Macaw.nl/Cases/Manufacturing/Nieuw content management systeem (CMS) voor Enza

Nieuw content management systeem (CMS) voor Enza Zaden

icon

Omnichannel, multi-lingual en responsive CMS systeem

Enza Zaden is een internationaal groenteveredelingsbedrijf met het hoofdkantoor in Enkhuizen. Vanuit 43 vestigingen met 1.700 medewerkers in 25 landen ontwikkelt dit familiebedrijf over de hele wereld nieuwe groenterassen. Enza Zaden produceert en verkoopt haar zaden wereldwijd. Jaarlijks worden uit het slazaad van de groenteveredelaar zo’n 20 miljard kroppen sla geteeld. Het bedrijf groeit al jarenlang met gemiddeld 9% per jaar. Om aan deze wereldwijde groei bij te dragen wilde Enza Zaden een nieuw omnichannel, multi-lingual en responsive online platform, ofwel CMS systeem, ontwikkelen.

“Macaw heeft zich uitvoerig in ons bedrijf en onze business verdiept en met ons meegedacht. Met als resultaat een toekomstbestendig online platform voor ons bedrijf.” – Edith Bakker, Manager Communications

nieuw online platform enza zaden

Van projectfase naar realisatiefase: Sitecore CMS systeem

Macaw definieerde een aantal projectfases. In de eerste fase heeft Macaw samen met de Communicatie- en IT-afdeling van Enza Zaden de vraag en onderliggende bedrijfsdoelen in kaart gebracht en geanalyseerd. Er is uitgebreid internationaal onderzoek gedaan naar de wensen, behoeften en doelstellingen van de stakeholders van het nieuwe platform. De resultaten hiervan zijn uitgewerkt in persona’s en customer journeys en omgezet in een klant-contactstrategie, een contentplan en een roadmap. Deze onderdelen vormden de basis voor het nieuw te ontwikkelen platform. In de daaropvolgende realisatiefase werd Sitecore als het content management systeem (CMS) geselecteerd en het nieuwe onmichannel, multi-lingual en responsive online platform daadwerkelijk ontwikkeld. Volledig in lijn met de strategische doelen die Enza Zaden zichzelf stelt.

Online toekomstbestendig online platform

Enza Zaden beschikt binnen de gestelde tijd niet alleen over een nieuw online toekomstbestendig platform dat in lijn met de businessdoelstellingen is, maar ook over een business case en roadmap voor de toekomst. Het Sitecore CMS systeem sluit naadloos aan op de ambitie van Enza Zaden en haar klantbehoeften.

Digital Marketing & Commerce voor jouw organisatie

Benieuwd wat Macaw doet op het gebied van online marketing en e-commerce? Lees meer over onze diensten of neem direct contact op via de button aan de rechterzijde.

Challenge
Met een groei van gemiddeld 9% per jaar, ging Enza Zaden op zoek naar een online platform om aan de wereldwijde groei bij te dragen. Voorwaarde van het platform: deze moet omnichannel, multi-lingual en responsive zijn.
online platform enza zaden
Aanpak
Uitgebreid onderzoek onder wensen, behoeften en doelstellingen van de stakeholders leidde tot uitgewerkte persona’s en customer journeys. Het team zette deze om in een klant-contactstrategie, een contentplan en een roadmap. Op basis hiervan heeft het content management systeem (CMS) van Sitecore de beste fit en ging de implementatie van start.
content managment systeem enza
Resultaat
Het cms systeem van Sitecore biedt Enza Zaden een toekomstbestenig online platform welke naadoos aansluit bij de ambities van het internationale bedrijf. Niet alleen werden de businessdoelstellingen gerealiseerd, ook staat er nu een sterke business case en roadmap klaar voor de toekomst.
sitecore cms enza zaden
Macaw | Full-service digital partner

What's your challenge?

Wij helpen je graag bij het creëren van een unieke klantervaring, het empoweren van je medewerkers en een optimale inrichting van IT. Dé ingrediënten voor een succesvolle digitale transformatie binnen jouw organisatie. Ben je op zoek naar een advies op maat of wil je een keertje sparren? Maak een afspraak of bel ons. Onze experts staan voor je klaar.

macaw nederland contact
Digitaal Platform voor ANWB
icon
Case
Sitecore content management systeem
ANWB brengt hun multi-label strategie naar een hoger niveau met een nieuw content management systeem: Sitecore. De voordelen? Lagere ontwikkelkosten en snelle schaalbaarheid. Zo ontwikkelt de IT-afdeling van de ANWB in één keer de sitestructuur, modules en content van meerdere labels.
Contact