Macaw.nl/Actueel/Nieuws/Terug naar kantoor met de COVID-19 Desk Planner App

Verantwoord terug naar kantoor met de COVID-19 Desk Planner App

Macaw stelt App template per direct kosteloos beschikbaar.

Hoofddorp, 6 mei 2020 – Macaw lanceert in samenwerking met Microsoft de COVID-19 Desk Planner App, waarmee medewerkers gemakkelijk en veilig een bureau vinden en reserveren binnen alle kantoren van hun organisatie. Ook kunnen werkgevers met de applicatie hun personeel op de best mogelijke manier faciliteren op het gebied van social distancing, hygiënerichtlijnen en vergelijkbare RIVM-voorschriften. Hiermee ondersteunt Macaw organisaties die gefaseerd terugkeren naar kantoor in de anderhalve-meter-samenleving.

Met deze applicatie, ontwikkeld op het Microsoft Power Platform, versoepelt Macaw de stap richting het kantoor voor werkgevers en -nemers. “Wij helpen organisaties graag bij de uitdagingen rondom het coronavirus en zijn daarom verheugd dat wij van dienst kunnen zijn met deze flexibele mobiele app”, zegt William van der Pijl, CEO van Macaw. “Deze applicatie helpt hen niet alleen gemakkelijk en veilig een bureau te reserveren, maar zorgt er ook voor dat het maximaal aantal toegestane personen binnen een gebouw wordt beheerd. Zo houden gebruikers van de app de RIVM-voorschriften in stand. Samen met Microsoft hopen wij veel organisaties hiermee te kunnen helpen.”

“Wij helpen organisaties graag bij de uitdagingen rondom het coronavirus en zijn daarom verheugd dat wij van dienst kunnen zijn met deze flexibele mobiele app”, Van der Pijl – CEO, Macaw

Handvat voor veilig werken

Macaw stelt de Desk Planner App template per direct voor iedereen kosteloos beschikbaar. Daarnaast zal deze template binnenkort beschikbaar zijn via de Microsoft App Source. “Onze missie is om wereldwijd elke persoon en organisatie in staat te stellen meer te bereiken”, zegt Jan Brouwer, Business Applications Lead van Microsoft Nederland. “Deze slimme applicatie sluit daar goed op aan: organisaties krijgen de juiste handvatten om een verantwoorde werkomgeving te creëren, zodat hun werknemers het werk ook (deels) op de werkvloer weer kunnen hervatten.”

Bewustwording

De applicatie draagt ook bij aan bewustwording rondom het virus, de gezondheidsrisico’s en hygiënevoorschriften en -richtlijnen. Van der Pijl: “Elke organisatie heeft met andere risico’s te maken en elke werkgever zal dus moeten nadenken over welke richtlijnen hij wil handhaven. De Desk Planner App helpt werkgevers hun werknemers te informeren over deze richtlijnen. Bovendien herinnert de app medewerkers aan gezondheidsrisico’s en protocollen, met als doel om elke dag de bewustwording te vergroten. Met het template kunnen organisaties zelf goed uit de voeten, maar vanzelfsprekend staan wij klaar om hen te ondersteunen met het efficiënt uitrollen en afstemmen van de applicatie op hun unieke situatie.”

Heb je interesse in de gratis app template? Lees meer over het aanbod en vraag de template aan.

Lees meer & vraag aan
Macaw | Full-service digital partner

What's your challenge?

Wij helpen je graag bij het creëren van een unieke klantervaring, het empoweren van je medewerkers en een optimale inrichting van IT. Dé ingrediënten voor een succesvolle digitale transformatie binnen jouw organisatie. Ben je op zoek naar een advies op maat of wil je een keertje sparren? Maak een afspraak of bel ons. Onze experts staan voor je klaar.

macaw nederland contact
Contact