Macaw.nl/Actueel/Blogs/Integratie als verbindende factor van digitale transformatie

IT Integratie als verbindende factor van digitale transformatie

IT Integratie is dé voorwaarde om de digitale transformatie mogelijk te maken. Klanten verwachten optimaal geserviced te worden, omdat ze ervan uit gaan dat aan de achterkant alles met elkaar is verbonden.

it integratie

Voorop lopen in een ‘connected world’

Er zijn allemaal applicaties om ons heen en data is overal. We leven inmiddels in een ‘connected world’. IT Integratie zorgt dat al deze applicaties en data met elkaar kunnen worden verbonden. Integratie is dus de belangrijke verbindende factor voor digitale transformatie. Het belang van integratie groeit: Gartner heeft onderzocht dat 70% van de kosten van een mobile app-project wordt besteed aan integratie met de IT omgeving, 75% van alle organisaties heeft in 2020 een hybride integratieplatform ontwikkeld en op LinkedIn staat ‘middleware en integration software’ in de top skills.

Welke soorten integratie zijn er?

We verdelen de soorten integratie grofweg in vier groepen:

 • Applicatie-integratie
  – Data-uitwisseling tussen systemen
  – Hergebruik van applicatielogica
 • Ketenintegratie
  – Data-uitwisseling met klanten, partners, leveranciers
  – Digitaliseren van ketens
 • Data-integratie
  – Bronnen integreren en schonen
  – Inzicht verhogen en toekomst voorspellen
 • App/UI-integratie
  – Mashup – meerdere functies in één scherm
  – ‘API-economy’ – geïntegreerde functies in een applicatie

Moderne versus klassieke IT integratie

Voorheen werd voor integratie veel gebruikt gemaakt van certificaten en mainframes, maar tegenwoordig werkt integratie meer met browsers. Microsoft zet voor integratie vooral in op het gebruik van Logic Apps. En we zien veel dynamiek op dat gebied. Er zijn inmiddels meer dan 100 connectoren beschikbaar voor Logic Apps. Dat maakt de mogelijkheden eindeloos.

Binnen Macaw helpen wij op al deze fronten onze klanten. Wij integreren on-premise systemen met nieuwe technieken en geven zo de hybride wereld vorm. We ontsluiten datastromen vanuit verschillende (legacy) systemen, zoals ERP en stand-alone applicaties. Alle data wordt bij elkaar gebracht en gecentraliseerd i.p.v. gekoppeld. Zo heeft u toegang tot werkelijk alle data. Deze democratisering van data levert veel toegevoegde waarde op.

App Innovation

Vertoont jouw infrastructuur kenmerken van veroudering en loopt de IT-afdeling regelmatig tegen problemen op? Lees het whitepaper en ontdek hoe App Innovation je it-omgeving kan moderniseren.

Lees het whitepaper
Macaw | Full-service digital partner

What's your challenge?

Wij helpen je graag bij het creëren van een unieke klantervaring, het empoweren van je medewerkers en een optimale inrichting van IT. Dé ingrediënten voor een succesvolle digitale transformatie binnen jouw organisatie. Ben je op zoek naar een advies op maat of wil je een keertje sparren? Maak een afspraak of bel ons. Onze experts staan voor je klaar.

macaw nederland contact