Macaw.nl/Inspiratie/Blogs/Van contentcrisis naar consistentie én efficiëntie

Van contentcrisis naar consistentie én efficiëntie

Is jouw marketingstrategie geënt op content en sta jij voor de uitdaging om voor ieder kanaal en contactmoment in de customer journey een optimale ervaring te creëren? In dit blog lees je hoe je een consistente en efficiënte samenwerking realiseert tussen je interne teams en je externe bureaus.

content crisis

De contentcrisis

Jouw klanten verwachten bij ieder contactmoment een feilloze en passende ervaring. Wanneer content het grootste deel van je marketingstrategie vormt, kan het nog wel eens een uitdaging worden om voor elk kanaal een passende klantervaring neer te zetten. Je website, socialmediakanalen, blogs en gated content dienen allen uiteenlopende klantbehoeften. En vragen dus om specifieke contentvormen. Dit zorgt voor druk op de marketingagenda; meer dan de helft van alle marketeers maakt dagelijks ten minste 1 contentitem.

“95% van de senior marketeers stelt dat het versnellen van de creatie en publicatie van gepersonaliseerde, digitale content bovenaan hun prioriteitenlijst staat.”

Voor corporate en enterprise organisaties komt hier nog bij dat content op grote schaal geproduceerd wordt met een hoge distributiesnelheid. Tel daar je verschillende markten, talen én doelgroepen bij op en de contentcrisis is compleet. Hoe houd je overzicht over al je uitingen, in- en externe redactieprocessen en behoud je tegelijkertijd een uniforme huisstijl? De beheersbaarheid is een uitdaging voor menig marketingmanager en -medewerkers.

“Slechts 5% van de marketeers heeft een goed systeem voor het produceren, managen en distribueren van content. Onder de contentmarketeers  beschikt slechts 14% over de juiste technologie om contentprocessen te beheren.”

Meer cijfers over de ‘state of digital marketing’ lees je in deze infographic van Sitecore.

De contentcrisis voorbij

Doordat hele sales- en marketingafdelingen sinds de uitbraak van de coronacrisis veelal thuiswerken, is de contentcrisis nog verder vergroot. Wil je als organisatie relevant zijn en je blijven richting je doelgroep? Dan is een andere aanpak noodzakelijk, want je lost de crisis niet op door alleen maar harder te werken. In plaats daarvan heb je een platform nodig waar alles op één plek samenkomt en waarmee je de kwaliteit en het volume van je contentstrategie waarborgt.

Een consistente & efficiënte aanpak

De ideale oplossing is een Content Hub, zoals die van Sitecore. Met zo’n platform breng je alle kanalen samen op één plek voor contentcreatie, -distributie, beheer en analyse. Dit geeft overzicht, consistentie en bewaakt een uniforme huisstijl. Het zorgt er tevens voor dat het interne team en de externe bureaus beter en sneller kunnen samenwerken. Het redactieproces beheer je simpelweg vanuit de hub, en niet meer via talloze losse e-mails.

Het platform levert veel tijdswinst op en draagt bij aan het behalen van je marketingdoelstellingen. Tijd die vervolgens besteed kan worden aan het creëren en verder optimaliseren van gepersonaliseerde content en campagnes.

Meer weten over de Content Hub?

Lees in het blog De Content Hub: samen werken aan ijzersterke content wat de Content Hub precies is en wat de voordelen zijn. Of lees in het blog Drie keer de Content Hub in de praktijk hoe bedrijven het toepassen om hun marketingprocessen en hun content te optimaliseren.

Van contentchaos naar marketingflow

Hoe komt het dat zoveel marketeers een contentchaos ervaren en hoe doorbreek je deze vicieuze cirkel? In dit whitepaper nemen we je mee in de oorzaken van het contentdilemma en hoe je dit doorbreekt met een Content Hub.

Ontvang het whitepaper
What's your challenge?

Sitecore & Macaw: Platinum Implementation Partnership

Op zoek naar een ervaren, gedreven en succesvolle Sitecore partner? Als Platinum Implementatie Partner beschikt Macaw over diepgaande expertise, de best gekwalificeerde medewerkers en uitgebreide ervaring met toonaangevende ondernemingen zoals Heineken en Schmitz Cargobull. Hiermee zetten we voor iedere opdrachtgever de beste oplossing neer!

microsoft partners
Contact