Macaw.nl/Inspiratie/Nieuws/Macaw start samenwerking met Baltic Institute of Advanced Technologies

Macaw start samenwerking met Baltic Institute of Advanced Technologies

De Nederlandse aanbieder van digitale diensten, Macaw, en het Baltic Institute of Advanced Technologies (BPTI) gaan samen oplossingen voor kunstmatige intelligentie en machinaal leren ontwikkelen en implementeren.

Process-mining

In Litouwen wordt er steeds meer geïnvesteerd in IT-onderzoek. Volgens cijfers van het Lithuanian Department of Statistics werd hier in 2019 bijna 500 miljoen euro aan uitgegeven. Vergeleken met 2015, toen het geïnvesteerde bedrag 389 miljoen euro was, is dat een toename van bijna 30 procent.

Volgens Agnė Rakštytė, Chief Operations Officer van BPTI, vormen samenwerkingen tussen de wetenschap en het bedrijfsleven de toekomst van technologie. “Deze samenwerking is noodzakelijk voor het creëren van innovaties,” aldus Rakštytė. “We willen een sterke partner die de oplossingen die we ontwikkelen technisch kan implementeren en aanpassen. Macaw heeft teams van bekwame specialisten in Litouwen, Duitsland en Nederland, en we zijn erg blij dat we de kans krijgen om met ze samen te werken.”

Ze vervolgt: “De aanwezigheid van bedrijven als Macaw stelt onderzoekers in staat de behoeften van de markt beter te begrijpen en ideeën om te zetten in echte producten die zowel door bedrijven als door de overheid kunnen worden gebruikt. Een dergelijk samenwerkingsmodel wordt over de hele wereld steeds populairder.”

Het Baltic Institute of Advanced Technologies (BPTI) is een particulier onderzoeksinstituut dat onderzoeks- en ontwikkelingsdiensten levert op het gebied van high-speed elektronica, kunstmatige intelligentie en mens-machine-interactie. Samen met bedrijven als Leonardo, Indra, Thales en SAAB neemt BPTI actief deel aan het Program for Research and Innovation Horizon 2020 van de Europese Unie en aan projecten die worden beheerd door de Europese Commissie, het Europees Defensieagentschap en het Europees Ruimteagentschap.

Goda Šniokaitė, country manager van Macaw Litouwen, merkt op dat soortgelijke samenwerkingsinitiatieven gebruikelijk zijn in westerse landen. “Het zijn initiatieven die een enorme waarde hebben gecreëerd voor zowel wetenschappelijke en onderzoeksinstellingen als bedrijven. Ik ben blij dat het bedrijfsleven en de wetenschap ook in Litouwen gemeenschappelijke kansen vinden. Hoewel in het Westen, met name in de Verenigde Staten, Groot-Brittannië en Duitsland, samenwerkingen met universiteiten of onderzoeksinstituten gebruikelijk zijn, is dit fenomeen in Litouwen nog relatief nieuw. Al begint het bedrijfsleven geleidelijk aan vertrouwen te krijgen in de universiteiten en onderzoeksinstituten.”

“Misschien is dit ook te wijten aan het feit dat onderzoeksinstellingen steeds meer werken aan onderzoeken en projecten die gemakkelijk kunnen worden aangepast aan de behoeften van het bedrijfsleven. Litouwen is in de onderzoekswereld al vele jaren beroemd voor onderzoek op het gebied van lasertechnologie, maar de afgelopen vijf jaar is er veel werk verricht voor de ontwikkeling van kunstmatige intelligentie of andere veel gebruikte technologieën”, aldus Šniokaitė.

Vanuit het hoofdkantoor in Nederland en de kantoren in Duitsland en Litouwen helpen de meer dan 350 Macaw-medewerkers klanten als Heineken, Levi’s, Mitsubishi Motors en Henkel met digitale marketing & commercie, data & AI, werken in de cloud en geïntegreerde bedrijfsapplicaties.

Laatste nieuws

Altijd op de hoogte van Digital Transformation, Customer Experience, Employee Empowerment en IT? Schrijf je in voor onze eNewsletter.

Ontvang de eNewsletter
Macaw | Digitale Partner

Your guide in the Era of AI

Al meer dan 30 jaar is Macaw een pionier op het gebied van innovatie en technologie. Als jouw gids in the Era of AI, zetten we ons in om jouw organisatie te transformeren, future-proof te maken en sterk onderscheidend vermogen te creëren. We maken je succesvol door het leveren van innovatieve strategieën en oplossingen door de combinatie van data, technologie en creativiteit. Ons team heeft een bewezen track record bij bedrijven als Heineken en VGZ. Benieuwd in welke sleutelgebieden wij met marktleiders investeren om de kracht van AI te versnellen?

Contact