Macaw.nl/Inspiratie/Blogs/Optimize IT: ontdek de IT trends voor 2022

Optimize IT: ontdek de IT trends voor 2022

Hoe houd je de IT-operatie beheersbaar, veilig, flexibel én efficiënt? Lees meer over de belangrijkste IT trends in 2022.

ontdek it trends 2022
Veel organisaties zijn anders naar technologie gaan kijken om zich aan te passen aan de versnelde digitalisering. De veranderende situatie vraagt om een veilig en wendbaar fundament, maar ook om oplossingen die aansluiten bij nieuwe werkstijlen. Hoe houd je de IT-operatie beheersbaar, veilig, flexibel én efficiënt? Lees de vier belangrijkste IT trends.

Optimize IT, maar hoe?

Bij Macaw signaleren we een aantal belangrijke IT trends in het optimaliseren van IT. Bovenaan alle trend lijstjes staat het verbeteren van security (en compliance) op basis van een stevig, zogeheten ‘zero trust’-fundament. Dit houdt onder meer in het gebruik van multifactorauthenticatie (MFA) om de identiteit van een gebruiker te bevestigen. Het inbouwen van een extra beveiligingslaag maakt het voor cybercriminelen onmogelijk om in te loggen, zelfs al hebben zij een gebruikersnaam en wachtwoord achterhaald. Maar daarnaast is het ook van belang dat het inloggen met de juiste rechten gebeurt. Het is bijvoorbeeld extra risicovol wanneer iemand in een ‘admin’-rol actief is op momenten dat dit niet nodig is in een bedrijfsnetwerk.

Vereenvoudig het IT Landschap

Een andere stap bij het optimaliseren van IT heeft betrekking op de leveranciersmarkt. Er zijn inmiddels verschillende geïntegreerde oplossingen beschikbaar die organisaties helpen de complexiteit in hun IT-landschap te verminderen. Door met minder deeloplossingen te werken, is het beheer van het landschap bovendien eenvoudiger en goedkoper te maken. Maar liefst 80% van alle bedrijven is geïnteresseerd in zo’n een strategie van vendor consolidatie. Dit is een van de belangrijkste IT trends en iets wat vooraanstaande IT-leveranciers ook zien gebeuren. Zij reageren met completere, beter geïntegreerde producten.

Hybride werkplekoplossingen

Tot slot zijn er IT trends die betrekking hebben op het werken zelf. Door de opkomst van het hybride werken hebben bedrijven behoefte aan digitale, remote werkplekoplossingen. Zoiets valt inmiddels eenvoudig en veilig in te richten met een virtuele werkplek. Met virtuele werkplekken besparen organisaties op hun IT-kosten en hebben zij daarnaast de mogelijkheid om verschillende soorten werkplekken in te richten voor verschillende groepen gebruikers.

Wendbare organisatie

Steeds meer organisaties ontwikkelen een programmeerbare infrastructuur. Waarom zij dit doen is om snel te kunnen reageren op de markt en zo innovatiekracht in te bouwen. Het ontwikkelen en beheren van IT-omgevingen vloeit namelijk steeds meer samen. Om de innovatiesnelheid van vooral de open source-wereld bij te houden, moeten bedrijven investeren in een goed fundament. Daarin speelt de juiste tooling een belangrijke rol, maar ook een mindset rondom zaken zoals DevOps en agile werken. Het is daarom goed te onthouden dat een van de belangrijkste IT trends niet alleen gaat om technologie, maar juist ook om mensen en processen.

Optimized IT Operations

Wat doe jij in 2022? Uit gesprekken met talloze klanten en (kennis)partners, zoals Microsoft en Gartner, hebben we een goed beeld van welke IT trends spelen, zowel in de IT-markt als binnen het bedrijfsleven. Meer weten over hoe je de IT binnen je eigen organisatie optimaliseert en hoe in 2022 helemaal klaar bent voor het hybride werken? Lees dan ons trendrapport Optimized IT Operations, met daarin enkele aanbevelingen waarmee je direct aan de slag kunt.

Trendrapport Optimized IT Operations

Lees onze tips en observaties over hoe je de IT-operatie van jouw organisatie veilig, beheersbaar, flexibel en efficiënt houdt. Download direct het trendrapport of lees hier meer.

Download het trendrapport
Macaw | Digitale Partner

Your guide in the Era of AI

Al meer dan 30 jaar is Macaw een pionier op het gebied van innovatie en technologie. Als jouw gids in the Era of AI, zetten we ons in om jouw organisatie te transformeren, future-proof te maken en sterk onderscheidend vermogen te creëren. We maken je succesvol door het leveren van innovatieve strategieën en oplossingen door de combinatie van data, technologie en creativiteit. Ons team heeft een bewezen track record bij bedrijven als Heineken en VGZ. Benieuwd in welke sleutelgebieden wij met marktleiders investeren om de kracht van AI te versnellen?

Contact