Macaw.nl/Inspiratie/Nieuws/Evides kijkt uit naar nieuwe provisioning app

Evides kijkt uit naar nieuwe provisioning app

Evides Waterbedrijf blij met de komst van Macaw’s nieuwe provisioning app, genaamd ‘Collaboration Request App’, zodat alle medewerkers effectief en veilig kunnen samenwerken.

Collaboration Request App Macaw 2
Hoe kun je digitaal samenwerken zo uniform, makkelijk, veilig en leuk mogelijk maken? Over deze vraag bogen zowel digitale dienstverlener Macaw als Evides Waterbedrijf zich. Voor digitale dienstverlener Macaw betekende dit de ontwikkeling van een nieuwe provisioning app met de naam ‘Collaboration Request App’.

Waarom deze app?

Het gebruik van Microsoft Teams en Microsoft 365 is enorm gestegen. Ervoor zorgen dat alle personen intern en extern snel, maar ook veilig en gecontroleerd toegang krijgen tot de juiste tools om digitaal samen te werken kan tijdrovend en foutgevoelig zijn. Het is één van de uitdagingen rondom de provisioning van Microsoft 365 waar veel bedrijven mee kampen. Dankzij de nieuwe provisioning app van Macaw kunnen ze nu echter grip houden op hun Microsoft 365-omgeving en het beheer vereenvoudigen. Maar ook medewerkers profiteren van de app. Zo hebben ze altijd toegang tot de juiste samenwerkingstools en is de aanvraag hiervoor even simpel als snel geregeld. Daarnaast worden ze geholpen om de juiste tool voor een bepaalde taak te kiezen. Op basis van een paar simpele vragen, beveelt de app het gebruik van Microsoft Teams, Yammer of SharePoint aan.

Waarom stond Evides te springen?

Kees Voeten, IT-manager bij Evides Waterbedrijf, is blij met de komst van de app. “Ik had deze app twee jaar geleden al willen hebben”, zegt hij lachend. Hij licht toe: “De app zorgt ervoor dat we in de hele organisatie effectief en veilig kunnen samenwerken. We zagen al een tijd een toenemende vraag naar meer ondersteuning in het digitaal (samen)werken. Initiatieven die we initieerden om beter digitaal samen te werken en collega’s makkelijk toegang te geven tot de Microsoft Teams-omgeving strandden echter omdat we tegen security vraagstukken aanliepen.”

Begin 2020 is het waterbedrijf volledig overgestapt op Microsoft 365. En het adoptieproces verliep voorspoedig, mede doordat een van de ‘product owners’ van Evides een breed en volledig gebruik binnen de organisatie stimuleerde. Ook zorgde COVID-19 als katalysator voor een snelle adoptie. Dat het team het platform massaal omarmt was voor Evides Waterbedrijf een pluspunt maar er was nog meer mogelijk.

Voordelen

“Wat ik zo sterk vind aan de app is dat het ons naast de door ons vereiste veiligheid direct waarde biedt. Gebruikers kunnen direct aan de slag met de juiste samenwerkingsomgeving. Ook met externe partijen. En het IT-team kan met een minimale inspanning de gebruikers maximaal ondersteunen.” De app ondersteunt bovendien een uniforme manier van werken en maakt het makkelijk om afspraken te handhaven zoals het beveiligen en archiveren van gegevens.

De oplossing is ontwikkeld op het Microsoft Power Platform en is beschikbaar als app of chatbot. Nieuwsgierig hoe de app jouw team kan helpen digitaal samen te werken? Lees meer over de Collaboration Request App en vraag de demo aan. 

Collaboration Request App

Nieuwsgierig hoe de app jouw team kan helpen digitaal samen te werken? Lees meer over de app en vraag de demo aan.

provisioning apps

Lees meer
Macaw | Digitale Partner

Your guide in the Era of AI

Al meer dan 30 jaar is Macaw een pionier op het gebied van innovatie en technologie. Als jouw gids in the Era of AI, zetten we ons in om jouw organisatie te transformeren, future-proof te maken en sterk onderscheidend vermogen te creëren. We maken je succesvol door het leveren van innovatieve strategieën en oplossingen door de combinatie van data, technologie en creativiteit. Ons team heeft een bewezen track record bij bedrijven als Heineken en VGZ. Benieuwd in welke sleutelgebieden wij met marktleiders investeren om de kracht van AI te versnellen?

Contact