Macaw.nl/Actueel/Nieuws/Philipp Strasmann aangesteld als Managing Director Macaw Germany

Philipp Strasmann aangesteld als Managing Director Macaw Germany

Hoofddorp, 5 oktober 2023 — Digitale dienstverlener Macaw, maakt bekend dat Philipp Strasmann (46) is benoemd tot Managing Director Germany. Hij volgt Thomas Golatta op die 22 jaar geleden het digitale bureau netzkern, dat in maart 2021 door Macaw is overgenomen, mede heeft opgericht.

Strasmann was Senior Vice President (SVP) bij Atos, waar hij de afgelopen vijf jaar het Big Data and Security-team in Noord-Europa leidde. Hij startte in 2011 bij Atos en vervulde diverse functies, van Head of Service Delivery Management tot Global Client Executive. Voordat hij bij Atos in dienst trad, werkte hij zeven jaar voor Siemens, onder andere als Factory Manager Business Intelligence. 

Nu hij bij Macaw start, richt Strasmann zich specifiek op de Duitse markt. Eerder werkte hij op verschillende locaties zoals India en Nederland en rondde hij verschillende internationale leiderschapsprogramma’s af. Hij heeft een graad in Business Computing/ Dipl. Kaufmann van de Universiteit Paderborn en is een gecertificeerd business coach. 

Johan Taams, CEO at Macaw: ‘Ik ben erg blij dat Philipp onze Duitse activiteiten gaat leiden. Hij is een bedreven leider met bijna twintig jaar ervaring in digitalisering en informatietechnologiediensten. Naast zijn sterke focus op customer excellence en inspirerende manier van coachen en leidinggeven, bezit hij uitstekende vaardigheden op het gebied van profit and loss management en heeft hij indrukwekkende resultaten geboekt. In de afgelopen 5 jaar heeft hij bij Atos de jaaromzet verviervoudigd en de winst consistent verhoogd.’ 
 
Taams vervolgt: ‘Ik geloof dat hij de juiste kennis en ervaring heeft om het enorme potentieel dat onze organisatie rijk is optimaal te benutten, het succes bij klanten verder te vergroten en ons bedrijf te laten groeien.’ 

Philipp Strasmann, Managing Director Macaw Germany: ‘Ik ben verheugd om deel uit te maken van het Macaw-team en kijk echt uit naar deze geweldige opdracht. De teams ga ik met al mijn energie ondersteunen en ik ben benieuwd om zowel de medewerkers als de klanten te leren kennen.’ 

Over Macaw   

Digitale dienstverlener Macaw helpt bedrijven met oplossingen en diensten op het gebied van digitale marketing, experience platform en e-commerce, data en AI, business en cloudapplicaties en de digitale werkplek. Macaw combineert creativiteit, data en technologie om bedrijven te helpen hun digitale transformatie te versnellen. Macaw is gespecialiseerd in de softwareoplossingen van Microsoft en Sitecore. Hierdoor kunnen klanten profiteren van de eersteklas technologie en de brede kennis en ervaring van de circa 500 medewerkers die vanuit het hoofdkantoor in Nederland, maar ook vanuit kantoren in Duitsland en Litouwen klanten als Heineken, Smurfit Kappa, VGZ, Volkswagen Pon Financial Services, Henkel en L’Oréal helpen succesvol te zijn.        

De voorliefde vanMacawvooruitdagingen is een belangrijk onderdeel van de unieke bedrijfscultuur. En het bedrijf staat al jaren hoog op de ranglijst van GreatPlacetoWork.

Op zoek naar een nieuwe uitdaging?

Macaw werkt met 500 Macawers vanuit Nederland, Duitsland en Litouwen aan uitdagende projecten bij grote en middelgrote organisaties. En met succes! Daarom zijn we altijd op zoek naar nieuw talent. Neem eens een kijkje bij onze vacatures of maak een afspraak voor een (virtueel) kopje koffie.

Vacatures
Macaw | Full-service digital partner

What's your challenge?

Wij helpen je graag bij het creëren van een unieke klantervaring, het empoweren van je medewerkers en een optimale inrichting van IT. Dé ingrediënten voor een succesvolle digitale transformatie binnen jouw organisatie. Ben je op zoek naar een advies op maat of wil je een keertje sparren? Maak een afspraak of bel ons. Onze experts staan voor je klaar.

macaw nederland contact
Contact