Macaw.nl/Events/Workshops/Microsoft & Macaw: Adoptie Workshop

Microsoft & Macaw: Adoptie Workshop

Ga aan de slag met het optimaliseren van de adoptie van je oplossing en geef vorm aan een eigen adoptieplan.

Adoptie-workshop

Vaak beschik je als organisatie al over uitstekende digitale tools: je medewerkers moeten er alleen wel gebruik van gaan maken! Hoe je daarvoor zorgt? Dat leer je tijdens de Macaw Adoptie Workshop! 

Uitdaging

Je organisatie is op technisch vlak klaar voor online (samen)werken. Microsoft 365 – met Teams, OneDrive, SharePoint, YammerTasks – staat ter beschikking van al je medewerker. Ontzettend waardevol, zeker nu de werkvloer in sneltreinvaart digitaliseert. 

Het enige probleem is: je medewerkers blijven ook nog steeds gebruikmaken van e-mail, telefoonverkeer en ‘onveilige’ eigen oplossingen voor het delen van content. Hoe kan dat, zul je je afvragen. Maar ga eens bij jezelf te rade: heb je de behoeften van de verschillende gebruikers (je collega’s dus) wel in kaart gebracht? En heb je hen wel meegenomen in het gehele traject, van het ontwerpen tot het ontwikkelen en uitrollen van je oplossingen?  

Op het vlak van adoptie valt er vaak nog een wereld te winnen. Terwijl dit aspect juist cruciaal is om je oplossingen te laten slagen.   

Leerdoel

Om ervoor te zorgen dat de gebruikers met je oplossing aan de slag wíllen, is het allereerst belangrijk om de verschillende gebruikersgroepen in kaart te brengen. Waar hebben zij behoefte aan? Wat zijn hun eisen en wensen precies? Pas wanneer je dit duidelijk hebt, kun je passende adoptietools selecteren en een adoptie- en communicatieplan opstellen. Dit alles komt tijdens de Macaw Adoptie Workshop aan bod.  

Inhoud workshop

De Macaw Adoptie Workshop bestaat uit drie onderdelen: 

Inventarisatie persona’s

Om te achterhalen wat de gebruikersbehoeften zijn, creëren we diepgaande persona’s: wie zijn de gebruikers precies? Hoe oud zijn ze, welke devices gebruiken ze en hoe kijken ze bijvoorbeeld tegen verandering aan? 

Selectie adoptietools

Verschillende persona’s hebben uiteenlopende behoeften. Met dat in het achterhoofd selecteren we adoptiemateriaal dat bij deze persona’s aansluit. Denk hierbij aan trainingen, digitale buddy’s, coaching en/of nieuwsbrieven. Specifiek voor de gecreëerde persona’s, maar ook organisatiewijd, om er zeker van te zijn dat de adoptiegraad zo hoog mogelijk is. 

Adoptieplan en investering

Aan de hand van de opgestelde persona’s en het geselecteerde adoptiemateriaal stellen we tijdens de workshop ook een adoptieplan op. Dit plan is ‘hoog over’: na de workshop vertalen we dit naar een gedetailleerd adoptieplan met behulp van het ADKAR-model van Microsoft. 

Resultaat

Na afloop van de Macaw Adoptie Workshop beschik je over een helder beeld van de eindgebruikers van je oplossing. Welke behoeften zij hebben en welke adoptiematerialen het beste bij hen passen. Met het opgestelde adoptieplan kun je vervolgens zelf direct aan de slag, om de adoptie van je oplossingen naar een hoger niveau te tillen! 

Praktische zaken

Voor wie: Functioneel beheerders, IT-managers, HR-managers, CTO, CHRO 
Kosten: op aanvraag  
Locatie: in overleg

Macaw Adoptie Workshop
Online

Vraag nu een plek aan voor deze workshop en ga met het opgestelde adoptieplan aan de slag om de adoptie te optimaliseren

Aanvragen
Macaw | Digitale Partner

Your guide in the Era of AI

Al meer dan 30 jaar is Macaw een pionier op het gebied van innovatie en technologie. Als jouw gids in the Era of AI, zetten we ons in om jouw organisatie te transformeren, future-proof te maken en sterk onderscheidend vermogen te creëren. We maken je succesvol door het leveren van innovatieve strategieën en oplossingen door de combinatie van data, technologie en creativiteit. Ons team heeft een bewezen track record bij bedrijven als Heineken en VGZ. Benieuwd in welke sleutelgebieden wij met marktleiders investeren om de kracht van AI te versnellen?

Contact