Microsoft SharePoint Premium: de toekomst van kennismanagement

Katalysator voor kennismanagement

Ben je een IT-manager of CIO die streeft naar operationele excellentie, een kennismanager die de waarde van informatie maximaliseert, of een HR-manager die het onboardingproces wil stroomlijnen? Dan weet je hoe cruciaal effectief kennismanagement is voor het succes van je organisatie. In de huidige snel veranderende markt is het essentieel om problemen van ver te zien aankomen en snel te reageren op nieuwe informatie en innovaties. Kennismanagement is het fundament van een innovatieve organisatie, en Microsoft SharePoint Premium biedt de sleutel. Of je nu te maken hebt met de integratie na een fusie, het vastleggen van kennis van vertrekkende experts, of het versnellen van het inwerkproces van nieuwe talenten, SharePoint Premium biedt een platform dat informatie transformeert tot een strategisch bedrijfsvoordeel.

Wat is Microsoft SharePoint Premium?

Microsoft SharePoint Premium is meer dan een tool; het is een AI-gestuurd platform dat de manier waarop we werken fundamenteel verandert. Het is een toepassing binnen het Microsoft 365-ecosysteem die gebruikmaakt van machine learning om ongestructureerde data in vele verschijningvormente analyseren, te classificeren en te verrijken met metadata. Dit maakt het mogelijk om informatie snel te vinden en te gebruiken, waardoor organisaties hun kennis efficiënt kunnen beheren en benutten.

De voordelen van Microsoft SharePoint Premium

De voordelen van een goed kennismanagement zijn legio. Het stelt organisaties in staat om:

 • Snel toegang te krijgen tot relevante informatie, wat tijd bespaart en de productiviteit verhoogt.
 • Nieuwe medewerkers sneller in te werken en hen competent te maken in hun nieuwe rol.
 • Operationele kosten te verlagen door efficiënter werken en verminderde noodzaak voor hertraining.
 • Klanttevredenheid te verbeteren door snellere en meer accurate service.
 • Succesratio van projectaanbestedingen te verhogen door betere toegang tot relevante kennis en ervaringen.

  Microsoft SharePoint Premium versterkt deze voordelen door een geïntegreerde oplossing te bieden die naadloos aansluit bij de manier waarop teams al werken binnen Microsoft 365.

  Hoe Werkt SharePoint Premium?

  SharePoint Premium gebruikt geavanceerde AI-modellen om documenten te begrijpen en te verwerken. Het kan tekst uit documenten extraheren, begrijpen en categoriseren, waardoor het zoeken naar en het beheren van informatie veel efficiënter wordt. Het platform leert van gebruikersinteracties, waardoor het steeds beter wordt in het herkennen van patronen en het automatiseren van processen. Dit zelflerende aspect maakt SharePoint Premium de perfecte partner op het gebied van kennismanagement.

  Data, informatie en kennis: zoek de verschillen

  In elke organisatie is een overvloed aan data aanwezig, variërend van nummers en tekst tot grafieken, afbeeldingen en zelfs multimedia. Data worden omgezet in informatie door ze van context te voorzien; zo krijgt een document pas betekenis wanneer we begrijpen dat het bijvoorbeeld een offerte betreft. Kennis gaat nog een stap verder, het is de combinatie van informatie, begrip en de toepassing ervan in specifieke situaties, zoals een arts die een behandelplan opstelt op basis van patiëntgegevens.

  Een organisatie heeft niet zozeer behoefte aan data, maar aan kennis. Met geavanceerde AI en machine learning interpreteert en verrijkt SharePoint Premium data, waardoor organisaties hun kennis effectief kunnen toepassen.

  Zo creëer je een fantastische employee experience
  Employee experience
  In dit whitepaper lees je hoe technologie een bijdrage levert aan de employee experience, en hoe je personeel niet alleen efficiënt en productief kunt inzetten, maar ook hoe de inzet van tech echte ambassadeurs van hen maakt. 
  Lees het whitepaper

  SharePoint Premium in de praktijk

  Hoe passen bedrijven deze technologie toe? Laat je inspireren door 3 use cases van onze klanten.

  1. Automatisering en digitalisering in de postkamer
  Veel organisaties krijgen dagelijks te maken met een aanzienlijke hoeveelheid fysieke post. Het digitaliseren en correct archiveren van deze poststukken is vaak een tijdrovende taak. Traditioneel gebeurt dit in veel gevallen nog handmatig of via deels geautomatiseerde processen, zoals in een klassieke postkamer. Microsoft SharePoint Premium, met haar geavanceerde Optical Character Recognition (OCR) technologie, brengt hier verandering in. Deze tool automatiseert het proces aanzienlijk: post wordt gescand, geanalyseerd, automatisch van metadata voorzien en vervolgens via een gestroomlijnde workflow naar de juiste bestemming geleid. Dit maakt het beheer van inkomende post efficiënter en minder foutgevoelig.

  2. Bouw- en nutsbedrijven digitaliseren bouwtekeningen met SharePoint Premium
  In de bouwsector zijn plattegronden en bouwtekeningen de orde van de dag. Deze informatie is vaak in papiervorm beschikbaar en bevat veel details zoals legenda’s, aantekeningen, product codes en meer. SharePoint Premium digitaliseert al deze informatie en zorgt voor de juiste metadatering, zodat je het later ook snel weer terug kunt vinden en wordt verbonden aan bijvoorbeeld een werkorder of een planning. Daarnaast maak je de informatie met deze technologie ook buiten de desbetreffende bouwplaats beschikbaar én vindbaar, zo wordt het een waardevolle asset voor de hele organisatie.

  3. Secure en compliant archiveren
  Elke dag worden meer dan 2 miljard documenten toegevoegd aan de Microsoft365 cloud-omgeving wereldwijd. Hoewel deze documenten waardevolle informatie bevatten, verliezen ze na verloop van tijd hun relevantie. Toch kunnen ze niet zomaar worden verwijderd vanwege wettelijke bewaartermijnen en compliance-eisen. Maar is het noodzakelijk om al deze content in de kostbare ‘hot-zone’ van je contentstructuur te bewaren, waar snelle toegang duur is? Microsoft SharePoint Premium Archive biedt een oplossing door met AI te analyseren welke documenten verplaatst kunnen worden naar goedkopere, minder toegankelijke opslag. Dit biedt een slimme archiveringsoplossing die niet alleen kosten bespaart, maar ook voldoet aan de Microsoft365 standaarden voor beveiliging en compliance.

  Zet kennis in beweging met Macaw & Microsoft

  Als erkende Microsoft Partner begrijpt Macaw de cruciale rol van IT-managers, CIO’s, kennismanagers en HR-managers in het ontsluiten van kennis binnen een organisatie. Microsoft SharePoint Premium biedt de tools om deze kennis toegankelijk, beheersbaar en inzetbaar te maken. Ben je klaar om de kennis binnen jouw organisatie te transformeren in een strategisch voordeel? Neem contact op met onze experts voor een toekomst waarin kennis niet alleen wordt beheerd, maar ook wordt gemaximaliseerd.

  Persoonlijk advies?
  Onze experts helpen je graag verder. Bel ons op 023 - 2060600 of stel je vraag via ons digitale contactformulier.
  Contact
  Contact