Macaw.nl/Inspiratie/Nieuws/Geert Rietbergen versterkt Macaw International 

Geert Rietbergen versterkt Macaw International

Geert Rietbergen, een van Nederlands vroege internetondernemers en investeerder in diverse start – en scale ups, start 1 juni bij Macaw.

Hoofddorp, 19 mei 2021 – Macaw heeft Geert Rietbergen (55) aangesteld als Director International Delivery. Rietbergen zal starten in deze rol en is verantwoordelijk voor het integreren, aansturen, uniformeren en verder professionaliseren van de internationale delivery-organisatie die Nederland, Duitsland en Litouwen omvat.  

 Voor zijn komst naar Macaw werkte Rietbergen sinds 2012 bij Emakina Group. In zijn laatste functie was hij als Executive Vice President verantwoordelijk voor overnames en het uitbreiden van de activiteiten in het Midden-Oosten en Azië. Eerder was Rietbergen oprichter en Managing Partner van Suntzu en als Managing Director grondlegger van het huidige Emakina.nl.   

Internationale delivery-organisatie  

Macaw heeft momenteel 450 werknemers en wil in 2025 een leidende Europese speler zijn met 1000 medewerkers. In maart van dit jaar lijfde Macaw het digitale bureau netzkern in, met vestigingen in Wuppertal en Hamburg. Rietbergen zal de Duitse divisies opnemen in de internationale delivery-strategie en -aanpak. Macaw wil zijn internationale expansie voortzetten via zowel autonome groei als acquisities waarbij de focus zal liggen op Microsoft- enSitecore-specialisten meteen speciale focusop data,customerexperience-oplossingenen bedrijfsapplicaties.    

Succesvolle samenwerking  

“Geert heeft uitgebreide ervaring in het bouwen van een uniforme groep over verschillende landen heen, en in het versnellen van digitale transformatie bij grootzakelijke bedrijven”, aldus William van der Pijl, CEO van Macaw. “Daarnaast heeft hij het vermogen om groei te stimuleren in een internationale omgeving en samenwerking te bevorderen. Met zijn brede ervaring kan hij op diverse vlakken waarde toevoegen aan onze Macaw25-strategie waarbij hij in eerste instantie de internationale delivery organisatie verder gaat professionaliseren. Met zijn gedrevenheid en vooruitstrevendheid kijk ik uit naar een succesvolle en bovenal inspirerende samenwerking.”       

Unieke mensgerichte cultuur  

Rietbergen over zijn aanstelling: “Macaw is een prachtig, innovatief bedrijf, met een respectabele naam. Echter de doorslag gaf de unieke en mensgerichte bedrijfscultuur, het Macaw DNA zoals het in de wandelgangen genoemd wordt. Door een vertrouwensomgeving te creëren met veel verantwoordelijkheid en ontwikkel- en leermogelijkheden, worden de best mogelijke prestaties nagestreefd. En het unieke is dat Avedon Capital Partners als investeerder ook over die cultuuras een buy-en-buildstrategie uitvoert. Dat vind ik bijzonder, en werkt als een magneet. Ik hoop dat ik mijn passie kan versterken en delen, en dat het een buitengewoon leuke en succesvolle nieuwe reis wordt.”   

eNewsletter

Altijd op de hoogte van Digital Transformation, Customer Experience, Employee Empowerment en IT? Schrijf je in voor onze eNewsletter.

Ontvang de eNewsletter
Macaw | Digitale Partner

Your guide in the Era of AI

Al meer dan 30 jaar is Macaw een pionier op het gebied van innovatie en technologie. Als jouw gids in the Era of AI, zetten we ons in om jouw organisatie te transformeren, future-proof te maken en sterk onderscheidend vermogen te creëren. We maken je succesvol door het leveren van innovatieve strategieën en oplossingen door de combinatie van data, technologie en creativiteit. Ons team heeft een bewezen track record bij bedrijven als Heineken en VGZ. Benieuwd in welke sleutelgebieden wij met marktleiders investeren om de kracht van AI te versnellen?

Contact