Microsoft Fabric: één platform voor al je analytics

Wil je een beheersbare omgeving voor alle analytics-tooling in je organisatie? Microsoft Fabric biedt één platform en één interface waarin al je analytics-behoeften samenkomen, van data ingestion tot data science. Zo kan je organisatie sneller aan de slag met nieuwe vormen van analytics, in een omgeving met uitstekende compliance, governance en security.

Wat is Microsoft Fabric?

Microsoft Fabric vereenvoudigt de analytics-behoeften binnen je organisatie, door alle workloads aan te bieden in een geïntegreerd platform. Van data-integratie tot data science, real-time analytics en business intelligence, data lakes en data engineering. Ondersteund door robuuste data security, -governance en -compliance in één omgeving. Daardoor hoeft jouw organisatie geen afzonderlijke analytics-diensten van diverse leveranciers meer te gebruiken en beheren. 

De voordelen van Microsoft Fabric

 • Geen deployment nodig, omdat zaken als netwerken, security en firewalls standaard geregeld zijn in het SaaS-platform.
 • Beheersbare kosten door het unified pricing model van de SaaS-oplossing.
 • Data engineers, data scientists en data analisten werken allemaal in een soortgelijke omgeving.
 • Minder duplicatie tussen de verschillende data silos met de innovatieve technologie van OneLake.
 • Alle data wordt opgeslagen in het opensource Delta Lake-formaat.
 • Bekende mogelijkheden zoals Data Factory, SQL Warehouses en Power BI in één platform.

  Terug naar de eenvoud

  In bijna iedere organisatie worden verschillende analytics-tools gebruikt. Het kost veel tijd om iedere tool te leren kennen en overzicht te houden in alle licenties. Daar maakt Microsoft Fabric een einde aan. Met Fabric hoeft je organisatie zich geen zorgen te maken over de technologie; in plaats daarvan kun je je richten op de resultaten. Microsoft regelt alles, van applicaties tot netwerken. Fabric is als een paraplu waaronder alle benodigde tools zoals Azure Synapse, Azure Data Factory en Power BI worden gebundeld. En doordat je de complexiteit terugdringt met Fabric, heb je altijd zicht op het gebruik van het platform en blijven de kosten overzichtelijk door het uniforme pricing model.

  Alle data services vanuit OneLake

  Microsoft Fabric maakt gebruik van de nieuwste technologie van Microsoft: OneLake. Dit is de omgeving die alle data uit verschillende bronnen integreert en ontsluit, voor alle vormen van analytics. Zowel gestructureerde als ongestructureerde vormen van data. Dankzij de onderliggende technologie is het niet meer nodig om data fysiek te consolideren en repliceren – ongeacht de structuur, technologie of locatie. Met slimme shortcuts kan zelfs data uit andere cloud-omgevingen eenvoudig worden opgehaald. Daardoor heb je niet langer verschillende data lakes en andere vormen van data-opslag nodig. Je levert vanuit een centrale plek uniforme data voor alle vormen van analytics.

  Duurzame data governance

  Fabric maakt het veel eenvoudiger om data goed te beheren en beveiligen doordat je werkt vanuit één omgeving. Per gebruiker kun je bepalen tot welke data iemand toegang heeft, ongeacht welke tooling of databron hij gebruikt. Zelfs als gebruikers onderling data delen, is het mogelijk om autorisaties toe te passen op gevoelige informatie. Zo voorkom je dat data in de verkeerde handen terechtkomen. Bovendien is de beveiliging van alle data centraal geregeld. Dat kost je organisatie aanzienlijk minder tijd om de veiligheid van alle tools up-to-date te houden.

  Toegankelijkheid van data neemt toe

  Fabric voor iedere gebruiker in je organisatie een stuk gemakkelijker om aan de slag te gaan met data. Zonder tussenkomst van IT kunnen gebruikers aan de slag. Dankzij de gebruiksvriendelijke interface is iedereen binnen korte tijd bezig met nieuwe vormen van analytics. Het platform stimuleert daarnaast de samenwerking tussen verschillende afdelingen, maar ook tussen data engineers, data scientist en data analist. Ze werken allemaal in dezelfde omgeving en beschikken over dezelfde data. Zo kunnen data engineers bijvoorbeeld standaard datasets produceren die data analisten en data scientists eenvoudig kunnen gebruiken.

  Haal het maximale uit Fabric met Macaw

  Als gecertificeerd Microsoft Partner en Featured Fabric Partner zorgt Macaw voor de perfecte integratie van Fabric in jouw datalandschap. We zijn voortdurend bezig met de inzet van nieuwe technologieën op een praktische manier. Zo lopen we voorop bij de toepassing van Fabric en zijn we actief in de Microsoft-community om het platform voortdurend te blijven verbeteren. Daarnaast kijken we met onze partners en klanten hoe we maximale waarde kunnen halen uit Microsoft Fabric, met deskundige begeleiding van onze consultants.

  master data management Martijn

  Persoonlijk advies of vragen?

  Onze Data Advisor, Martijn Muilwijk, helpt je graag verder. Bel hem op 023 - 2060600 of stel je vraag via ons digitale contactformulier.
  Macaw is Featured Fabric Partner

  Macaw maakt deel uit van een selecte groep wereldwijde Microsoft Solutions Partners met deze status. De erkenning volgt dankzij de uitstekende prestaties op het gebied van innovatie, diepgaande kennis en het succesvol implementeren van Microsoft Fabric in een klantomgeving. 

  Lees meer
  Whitepaper

  Microsoft Fabric: transformeer je datastrategie en versnel AI-innovatie

  Zijn de grenzen van je datatechnologie bereikt? Kamp je met een overkill aan data en heb je behoefte aan één versie van de waarheid? Lees in dit whitepaper (met handige roadmap en use cases) hoe Microsoft Fabric onze klanten helpt.

  microsoft fabric
  Macaw | Digitale Partner

  Your guide in the Era of AI

  Al meer dan 30 jaar is Macaw een pionier op het gebied van innovatie en technologie. Als jouw gids in the Era of AI, zetten we ons in om jouw organisatie te transformeren, future-proof te maken en sterk onderscheidend vermogen te creëren. We maken je succesvol door het leveren van innovatieve strategieën en oplossingen door de combinatie van data, technologie en creativiteit. Ons team heeft een bewezen track record bij bedrijven als Heineken en VGZ. Benieuwd in welke sleutelgebieden wij met marktleiders investeren om de kracht van AI te versnellen?

  Contact