Macaw.nl/Inspiratie/Nieuws/Macaw behoort tot de top Best Workplaces 2019

Macaw behoort tot de top Best Workplaces 2019

Top Best Workplaces 2019 behaalt van Great Place to Work Nederland.

great place to work 2019

Hoofddorp, 26 maart 2019 – Macaw heeft de zesde plaats op de lijst van Best Workplaces 2019 van Nederland behaald. De lijst is samengesteld op basis van onderzoek van Great Place to Work. Nu Macaw ‘Great Place to Work Certified’is, voldoet de organisatie aan de criteria op basis van de medewerkersperceptie en het werkgeversbeleid. Op dinsdag 26 maart 2019 werden de Top Best Workplaces per categorie (Multinational, Large, Medium & Small) bekendgemaakt.

Great Place to Work Nederland onderzoekt de mate van vertrouwen, trots en plezier binnen organisaties. Op basis van de antwoorden van medewerkers op een vragenlijst van 58 stellingen en de evaluatie van het werkgeversbeleid wordt een organisatie gecertificeerd. De hoogst scorende organisaties zijn erkend met de titel Best Workplace.

“Wij zijn bijzonder trots dat we ons Great Place to Work mogen noemen. Het is super om de erkenning te krijgen dat onze medewerkers dat ook daadwerkelijk zo ervaren” – Ronald van Es, CFO Macaw

Macaw heeft het welzijn van zijn mensen hoog in het vaandel staan. Zo is het kantoor van Macaw zodanig gebouwd dat de individuele medewerker centraal staat, zodat deze zich prettig voelt en optimaal kan presteren. Architectenbureau D/DOCK heeft de medewerkers actief betrokken bij het ontwerpproces, hun wensen in kaart gebracht en gecombineerd met omgevingspsychologische kennis. Daarnaast heeft Macaw een vitaliteitsprogramma in het leven geroepen. Alles met het doel een van de vitaalste werkgevers van Nederland te worden.

“We zijn bijzonder trots dat we ons Great Place to Work mogen noemen. Onze mensen maken ons en onze klanten succesvol. Daarom hebben we een mensgerichte cultuur met aandacht en zorg voor onze medewerkers, hun ontwikkeling, vitaliteit en werk-privé balans. Het is super om de erkenning te krijgen dat onze medewerkers dat ook daadwerkelijk zo ervaren.” – Ronald van Es, CFO Macaw.

René Brouwers, directeur Great Place to Work Nederland: “De organisaties die op de lijst van Best Workplaces staan, hebben werkomgevingen ontwikkeld waar vertrouwen, trots en plezier centraal staan. Vanaf 2019 is er een Top 10 per categorie. Dit maakt de titel Best Workplace nog exclusiever. Brouwers over het onderzoek: “Wij vragen de mening van medewerkers op vijf waarden: geloofwaardigheid, respect, eerlijkheid, trots en kameraadschap. Die waarden zijn gekoppeld aan prestaties. Dat kunnen wij staven met 30 jaar onderzoek, want zo lang gebruiken we deze methodiek al. Wij zijn het enige onderzoek dat niet alleen vraagt naar de mening van de medewerkers, maar ook het beleid (onder andere op het gebied van ontwikkelen, werving en beloning) van de werkgevers meeweegt.”

Jaarlijks doen wereldwijd 6.000 organisaties mee aan dit onderzoek, die circa 12 miljoen medewerkers representeren. Daarmee is het onderzoek het grootste in zijn soort.

Kijk op GreatPlaceToWork.nl voor meer informatie over het onderzoek of bekijk de de volledige lijst.

Altijd op de hoogte van Digital Transformation, Customer Experience, Employee Empowerment en IT? Schrijf je in voor onze eNewsletter.

Ontvang de eNewsletter
Macaw denkt graag mee

What's your challenge?

Wij helpen je graag bij het creëren van onvergetelijke klantervaringen en verhoogde medewerkersproductiviteit. Weten hoe? Maak een afspraak of bel ons.

macaw nederland contact
Contact