Macaw.nl/Nieuws/Sitecore Symposium 2019

Macaw presenteert op Sitecore Symposium 2019

Macawer Gary Wenneker op het het grootste podium over: in eigen huis ontwikkeld innovatietraject dat Sitecore verbindt met de development tools van Microsoft.

sitcore symposium 2019

Human connections in a digital world

Van 4 tot 7 november vindt het jaarlijkse Sitecore Symposium plaats in Orlando. Hét internationale evenement voor Sitecore experts, partners en klanten. Mensen over de hele wereld ontmoeten elkaar hier en verdiepen zich een paar dagen lang in de nieuwe features en ontwikkelingen van Sitecore. Het thema is dit jaar ‘ Human connections in a digital world.’

Tussen de grote internationale sprekers die tijdens dit evenement presenteren, staat ook Macaw medewerker Gary Wenneker, Sitecore MVP. Op dag 2 vertelt hij op het grootste podium over – een in eigen huis ontwikkeld – innovatietraject dat Sitecore verbindt met de development tools van Microsoft. Zijn innovatie zorgt ervoor dat een grote groep ontwikkelaars nu de mogelijkheid krijgt om zonder veel voorkennis of opleiding toepassingen in Sitecore te bouwen.

Benieuwd wat Gary ontwikkelde? Lees onderstaand meer over zijn innovatie in development.

In Sitecore werken met de tools van Microsoft

Gary ontwikkelde een uitbreiding op de headless content management oplossing van Sitecore (Sitecore JavaScript Services). Met deze uitbreiding kunnen niet alleen front-end developers, maar zelfs back-end developers headless front-end oplossingen bouwen. Dit alles zonder kennis van front-end technologie zoals JavaScript.

Met deze uitbreiding verbindt Gary de headless innovatie van Sitecore met innovatieve development tools van Microsoft. Concreet betekent dit dat back-end developers de Microsoft oplossing Blazor kunnen gebruiken om met C# code headless applicaties te bouwen met Sitecore JSS. Hoe gaaf is dat voor developers!

Wat is headless content management?

Headless content management gaat over het scheiden van je content en de presentatie daarvan. In de traditionele opstelling is de presentatielaag – datgene wat de bezoeker in de browser ziet en gebruikt – verweven met de content en opgeslagen in een content management systeem (CMS). Dit betekent dus dat content, presentatie en eventuele andere logica niet los van elkaar staan. Anders gezegd, content editing, front-end development en back-end development kunnen niet los van elkaar hun werk doen maar hebben elkaar nodig.

Headless content management biedt hier de oplossing, omdat de content in het CMS opgeslagen ligt en elke presentatievorm deze content kan gebruiken. Het maakt dus niet meer uit of dit een native iOS of Android app is, een smartwatch of een commerce omgeving.

sitecore headlesss content management

Altijd op de hoogte van Digital Transformation, Customer Experience, Employee Empowerment, IT and Jobs.

Ontvang de eNewsletter
Macaw denkt graag mee

What's your challenge?

Wij helpen je graag bij het creëren van onvergetelijke klantervaringen en verhoogde medewerkersproductiviteit. Weten hoe? Maak een afspraak of bel ons.

macaw nederland contact