Macaw.nl/Inspiratie/Nieuws/Healthcare Bot voor screening coronabesmettingen

Microsoft lanceert Healthcare Bot voor screening coronabesmettingen

Partnership Macaw & Microsoft voor (technische) levering aan zorginstellingen.

healthcare robot

Met de ambitie om zorginstellingen te ondersteunen, heeft Microsoft de Covid-19 Healthcare Bot ontwikkeld, als screening-app voor het coronavirus. Door de sterke toename van het aantal coronabesmettingen is een screening tool cruciaal om de immens hoge druk op de zorgsector te verminderen. Microsoft en Macaw hebben de handen ineen geslagen met als doel om deze chatbot beschikbaar te maken voor diverse zorginstellingen.

Covid-19 Healthcare Bot

De Covid-19 Healthcare Bot is in staat om individuele vragen over vermeende symptomen te beantwoorden. Deze screening maakt de kans op het wel of niet dragen van het coronavirus snel inzichtelijk. Mensen wiens persoonlijke klachten geen verdere medische aandacht nodig hebben, kunnen zich een bezoekje aan de huisarts of het ziekenhuis besparen. Hiermee wordt de gezondheidszorg in tijden van crisis niet onnodig verder belast. Wanneer patiënten wél meer medische zorg nodig hebben, worden ze doorverwezen naar het ziekenhuis. Deze screening-app is één van de eerste toegepaste e-health services, waarmee de gezondheidszorg door middel een chatbot in staat is om medisch advies te geven.

Partnership

Microsofts Healthcare Bot is gebouwd op basis van Azure Services. De Azure Bot Service biedt gebruikers een functionele Q&A, inclusief de mogelijkheid om te spreken en te luisteren. Macaw verzorgt de levering van deze chatbot aan de zorginstellingen, inclusief de benodigde functionele optimalisaties. Microsoft en Macaw werken beide kosteloos en continu mee aan de doorontwikkeling en distributie van de Covid-19 Healthcare Bot.

Michel Heijman, Technology Consultant Macaw: ”De Covid-19 Healthcare Bot stelt een serie vragen over symptomen, risicofactoren en geeft suggesties voor medische vervolgstappen. Weinig zorginstellingen kunnen momenteel op eenzelfde wijze te werk gaan, aangezien de werkdruk daar al weken gigantisch hoog ligt. Als Macaw gaan we in gesprek met deze zorginstellingen, voor functionele optimalisaties en een efficiënte technische levering. Op deze manier halen zorginstellingen de meeste winst uit de Covid-19 Healthcare Bot.”

Macaw | Digitale Partner

Your guide in the Era of AI

Al meer dan 30 jaar is Macaw een pionier op het gebied van innovatie en technologie. Als jouw gids in the Era of AI, zetten we ons in om jouw organisatie te transformeren, future-proof te maken en sterk onderscheidend vermogen te creëren. We maken je succesvol door het leveren van innovatieve strategieën en oplossingen door de combinatie van data, technologie en creativiteit. Ons team heeft een bewezen track record bij bedrijven als Heineken en VGZ. Benieuwd in welke sleutelgebieden wij met marktleiders investeren om de kracht van AI te versnellen?

Contact