweren van je medewerkers en een optimale inrichting van IT. Dé ingrediënten voor een succesvolle digitale transformatie binnen jouw organisatie. Ben je op zoek naar een advies op maat of wil je een keertje sparren? Maak een afspraak of bel ons. Onze experts staan voor je klaar.

macaw nederland contact
Contact