Macaw.nl/Inspiratie/Nieuws/Talent kiest bewust voor Macaw vanwege vitale cultuur

Talent kiest bewust voor Macaw vanwege vitale cultuur

Ronald van Es, CFO Macaw: “Onze mensen komen op de eerste plek. Met hun kennis, kunde en passie maken zij ons en onze klanten succesvol. Daarom vinden we het belangrijk om goed voor ze te zorgen. Onze ambitie is dat onze medewerkers met meer energie naar huis gaan dan waarmee ze zijn gekomen.”

vitaliteit bij Macaw
Macaw, al 25 jaar full service partner op het gebied van digitalisering van bedrijfsprocessen, customer experience, employee empowerment en het optimaliseren van IT, heeft circa 370 mensen in dienst. CFO Ronald van Es: “Onze mensen komen op de eerste plek. Met hun kennis, kunde en passie maken zij ons en onze klanten succesvol. Daarom vinden we het belangrijk om goed voor ze te zorgen. Onze ambitie is dat onze medewerkers met meer energie naar huis gaan dan waarmee ze zijn gekomen.”

Vitaliteit in brede zin

“Om dit te realiseren sturen we op een mensgerichte cultuur met aandacht voor onze medewerkers, hun ontwikkeling, vitaliteit en werk-privé balans. Ons pand is gebouwd op basis van actuele inzichten over een inspirerende, gezonde en productieve werkomgeving. Sinds 2014 werken we met Lifeguard, die het vitaliteitsprogramma ‘20|20 Energy’ ontwikkelde en nog steeds uitvoert. Het zit hem echter niet alleen in een cool gebouw en individuele vitaliteit. Het gaat er ook om of je leuk werk hebt, of je collega’s hebt die je helpen als dat nodig is, of de werkdruk bespreekbaar is en meer van dat soort zaken. Vitaliteit in de breedste zin van het woord dus. Inmiddels is dat iets wat in het DNA van Macaw zit.”

Duurzame gedragsverandering

“Natuurlijk meten wij de effecten van het vitaliteitsprogramma met health checks, trainingen en coaching. Ik kan mooie cijfers laten zien over fittere deelnemers die beter omgaan met werkdruk en over verzuimreductie, maar wat ik belangrijker vind: je ziet dat onze mensen zich door de jaren heen anders zijn gaan gedragen. Het gaat echt om een andere mindset en duurzaam vitaler gedrag. We hebben personen kunnen verrijken en dat gaat verder dan alleen het werk – ze dragen dit ook over op hun sociale omgeving.”

Ik ben er trots op dat Macaw te boek staat als een organisatie die écht investeert in haar mensen.” – Ronald van Es, CFO Macaw

Aantrekkingskracht als werkgever

“Ik ben er trots op dat Macaw te boek staat als een organisatie die écht investeert in haar mensen. Dat blijkt ook uit de certificering ‘Great Place to Work’; Macaw is een organisatie waar medewerkers met veel vertrouwen, trots en plezier werken. We merken dat talent bewust voor ons kiest, vanwege onze vitale cultuur. Niet alleen medewerkers waarderen ons, klanten ook: we groeien hard!”

Ronald van Es, CFO Macaw
Ronald van Es (1971) werkt sinds 1998 voor Macaw en sinds 2006 als CFO in het management van Macaw. Daarvoor had hij verschillende financiële functies bij Unisys. 

Dit artikel verscheen op www.vitalefactor.nl van Lifeguard, onze partner in vitaliteit.  

Meer weten over Macaw als werkgever?

Lees meer
Macaw | Digitale Partner

Your guide in the Era of AI

Al meer dan 30 jaar is Macaw een pionier op het gebied van innovatie en technologie. Als jouw gids in the Era of AI, zetten we ons in om jouw organisatie te transformeren, future-proof te maken en sterk onderscheidend vermogen te creëren. We maken je succesvol door het leveren van innovatieve strategieën en oplossingen door de combinatie van data, technologie en creativiteit. Ons team heeft een bewezen track record bij bedrijven als Heineken en VGZ. Benieuwd in welke sleutelgebieden wij met marktleiders investeren om de kracht van AI te versnellen?

Contact