Succesvolle App In A Day

Op dinsdag 26 en woensdag 27 juni vonden wederom twee volgeboekte ‘App In A Day’ workshops plaats op het hoofdkantoor van Macaw in Hoofddorp. Tijdens ‘App In A Day’ bouwen een aantal medewerkers van grote organisaties in één dag een app om te ervaren wat er mogelijk is met het Business Application Platform van Microsoft. Macaw is als enige partner door Microsoft gecertificeerd om deze workshop te geven.

Business Application Platform is revolutie 

“Deze technologie betekent een revolutie voor organisaties. Het is nu mogelijk om zelf business apps te maken zonder tussenkomst van de IT-afdeling. Dit geeft afdelingen veel meer mogelijkheden om business processen te digitaliseren”, aldus Rob Eskes, Solution Consultant bij Macaw.

Hoe werkt het Business Application Platform?

“Met het Business Application Platform creëer je een laag (Common Data Service), waarin alle data samenkomt. Doordat er al meer dan 200 connectoren voor ontwikkeld zijn, kun je data binnenhalen van andere applicaties als Salesforce, SAP etc. Op deze laag van data kun je vervolgens eenvoudig (no/low code) mobiele Apps (PowerApps) voor de eindgebruiker en Business Apps (Model Driven Apps) voor bijv. administratie maken. De processen tussen deze Apps en richting andere gebruikers kun je met Microsoft Flow vastleggen”, vervolgt Rob.

App In A Day succesvol

Inmiddels hebben 40 organisaties via “App In A Day” kennis gemaakt met het Business Application Platform van Microsoft. “Maandag 4 juni organiseerde Macaw de eerste ‘App in a Day’ in Nederland. Deze was snel volgeboekt, waarna we direct deze twee extra sessies hebben gepland en gezien het succes van deze App In A Days gaan we binnenkort meer workshops organiseren,” sluit Rob af.

 

“Macaw heeft ons in één dag kennis laten maken met het nieuwe veelbelovende Business Application Platform van Microsoft bestaande uit Model & Canvas apps, Common Data Service en Flow. Dit platform biedt ons veel mogelijkheden om low/no code oplossingen te realiseren die onze business enablen klanten beter te ondersteunen en besparingen te realiseren. Perfect georganiseerd!”
FERRY BOUWMAN | Tech Lead Office 365 bij Eneco

 

De workshop is een fijne, laagdrempelige manier om kennis te maken met PowerApps. Doordat we direct zelf aan de slag mochten, ontdek je snel welke mogelijkheden het platform te bieden heeft. Gedurende de dag ontdekte ik de gebruiksvriendelijkheid van de tool en de potentie om praktische bedrijfsprocessen eenvoudig te digitaliseren. Ik ging vol inspiratie naar huis! 
VERA CRIJNS | Business analyst bij Quooker

 

Heb je interesse in App In A Day? Stuur dan een bericht naar marketing@macaw.nl. Dan sturen we je de uitnodiging voor de volgende workshop.

Rob Eskes
Solution Consultant

What's your Challenge?