Macaw.nl/Inspiratie/Blogs/Skype uit, Microsoft Teams aan

Skype uit, Microsoft Teams aan

In 2021 stapt Microsoft over van Skype naar Microsoft Teams. Wat vinden de experts hiervan en waarom zou je moeten overstappen? Je leest het in dit blog.

Skype wordt vervangen door Microsoft Teams
Microsoft stopt in 2021 met Skype for Business Online. Het bedrijf maakt van Microsoft Teams het standaardplatform voor online vergaderen, telefoneren en chatten. Marijke Kreuk, Consultant Office 365 Adoptie & Change Management bij Macaw schrijft hier over in haar blog:

Microsoft Teams: een kind kan de was doen

De koning is dood, leve de koning! Skype uit, Teams aan, korte nieuwsbrief, drie filmpjes, een uitgebreide handleiding meesturen en weer door. Toch? Teams wordt door Microsoft gepositioneerd als super eenvoudig, out-of-the-box en erg gebruikersvriendelijk dus daar kunnen de mensen wel mee verder zou je zeggen. Een kind kan de was doen.

Technisch gezien misschien wel ja. Teams is inderdaad super eenvoudig in gebruik. De online versie en de client werken beiden erg goed in veel verschillende browsers, en de iPhone en Android app die er bij hoort is ook echt erg goed.

Het doet wat je verwacht van een platform dat gericht is op samenwerken. Eindelijk zou ik haast zeggen. Want ondanks dat SharePoint en Skype echt wel veel vriendelijker in gebruik zijn geworden de laatste jaren is Teams de schil bovenop deze techniek die je wel echt helpt om productiever te zijn. Een aanrader om mee aan de slag te gaan als je ’t mij vraagt.

Succesvol migreren naar Microsoft Teams

Maar waarom ga je over? En is iedereen daarvan op de hoogte? En begrijpen ze je ook? Dit lijkt voor de hand liggend, maar ik zie in ieder project waar ik bij betrokken ben dat het hier eigenlijk altijd op spaak loopt. Is dat erg? Ja natuurlijk! Als je collega’s niet weten waarom bepaalde keuzes gemaakt worden, en wat het voor ze op gaat leveren, dan gaat dit al snel ten koste van hun motivatie. En iedereen weet wat voor consequenties dat kan hebben.

“ Is dat dan een reden om ’t niet te doen? Zeker niet.”

Maar pak het gedegen aan, en ga niet over een nacht ijs. En ja, natuurlijk kan Macaw  je daarbij helpen. En laten we vooral ook elkaar helpen, door de uitdagingen met elkaar te delen, de weerstand te bespreken en samen naar oplossingen te zoeken om de migratie wel een succes te laten zijn. Want dat je over moet is eigenlijk wel een feit. En dat zou je ook moeten willen vind ik wel, want Teams is dus leuk!

Benieuwd wat Teams zo tof maakt? Kijk eens het webinar ‘10 Tips voor Microsoft Teams’, waarin mijn collega in 30 minuten vertelt hoe je makkelijker kunt samenwerken.

Probeer de Teams Pilot in a Week

Al overtuigd dat Microsoft Teams bij kan dragen aan het succes van jouw organisatie, maar weet je niet precies hoe en waar te beginnen? Lees dan meer over onze Microsoft Teams Pilot in a Week. Hiermee is het mogelijk om in één week Microsoft Teams te lanceren voor een pilot groep in jouw organisatie.

10 tips voor Teams

Hoe richt je Teams het beste in en hoe kun je er makkelijk mee werken? Onze expert vertelt je in 30 minuten meer over de best practices.

Kijk de video
Macaw denkt graag mee

What's your challenge?

Wij helpen je graag bij het creëren van onvergetelijke klantervaringen en verhoogde medewerkersproductiviteit. Weten hoe? Maak een afspraak of bel ons.

macaw nederland contact
Contact