Microsoft Viva: hét platform voor een optimale employee experience

Wat is Microsoft Viva?

Microsoft Viva is een innovatief employee experience platform (EXP) dat de kennis, sociale interacties, leerprocessen en inzichten van medewerkers centraliseert. Het biedt essentiële tools om medewerkers in de moderne werkplek te verbinden en informeren, en zo hun ervaring te verbeteren en succes te bevorderen.

Met de ondersteuning van Microsoft Viva:

 • Ontdekken je medewerkrs relevante en gepersonaliseerde informatie en nieuws via de apps die ze elke dag gebruiken;
 • Creëeren ze communities waarin iedereen ideeën kan uitwisselen om elkaar geïnformeerd, betrokken en geïnspireerd te houden;
 • Wordt tweerichtingscommunicatie tussen medewerkers en leiders gefaciliteerd;
 • Verbind en betrek je frontline medewerkers met de juiste tools, mensen en informatie die ze nodig hebben om hun beste werk te doen.

  Redesign de employee experience met een geïntegreerd, veilig en intuïtief EXP dat alle tools samenbrengt die medewerkers nodig hebben om succesvol te zijn in de huidige wereld van werk.

  Zo creëer je een fantastische employee experience
  Employee experience
  In dit whitepaper lees je hoe technologie een bijdrage levert aan de employee experience, en hoe je personeel niet alleen efficiënt en productief kunt inzetten, maar ook hoe de inzet van tech echte ambassadeurs van hen maakt. 
  Lees het whitepaper

  Waarom een Employee Experience Platform?

  In het huidige bedrijfsleven zijn EXP’s zoals Microsoft Viva inmiddels niet meer weg te denken. Ruim 41% van de wereldwijde beroepsbevolking overweegt dit jaar hun werkgever te verlaten vanwege burn-out en een gebrek aan werkplekflexibiliteit. De ‘war on talent’ woedt heviger dan ooit, en het aantrekken en behouden van talent is een grote uitdaging. Tegelijkertijd is onze traditionele werkstijl drastisch veranderd, met een grotere nadruk op flexibiliteit en hybride werkmodellen. EXP’s spelen een essentiële rol in het verbinden en faciliteren van medewerkers. Hierdoor kunnen organisaties niet alleen concurreren in de strijd om talent, maar ook gedijen in een snel veranderende werkwereld.

  Connection
  Purpose
  Growth
  Insight

  De business waarde van Microsoft Viva

  Een EXP is niet alleen van cruciaal belang om talent binnen te halen en te behouden, maar biedt de CHRO, COO en CIO ook tal van voordelen. De belangrijkste:

  • Verbeterde betrokkenheid, productiviteit en welzijn van medewerkers;
  • Versterkte werving en behoud van medewerkers;
  • Betere afstemming op bedrijfsdoelen;
  • Snellere toegang tot kennis. 

   Connection: verbind je medewerkers

   Wanneer medewerkers niet betrokken zijn, kost dit bedrijven het equivalent van 18% van hun jaarlijkse salaris, volgens Gallup. Leiders moeten moderne manieren vinden om hun medewerkers te betrekken en inspireren – vooral in de hybride wereld van vandaag. Microsoft Viva promoot een inclusieve werkcultuur waarin informatie en kennis vrij stromen en iedereen erbij hoort. Communicatie is gepersonaliseerd en schaalbaar, leidinggevenden krijgen de tools om direct met medewerkers in contact te treden.

   Purpose: samen aan strategische doelen werken

   Leiders van vandaag weten dat het succes van een bedrijf nauw verbonden is met de employee experience. Wanneer mensen beter samenwerken en gezamenlijke doelen hebben, presteert de organisatie beter. Microsoft Viva stelt mensen en teams in staat om zich te richten op strategische prioriteiten, duidelijke doelen te stellen en samen meer te bereiken. De medewerkers zien wat hun aandeel is in de bedrijfsbrede doelstelling en kunnen hier naar handelen. Maak gebruik van best practices en krijg zichtbaarheid in organisatiedoelen en prioriteiten. 

   Growth: vergroot de leercurve in je organisatie

   Medewerkers herdefiniëren de rol van werk in hun leven. Ze willen zich geïnspireerd voelen en ze willen groeien, leren en impact hebben. Sterker nog, meer dan 76% van de medewerkers zegt dat ze langer bij hun bedrijf zouden blijven als ze ondersteuning kregen voor leren en ontwikkeling.

   Microsoft Viva helpt alle medewerkers om hun groei- en ontwikkelingsdoelen te bereiken – ongeacht in welke fase van hun carrière ze zich bevinden – door middel van netwerken, mentorschappen, communities en samengestelde leerpakketten. Ook versimpelt het platform onboardingstrajecten door medewerkers snel op gang te helpen met hun nieuwe rol.

   Inzicht: actionable insights om productiviteit te verbeteren

   Onderzoek toont aan dat wanneer bedrijven investeren in het verbeteren van de employee experience, ze direct invloed kunnen uitoefenen op welzijn, productiviteit en betrokkenheid. Maar zonder de juiste inzichten is dit moeilijk te bereiken. Met Microsoft Viva krijgen organisaties realtime inzichten en aanbevelingen om slimmer te werken. Door regelmatige feedback van medewerkers te verzamelen, krijgen organisaties inzicht in de algehele gezondheid van het bedrijf.

   Persoonlijk advies?

   Onze experts helpen je graag verder. Bel ons op 023 - 2060600 of stel je vraag via ons digitale contactformulier.

   De componenten van Microsoft Viva

   Microsoft Viva bestaat uit vier slimme tools die geïntegreerd zijn met Microsoft 365 en Teams:

   • Employee Communications & Communities: Verbeter de communicatie en betrokkenheid met medewerkers door ruimtes te creëren voor gesprekken, bedrijfsnieuws en gedeelde interesses. Dit omvat Viva Connections, Viva Amplify en Viva Engage.
   • Workplace Analytics & Feedback: Optimaliseer productiviteit en samenwerking met tools voor organisatie-inzichten, feedback en welzijn. Hierbij horen Viva Insights, Viva Glint en Viva Pulse.
   • Goal Setting & Management: Vergroot de focus en afstemming met tools voor het stellen en beheren van doelen. Dit omvat Viva Goals.
   • Learning & Knowledge Management: Stimuleer leren en kennisdeling met functies voor aanbevelingen, inhoud en experts. Hierbij horen Viva Learning en Viva Topics.

   Macaw & Microsoft: jouw partners in employee experience

   Op zoek naar een ervaren, gedreven en succesvolle Microsoft Partner? Macaw heeft meer dan 25 jaar expertise in de Microsoft-stack, de best gekwalificeerde mensen en uiteenlopende ervaring door ons werk voor klanten als Heineken, Nutreco en TataSteel. We hebben een uitgebreid trackrecord op het gebied van employee experience en zijn in staat van A tot Z met de klant mee te denken. Een keertje sparren? Neem contact op.

   Contact