Macaw.nl/Nieuws/Mindfulness bij Macaw

Mindfulness bij Macaw, met meer energie naar huis!

Mindful Walk: in een uurtje wandelen krijgen de medewerkers van Macaw meer focus, ontspanning en energie voor de rest van de dag.

Juli, Hoofddorp – Met meer energie naar huis dan dat je kwam. Dat is het motto van Macaw als werkgever. Speciaal in het kader van mindfulness organiseerde Macaw begin deze maand de ‘Mindful Walk’ voor haar medewerkers. Een bijzondere lunchwandeling waarbij Macawers begeleiding kregen van gespecialiseerde Mindful Run-instructrices. Het doel? Krijg met uurtje mindfulness meer focus, ontspanning en energie voor de rest van de dag.

De Mindful Walk

Samen met de instructrices van Mindful Run liepen 2 groepen richting het wandelbos in Hoofddorp. Een mooie plek om mindfulness in de praktijk te brengen. Hier voerden de groepen verschillende oefeningen uit die voor meer focus en ontspanning zorgen.

Denk bijvoorbeeld aan ademhalingsoefeningen. Adem jij door je mond of door je neus? Door verschillende technieken bewust in je lijf te ervaren, in een rustige omgeving, stel je jezelf in staat om ‘even te landen’ tijdens een drukke dag. De oefeningen zijn niet alleen tijdens de dagelijkse lunchwandeling van toepassing, maar ook gewoon achter je bureau. Dat komt tijdens een werkdag met wat stress goed van pas!

In het kort, de Mindful Walk is wandelen op een ontspannende én effectieve manier. Een manier van bewegen met aandacht voor bewustwording, focus op ademhaling en bovendien met plezier. Het haalt je uit de gewoonte om altijd te haasten en even stil te staan in het hier en nu. Dat zorgt ervoor dat je de dag met nieuwe energie kunt voortzetten.

mindulness bij macaw

Macaw & Vitaliteit

De Mindful Walk is een initiatief dat mooi aansluit bij het vitaliteitsbeleid van Macaw, waar het welzijn van medewerkers en vitaliteit hoog in het vaandel staan. Zo kunnen medewerkers de werkplek en setting kiezen die het beste bij hun persoonlijke werkstijl past. Werk je graag in stilte of zit je liever dichtbij je naaste collega’s? Staand, zittend of liever relaxed werken vanuit een van de gezellige huiskamerhoekjes? Er is voor ieder wat wils.

Het kantoor is volledig ingericht op vitaliteit. Door de indeling wordt beweging, ontmoeting en samenwerking tussen medewerkers op natuurlijke wijze gestimuleerd. Er is veel aandacht voor welzijn, vers gemaakte lunches van de chef-kok, en medewerkers kunnen kosteloos deelnemen aan het Vitaliteitsprogramma. Niet voor niets ontving Macaw dit jaar een award voor de top Best Workplaces 2019.

Meer weten over het Vitaliteitsprogramma en Macaw als werkgever? Lees verder op Macaw als vitale werkgever.

Macaw als werkgever
Lees meer
Macaw denkt graag mee

What's your challenge?

Wij helpen je graag bij het creëren van onvergetelijke klantervaringen en verhoogde medewerkersproductiviteit. Weten hoe? Maak een afspraak of bel ons.

macaw nederland contact