Macaw.nl/Collaboration Request App

Collaboration Request App: provisioning oplossing M365

Een efficiënte manier om het provisioning proces binnen jouw organisatie makkelijk en beheersbaar te organiseren. Daarnaast vergroot je de vindbaarheid binnen Teams, SharePoint en Viva Engine en zorg je dat je medewerkers makkelijker digitaal met elkaar samenwerken.
Vraag de demo aan

For the English version click here.

De werkvloer is door de COVID-19 pandemie in sneltreinvaart gedigitaliseerd. En de verwachting is dat hybride samenwerken ook de toekomst is. Alleen Microsoft Teams wordt dagelijks al door meer dan 115 miljoen gebruikers ingezet ter ondersteuning van het werk.

Daarmee neemt de noodzaak toe om de digitale werkplek te faciliteren en interne teams te ondersteunen in het effectief samenwerken. Een eenduidige manier van werken is nodig om ervoor te zorgen dat gebruikers in de toekomst nog steeds efficiënt met Microsoft 365 hun werk kunnen blijven doen. En medewerkers dienen altijd en overal te beschikken over de juiste toegang. De organisatie daarvan is een uitdaging voor HR en IT door schaduw-IT, verschillende systemen, veranderde rollen en nieuwe/vertrekkende werknemers.

Collaboration Request App

Macaw ontwikkelde de ‘Collaboration Request App’ om organisaties bij deze uitdaging te ondersteunen en digitaal samenwerken bestendig vorm te geven. De App creëert een efficiënt provisioning proces en draagt bij aan de interne beheersbaarheid van de Microsoft 365-omgeving. Dit vergroot de vindbaarheid binnen Teams, SharePoint en Viva Engine en zorgt voor een efficiëntere manier van digitaal samenwerken.

De App maakt het niet alleen laagdrempelig voor medewerkers om een omgeving binnen Microsoft 365 aan te vragen. De App biedt ook ondersteuning bij de juiste aanvraag: wanneer gebruik je Teams/Sharepoint of Viva Engine? Op basis van de gebruikersbehoefte (suggesties binnen de App) wordt een aanbeveling gedaan voor de juiste samenwerkingsomgeving.

Macaw heeft een digitale oplossing gebouwd die het gehele aanvraag en goedkeuringstraject rondom provisioning omvat; van medewerker tot HR & IT. Dubbele aanvragen met hetzelfde doel worden geminimaliseerd door transparantie en een eenduidige manier van werken. De doorlooptijd van een interne aanvraag wordt geminimaliseerd.

De Collaboration Request App is ontwikkeld op het Microsoft Power Platform en is beschikbaar als App of als Chatbot (Virtual agent). Deze is flexibel en gemakkelijk uit te breiden naar de specifieke wensen van een organisatie. Door gebruik te maken van standaard mogelijkheden van het Power Platform, is de App ook nog eens snel geconfigureerd op iedere tenant.

UBR’s & USP’s

De Collaboration Request App:

 • Ondersteunt de interne en externe digitale samenwerking;
 • Werkt zeer gebruiksvriendelijk voor elke medewerker;
 • Begeleidt de medewerkers naar de juiste keuze voor de taak;
 • Bevordert een eenduidige werkwijze & structuur binnen Microsoft 365;
 • Vereenvoudigt het beheer van het Microsoft 365;
 • Creëert overzicht: ‘niet meer vindbaar’ is verleden tijd
 • Ondersteunt Teams templates en SharePoint templates;
 • Ondersteunt data beveiliging scenario’s;
 • Is eenvoudig uit te bereiden met nieuwe features (add-ons) of specifieke wensen;
 • Ondersteunt de samenwerkingsomgeving met specifieke configuratie binnen de organisatie;
 • Past binnen de Microsoft 365 licentie;
 • Is beschikbaar als App of als Chatbot

Werkwijze

Interesse om de Collaboration Request App voor jouw organisatie te implementeren? Met een doorlooptijd van slechts 2 weken en een tarief van 5.000 euro excl BTW kan Macaw de basis implementatie doen. Vraag direct de demo aan. 

Bekijk de preview

Interesse in de app? Vraag direct een demo aan of bel met onze expert.
Vraag de demo aan
Case

Evides kijkt uit naar nieuwe provisioning app

Hoe kun je digitaal samenwerken zo uniform, makkelijk, veilig en leuk mogelijk maken? Evides Waterbedrijf zet de provisioing app in om hun processen te optimaliseren. Zo krijgen zij grip op het beheer van hun Microsoft 365-omgeving en hebben medewerkers altijd toegang tot de juiste samenwerkingstools.

Hoe wij andere bedrijven helpen met apps

Koninklijke BAM Groep plant kantoorcapaciteit wereldwijd met Desk Planner App

Bam Groep zocht naar een manier om ‘het nieuwe samenwerken’ op een veilige manier vorm te geven. Met de Desk Planner App, welke in slechts 3 dagen werd gelanceerd, reserveren de BAM medewerkers nu snel en veilig een plek op kantoor. Ook worden de parkeerplaatsen en catering met de app afgestemd. Daarbij wordt ook altijd voldaan aan de geldende landelijke en regionale richtlijnen. Meer weten?

deskplanner app bij bam
The next steps in Digital Work
01 / 03 03
Workshop: Governance
Microsoft 365 is een geweldig platform, maar beheer (governance) is noodzakelijk. In de Macaw Governance Workshop bespreken we alle relevante topics die belangrijk zijn voor het toekomstbestendig implementeren en beheren van Microsoft 365 binnen jouw organisatie.
Workshop: Adoptie
Vaak beschik je als organisatie al over uitstekende digitale tools: je medewerkers moeten er alleen wel gebruik van gaan maken! Hoe je daarvoor zorgt? Dat leer je tijdens deze Adoptie Workshop.
Trendrapport 2021
Online samenwerken is de nieuwe norm. Maar hoe gaat het bedrijfsleven de digitale werkplek verder vormgeven? In Trending Topics Digital Workplace 2021 gaan we in op dé vijf trends rondom digitalisering op de werkvloer.
Facts & Figures
Over Macaw

Wij helpen je graag bij het creëren van een unieke klantervaring, het empoweren van je medewerkers en een optimale inrichting van IT. Dé ingrediënten voor een succesvolle digitale transformatie binnen jouw organisatie. Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? 

25+
Jaar ervaring als full-service digital partner
150+
We helpen klanten als Heineken, VGZ, Henkel, Jumbo, ANWB, Tata Steel succesvol te zijn
370+
Talenten die werken vanuit Nederland, Duitsland en Litouwen
2
Core partnerships: Microsoft Gold Partner & Sitcore Platinum Implementation Partner
4
Platformen voor jouw succes: Digital Marketing & Commerce; Business Applications; Data, Analytics en AI; Collaboration & Modern Workplace
7
Onze positie in Great Place to Work Nederland 2020
01 / 06
Contact