Macaw.nl/Actueel/Nieuws/Macaw benoemt Johan Taams tot CEO

Macaw benoemt Johan Taams tot CEO

Hoofddorp, 16 maart 2023 – Digitale dienstverlener Macaw kondigt vandaag de benoeming aan van Johan Taams als Chief Executive Officer en bestuurslid. Taams (53) is verantwoordelijk voor de verdere groei van de Nederlandse, Duitse en Litouwse organisaties en ‘challenget’ zijn team en klanten impact te maken en succesvol te zijn. Hij volgt William van der Pijl op, die 12 jaar werkzaam was bij Macaw, waarvan 6 jaar als CEO.

Taams heeft zijn sporen verdiend als CEO en in de markt tijdens zijn meer dan 25-jarige carrière in de IT-industrie. Voor zijn komst naar Macaw was hij CEO bij Centric, een Europese IT-speler. Daarvoor was hij CEO van Broad Horizon, een op Microsoft gerichte IT-provider met een buy and build-strategie. Tijdens zijn 13-jarige dienstverband bij Atos vervulde hij vele leidinggevende functies, waaronder die van CEO bij Atos Nederland.

Sabine Fischer, voorzitster van de Raad van Commissarissen van Macaw, zegt over de aanstelling: ‘We zijn verheugd Johan Taams tot nieuwe CEO te benoemen. Hij heeft een indrukwekkende staat van dienst; hij is een allround en zeer ervaren CEO bij IT-bedrijven met een groeiambitie en heeft bewezen te beschikken over leiderschapscapaciteiten die van groot belang zullen zijn bij het realiseren van onze groeiplannen.’

Ze vervolgt: ‘Wij danken William van der Pijl voor zijn leiderschap en waardevolle bijdragen. Hij heeft een sterk team opgebouwd en Macaw door een uitdagende tijd geleid tijdens de COVID-19 pandemie. Onder zijn leiding breidde het bedrijf organisch uit en zette het stappen buiten Nederland door activiteiten op te zetten in Litouwen en Duitsland.’

Taams zegt over zijn benoeming: ‘Ik ben enthousiast om van start te gaan bij Macaw, een uniek bedrijf met ongelooflijk veel talent. Het is mijn ambitie digitale transformaties succesvol te maken door gebruik te maken van nieuwe mogelijkheden op het gebied van applicaties, web en cloud. Het was nog nooit zo belangrijk voor bedrijven om de kracht van data in te zetten voor innovatie, transformatie en groei. Ik kijk er echt naar uit om samen met het Macaw-team te werken aan onze duurzame groeiplannen, kansen te verzilveren, en voort te bouwen op onze sterke partnerschappen met Microsoft en Sitecore.

 

Over Macaw  

Digitale dienstverlener Macaw helpt bedrijven met oplossingen en diensten op het gebied van digitale marketing (campagnes, social media, influencer- en contentmarketing), experience platform en e-commerce, data en AI, business en cloudapplicaties en de digitale werkplek. Macaw combineert creativiteit, data en technologie om bedrijven te helpen hun digitale transformatie te versnellen. Macaw is gespecialiseerd in de softwareoplossingen van Microsoft en Sitecore. Hierdoor kunnen klanten profiteren van de eersteklas technologie en de brede kennis en ervaring van de meer dan 500 medewerkers die vanuit het hoofdkantoor in Nederland, maar ook vanuit kantoren in Duitsland en Litouwen klanten als Heineken, Smurfit Kappa, VGZ, Volkswagen Pon Financial Services, Henkel en L’Oréal helpen succesvol te zijn.       

De voorliefde vanMacawvooruitdagingen is een belangrijk onderdeel van de unieke bedrijfscultuur. En het bedrijf staat al jaren hoog op de ranglijst van GreatPlacetoWork. Ga voor meer informatie naar:www.macaw.nl.

Meer informatie voor de pers
Macaw
Anke van Heerebeek
anke.van.heerebeek@macaw.nl
+31 6 48203864

Op zoek naar een nieuwe uitdaging?

Macaw werkt met 500 Macawers vanuit Nederland, Duitsland en Litouwen aan uitdagende projecten bij grote en middelgrote organisaties. En met succes! Daarom zijn we altijd op zoek naar nieuw talent. Neem eens een kijkje bij onze vacatures of maak een afspraak voor een (virtueel) kopje koffie.

Vacatures
Macaw | Full-service digital partner

What's your challenge?

Wij helpen je graag bij het creëren van een unieke klantervaring, het empoweren van je medewerkers en een optimale inrichting van IT. Dé ingrediënten voor een succesvolle digitale transformatie binnen jouw organisatie. Ben je op zoek naar een advies op maat of wil je een keertje sparren? Maak een afspraak of bel ons. Onze experts staan voor je klaar.

macaw nederland contact