Macaw.nl/Inspiratie/Nieuws/Macaw bekroond met ‘Sitecore Experience Award Honorable Mention’

Macaw bekroond met ‘Sitecore Experience Award Honorable Mention’

Het digitale marketingplatform voor VGZ kreeg in de categorie ‘Most impactful human connections in changing world’ een eervolle vermelding

VGZ Business

Macaw bekroond met ‘Sitecore Experience Award Honorable Mention’

 Macaw heeft een ‘Sitecore Experience Award Honorable Mention’ gekregen in de categorie ‘Most impactful human connections in changing world’ voor de creatie van een digitaal marketingplatform voor VGZ.

Coöperatie VGZ, de grootste zorgverzekeraar in Nederland, richt zich sterk op de klanttevredenheid (NPS) en het aangaan van een persoonlijke en duurzame relatie met hun klanten. Om dit te verbeteren, de complexiteit van het digitale ecosysteem te verminderen en het aantal telefoontjes naar het klantcontactcentrum te verminderen, besloot de zorgverzekeraar het Sitecore Experience Platform een centrale rol te geven in zijn digitale ecosysteem. Sitecore-partner Macaw werd geselecteerd voor de realisatie.

Groter marktaandeel en hogere NPS dankzij nieuw digitaal marketingplatform

Doordat het platform teams in staat stelt samen te werken en een klantervaring te creëren die leidt tot een duurzame relatie nam het klantenbestand in 2019 met 5 procent toe en het marktaandeel met 1 procent. De Sitecore Email Experience Manager (EXM) en Sitecore-automatisering worden ingezet voor het creëren van datagestuurde ervaringen en het voeren van gepersonaliseerde campagnes met e-mailmarketing. Naast het vergroten van het marktaandeel wist de zorgverzekeraar zijn NPS (Net Promotor Score) te verhogen van 4 naar 7.

Sitecore Experience Awards

“In de afgelopen maanden werden we allemaal gedwongen om onze digitale inspanningen te versnellen. Door de verschuiving naar ‘digital-first engagement’ is het belangrijker dan ooit tevoren om impactvolle menselijke verbindingen aan te gaan over de kanalen heen,” aldus Paige O’Neill, CMO van Sitecore. “De Sitecore Experience Awards erkennen enkele van ’s werelds toonaangevende merken en organisaties die Sitecore-technologie gebruiken om online een relatie op te bouwen met hun doelgroep door het leveren van relevante ervaringen via verschillende kanalen.”

Jury

Bedrijven met een SEA 2020 Honorable Mention hebben aangetoond dat ze Sitecore-oplossingen inzetten om een noemenswaardige impact te maken op het gebied van experience management of contentmanagement.

Macaw | Digitale Partner

Your guide in the Era of AI

Al meer dan 30 jaar is Macaw een pionier op het gebied van innovatie en technologie. Als jouw gids in the Era of AI, zetten we ons in om jouw organisatie te transformeren, future-proof te maken en sterk onderscheidend vermogen te creëren. We maken je succesvol door het leveren van innovatieve strategieën en oplossingen door de combinatie van data, technologie en creativiteit. Ons team heeft een bewezen track record bij bedrijven als Heineken en VGZ. Benieuwd in welke sleutelgebieden wij met marktleiders investeren om de kracht van AI te versnellen?

Contact